شناسهٔ خبر: 70386221 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

عامل حمله مرگبار آلمان؛ تروریست حامی اسرائیل یا گرگ تنها؟

در حالی که مقام‌های آلمانی از استفاده از کلمه تروریستی در ارتباط با حمله مرگبار جمعه در این کشور خودداری می‌کنند و تاکید بر تنها بودن عامل حمله دارند، پیشینه پیچیده این فرد از مسائل دیگری حکایت دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، بعد از حمله با خودرو به افراد حاضر در بازار کریسمس در آلمان که طبق گزارش‌ها تاکنون چهار کشته و ۲۰۵ زخمی برجا گذاشته و با توجه به وخامت حال مجروحان، احتمال افزایش تعداد قربانیان وجود دارد، پلیس از دستگیری یک مرد ۵۰ ساله، اهل عربستان سعودی و متخصص روان‌پزشکی و روان‌درمانی به عنوان عامل این حمله خبر داد.

بر اساس مشخصات موجود از این فرد در شبکه‎‌های اجتماعی که با نام مختصر «طالب ا.» معرفی شده، او اسلام‌ستیز و حامی اسرائیل و حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان (AfD) است که مواضع ضد مهاجرتی دارد. وال استریت ژورنال گزارش داده که مظنون حمله مرگبار که مردم آلمان را در شوک فرو برده، اسلام‌ستیز است که بعد از عملیات فلسطینی طوفان‌الاقصی، محتوای حامی اسرائیل در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذاشته است.

یک مقام امنیتی آلمانی به وال استریت گفت که مظنون به عنوان یک پناهجو وارد آلمان شد و قبل از اخذ اقامت دائم این کشور، وضعیت پناهندگی دریافت کرد.بر اساس این گزارش، او تبعه سعودی است که در سال ۲۰۰۶ به آلمان نقل‌مکان کرد و در پست‌های روزهای اخیرش قبل از حمله جمعه شب، دولت آلمان را به فراهم کردن فضای گسترش اسلامی‌سازی و آزار و اذیت پناهجویان زن عربستانی متهم کرده بود.

یک مقام ناشناس هم امروز به واشنگتن پست گفت که تصور می‌شود که او هنگام حمله، تحت تاثیر مواد مخدر بوده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، او که آتئیست (خداناباور) است، نمی‌توانست این گونه نظرات خود را در عربستان ابراز کند و بعد از رفتن به آلمان، وب‌سایتی را راه‌اندازی کرد تا به همفکران خود برای فرار از عربستان و منطقه خاورمیانه کمک کند. بر اساس گزارش‌ها، او در ارتباط با اتهامات مرتبط با تروریسم و قاچاق دختران از منطقه غرب آسیا به اتحادیه اروپا هم تحت تعقیب عربستان سعودی بوده است؛ با این حال، آلمان از استرداد او به عربستان سعودی خودداری کرد و به‌رغم این اتهامات، به او پناهندگی داد.

با وجود چنین پیشینه‌ای، رئیس پلیس ماگدبورگ (شهری که در آن حمله رخ داد) گفته که در حالی که اقدامات مظنون شباهت‌هایی با حملات گذشته مثل تراژدی بازار کریسمس سال ۲۰۱۶ برلین دارد، شواهدی مبنی بر هماهنگی یا برنامه‌ریزی با شبکه‌های بزرگتر یا ارتباط با گروه‌های افراطی وجود ندارد و از نارضایتی‌های شخص و تاثیرات ایدئولوژیک به عنوان انگیزه‌های احتمالی نامبرده است.صدراعظم آلمان هم در حالی که این حمله را محکوم و با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد، از آن با عنوان حمله تروریستی یاد نکرد.