به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی روز شنبه در چهاردهمین نشست فرهنگ عمومی شوش در سالن نشستهای دفتر امام جمعه شوش بیان کرد: کنگره بین المللی دعبل خزاعی، کنگره بزرگ حضرت دانیال نبی(ع)، همایش استانی نماز عشایر، همایش وحدت اقوام خوزستان، همایش ملی مسجد و همایش تجلیل از فعالان فاطمیه از جمله برنامههایی است که در ماههای آینده به میزبانی شوش برگزار میشوند.
وی افزود: اخلاق، همدلی و وحدت میان دستگاههای شوش اصلی ترین و راهبردیترین گفتمان و خروجی نشستهای شورای فرهنگ عمومی این شهرستان است.
امام جمعه شوش بیان کرد: مطالبهها زیاد و بودجه کم است و در این شرایط وحدت و انسجام میان دستگاههای مختلف موجب قوت قلب برای گره گشایی از مسایل و برنامه ریزی برای انجام کارهای بزرگ با وجود همه محدودیتهای بودجه ای است.
وی توجه تمام ارکان شهرستان به اجرای برنامه های فرهنگی را مورد تجلیل قرار داد و افزود: پشتیبانی از همه فعالیت های فرهنگی در شهرستان، هدف گذاری بلندمدت و کوتاه مدت، تدوین نظام مسایل فرهنگی شهرستان، فعالیت های قرآنی چشمگیر در مساجد، مدارس، هیات ها و کانون های فرهنگی و همچنین برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مناطق مختلف شهرستان از جمله اقدام های انجام شده در ماه های اخیر است.
حجت الاسلام مرعشی گفت: برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی و قرآنی، فعالیتهای گسترده موکبهای مردمی در ایام مختلف، برگزاری دورههای آموزشی پیرامون جمعیت و عفاف و حجاب، برگزاری مراسم مناجات خوانی و دعاخوانی در حرم دانیال نبی، فعال شدن میز خدمت در دستگاه ها، برگزاری یادواره شهدای آبروی محله، ورود مساجد شهرستان به ایجاد صلح و سازش و حل اختلاف میان اقوام و راه اندازی دوباره هیات رزمندگان از دیگر اقدام های فرهنگی امیدآفرین اجرا شده است.
وی حفظ وحدت و همدلی، تعظیم شعائر الهی و خدمت به مردم را سه توصیه مهم به همه دستگاه های شوش دانست و افزود: پیگیری ساخت سریال دنیال نبی و همچنین تدوین مستند سفرنامه ۱۰ قسمتی با محوریت مفاخر و ظرفیت های شوش از دیگر برنامه های در دستور کار برای معرفی این شهرستان است.
اجتناب از کار موازی در اجرای برنامه های فرهنگی شوش
سرپرست فرمانداری شوش نیز در این نشست با تاکید بر حمایت تمام قد از اجرای برنامههای فرهنگی در این شهرستان بیان کرد: شوش، شهر دانیال نبی و یادمانهای دفاع مقدس است و باید ظرفیتهای فرهنگی این شهرستان برجسته شوند.
امید صبری پور ضمن تجلیل از اقدام های فرهنگی انجام شده توسط شورای فرهنگ عمومی این شهرستان افزود: کار فرهنگی نیاز به نقشه راه دارد تا تمام کارها براساس برنامه ریزی منسجم و قابل ارزیابی انجام شود.
وی اجتناب از مواری کاری در انجام برنامه های فرهنگی را ضروری دانست و گفت: موازی کاری و اختلاف میان دستگاههای مختلف در کار فرهنگی آسیب بزرگی است که باید با افزایش تعامل میان دستگاه ها از بروز آن جلوگیری کرد.
سرپرست فرمانداری شوش، اظهارکرد: توجه به گسترش آموزش های قرآنی و کیفی کردن کلاس های قرآنی مدارس شوش مورد تاکید است و فرمانداری از هر اقدامی در این زمینه حمایت می کند.
وی ادامه داد: تقسیم وظایف میان دستگاه های مختلف فرهنگی در شهرستان اگر به خوبی انجام شود، با اعتبار اندک تخصیصی به دستگاه ها می توان کارهای بزرگی انجام داد.
به گزارش ایرنا، شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی است. شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار میرود.
شوش با وجود مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس و نیز مناطق گردشگری طبیعی چون جنگل و بیشه کرخه و نیز حرم حضرت دانیال نبی(ع) همچنین ۲ اثر ثبت جهانی چغازنبیل و محوطه باستانی یکی از مقاصد اصلی مسافران نوروزی و کاروانهای راهیان نور است.
در این شهر تاریخی عیلامیها، آشوریها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلیها و ساسانیان حکمرانی داشتهاند؛ شهر باستانی شوش در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال چهار هزار و ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین النهرین باستان و سرزمین ایران داشته است.