به گزارش ایسنا، مقامات امنیتی آلمان اخیرا افشا کردند که مقامات سعودی بارها به آلمان درباره مردی که گفته میشود حمله روز جمعه به بازار کریسمس در شهر ماگدبورگ در شرق آلمان را انجام داده است، هشدار دادهاند.
این حمله مرگبار که در جریان ورود یک خودرو به بازار کریسمس در ماگدبورگ آلمان و برخورد با شهروندان در شامگاه جمعه صورت گرفت دستکم پنج کشته و بیش از ۲۰۰ زخمی برجا گذاشته است. طبق گزارش روزنامه آلمانی «بیلد» فردی با تابعیت عربستان سعودی دستگیر شده است.
تصاویری از انتقال قربانیان حمله ماگدبورگ آلمان
سوابق فرد مهاجم
در همین راستا، نشریه «فایننشالتایمز» در گزارش امروز خود به نقل از مقامات آلمانی گزارش کرد که ریاض به مقامات آلمان در برابر مهاجم دستگیر شده، یعنی فردی با نام «طالب العبد المحسن»، پیشتر هشدار داده بوده است.
طالب العبد المحسن در رسانههای اجتماعی خود را فردی «مسلمان سابق» توصیف میکند. او قبل از انجام این حمله در حساب کاربری شخصی خود در «ایکس» نوشته بود: «اتفاقی بزرگ در آلمان رخ خواهد داد.»
ماگدبورگ آلمان پس از حمله با خودرو
گوشهای ناشنوای آلمان
با این وجود، به اذعان فایننشال تایمز، مشخص نیست که آیا مقامات برلین به هشدارهای ریاض گوش فرا داده بودند یا خیر.
پستهای زیاد طالب العبد المحسن در شبکه اجتماعی ایکس، او را بهعنوان منتقد سرسخت اسلام نشان میدهد که از مهاجرت مسلمانان به اروپا انتقاد کرده و در ماههای اخیر خصومت فزایندهای را علیه مقامات آلمانی نشان میدهد.
مقامات آلمانی، او را یک پزشک ۵۰ ساله از عربستان سعودی توصیف کردند که در سال ۲۰۰۶ به آلمان آمد و به عنوان روانپزشک در برنبورگ، درست در جنوب ماگدبورگ، کار میکرد.
طبق گزارش فایننشال تایمز، این حمله، حال و هوای کشوری را که پیش از این با یک «رکود عمیق اقتصادی و مرحله عدم اطمینان سیاسی پس از فروپاشی دولت ائتلافی سه حزبی متزلزل اولاف شولتس (صدراعظم آلمان) در نوامبر دست و پنجه نرم می کرد، تیره کرده است.»
شولتس روز شنبه از ماگدبورگ دیدن کرد و این واقعه را «عملی وحشتناک» خواند و قول داد که در روند تحقیقات از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
با این وجود، «ایلان ماسک» میلیاردر حوزه فناوری که قرار است یکی از اعضای کابینه دوم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا باشد، جمعه با طرح اتهاماتی، خواستار استعفای «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در پی حملهای مرگبار به بازار کریسمس در آلمان شد.
در همین رابطه ماسک در پیامی در شکبه اجتماعی ایکس نوشت: «شولتس باید فورا استعفا کند. احمق بیکفایت!»
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در ماگدبورگ
بحران سیاسی آلمان
آلمان به دلیل اختلافات داخلی ائتلاف حاکم شامل حزب سوسیال دموکرات آلمان، سبزها و حزب دموکرات آزاد بر سر سیاستهای بودجه، مالی و اقتصادی، از جمله حمایت بیشتر از کییف و موضوع به اصطلاح «ترمز بدهی» دچار یک بحران سیاسی حاد شده است.
۶ نوامبر، شولتس تصمیم گرفت تا وزیر دارایی را برکنار کند؛ اقدامی که به فروپاشی ائتلاف حاکم منجر شد. ۱۶ دسامبر، اولاف شولتس صدراعظم آلمان از «فرانک والتر اشتاینمایر» رئیسجمهور آلمان خواست پس از ناکامی در رای اعتماد، پارلمان را منحل کند.
پیش از این، اکثر نمایندگان آلمان در یک جلسه فوقالعاده از رای اعتماد به شولتس خودداری کردند و بدین ترتیب راه برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی هموار شد. این ششمین رای اعتماد به صدراعظم در تاریخ آلمان مدرن بود. رئیسجمهور آلمان بر اساس قانون ملزم است تا ظرف ۲۱ روز پارلمان را منحل کند. انتخابات جدید ظرف ۶۰ روز پس از انحلال پارلمان برگزار خواهد شد. اشتاینمایر احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام را ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ اعلام کرده بود.