شناسهٔ خبر: 70387182 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری

دورکاری و گسترش مشاغل آزاد در جهان پس از همه‌گیری کرونا امکان کار کردن از هر نقطه جهان را با حذف محدودیت‌های مکان و زمان افزایش داده و کافه و رستوران‌ها را به مکان‌های کار موقت برای گردشگران تبدیل کرده است، این امر بر طراحی این فضاها برای تبدیل شدن به مکان‌های راحت برای کار و تفریح اثر داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دنیای پس از همه‌گیری کووید -۱۹ از جنبه‌های مختلفی از جمله گردشگری شهری و شیوه‌های جدید سفر دستخوش دگرگونی‌هایی شده است. با افزایش کار از راه دور و آزاد، بسیاری از مردم اکنون این آزادی را دارند که بدون نیاز به ایجاد اقامت دائم بین شهرها رفت‌وآمد کنند. این امر کافه‌ها و رستوران‌ها را به مکان‌هایی فراتر از فضاهایی برای مصرف تبدیل کرده است، آن‌ها امروزه دفاتر کاری موقت و در بسیاری از موارد مکان‌هایی برای فعالیت‌های مختلف هستند.

از سوی دیگر، مغازه‌ها و فضاهای خرده‌فروشی به نحوی تکامل پیدا کرده‌اند که خدماتی فراتر از فروش محصولات یا خدمات ارائه دهند. آن‌ها به بخشی از یک تجربه مصرف‌کننده کل‌نگر تبدیل و موجب ایجاد ارتباط عاطفی با کاربران شده‌اند.

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری

این روند اهمیت طراحی داخلی کافه‌ها، مغازه‌ها و رستوران‌ها را به‌عنوان عنصر کلیدی پیشنهادات توریستی در شهرهای بزرگ برجسته می‌کند، به‌ویژه که بازدید از مکان‌های دیدنی سنتی دیگر در جهان امروز کافی نیست و فضاهای تفریحی جدید تبدیل به مقاصدی ضروری برای مسافران شده است. بسیاری از آن‌ها نیز توسط معماران و طراحان مشهور طراحی شده‌اند که دیدگاه خلاقانه خود را صرف تبدیل این فضاها به تجربیات منحصربه‌فرد برای کاربران کرده‌اند.

طراحی این فضاها فراتر از معیارهای عملکردی است و بر تجربه حسی آن‌ها تمرکز دارد. از نور و مواد گرفته تا چیدمان مبلمان و جزئیات تزئینی، همه عناصر این طراحی‌ها با هم کار می‌کنند تا محیطی ایجاد شود که مردم را به توقف و کار کردن یا لذت بردن از فضا دعوت می‌کند. به این ترتیب کافه‌ها و رستوران‌ها به مقاصدی واقعی داخل شهرها تبدیل می‌شوند که می‌توانند افراد محلی و بازدیدکنندگان را جذب و در عین حال ارتباط عمیق‌تری با فرهنگ و سبک زندگی آن مکان ایجاد کنند.

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری

در ادامه با منتخبی از کافه‌ها، رستوران‌ها و مغازه‌ها در پایتخت اسپانیا، مادرید، آشنا می‌شویم که نه‌تنها به‌واسطه غذاهای آشپزی یا تجاری، بلکه خلاقیت فضاهایشان و روش آن‌ها در بازتعریف تجربه شهری متمایز هستند.

کافه نونا

فضایی همه‌کاره و دلپذیر که بدون محدود کردن استفاده به یک دسته، با همه فعالیت‌ها سازگار است و با ایجاد محیط‌های محفوظ و صمیمی با پالتی از رنگ‌های گرم و طبیعی، تجربه‌ای راحت و لذت‌بخش را برای مشتریان از لحظه ورود به محل فراهم می‌کند.

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری

کافه ترامو

پروژه‌ای با تعریف مجدد مفهوم تفریح شهری و ترویج مصرف مسئولانه با احترام به فضای اصلی، محدود کردن تغییرات و معرفی عناصر جدید تا حد امکان برای جلوگیری از تسلط بر ساختار قدیمی طراحی شده است. فضا در سطوح مختلف چیده شده تا فضاها و دیدگاه‌های متفاوتی را ایجاد کند. آشپزخانه این مجموعه به‌عنوان مرکز بصری عمل می‌کند و سازه سقف شامل خرپاهای بتنی باریک و کابل‌های فولادی است.

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری

گیلدا هاوس

کافه‌ای ۲۴ ساعته برای غذا خوردن، معاشرت، تفریح و کار با ارائه فضایی پویا و مناطق مختلفی که در طول روز متحول می‌شود و یک فضای نارنجی تک‌رنگ ارائه می‌دهد که با استفاده از مواد، سطوح و بافت‌های مختلف گسترش پیدا می‌کند و با رنگ‌های آبی پویا و نارنجی فلورسنت تکمیل می‌شود. پارچه‌های آن نیز با رنگ‌های براق و بسته به نور، تفاوت‌های ظریفی پیدا می‌کند.

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری

رستوران چیدو

این پروژه در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع، با ۱۸۰ متر مربع در طبقه همکف یک ساختمان حفاظت‌شده از سال ۱۹۲۵ و روی یک محور طولی توسعه پیدا کرده است. این رستوران به پنج فضای متوالی تقسیم شده که دو نوع حجم را با کیفیت‌های متمایز متناوب می‌کنند. فضای اول فشرده است و حداکثر تأثیر آن با استفاده از کاشی‌کاری ۱۰×۱۰ و مجموعه‌ای از آینه‌ها به دست می‌آید و فضای دوم گسترش‌یافته است. این سالن‌ها با رزین‌های سیمانی و بریدگی‌هایی پوشیده شده‌اند که سقف فنی مشکی رستوران را نمایان می‌کنند.

نقش طراحی در ایجاد جاذبه‌های گردشگری شهری