شناسهٔ خبر: 70384565 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

وزیر نفت: ابلاغ کرده بودیم نیروگاه‌ها در تابستان مازوت بسوزانند که متأسفانه انجام ندادند | ادامه خاموشی‌ها تا کی؟

صاحب‌خبر -

شرکت ملی گاز با انتشار آمار‌هایی از رشد ۸ درصدی مصرف گاز خانگی نسبت به‌مدت مشابه سال قبل خبر می‌دهد، اما همزمان با افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها از سوی وزارت نفت، شرکت توانیر از احتمال توقف قطعی‌های برق تا ۲ هفته آینده خبر داده است.

به گزارش همشهری، آمار‌های شرکت ملی گاز ایران حاکی از این است که در پنجشنبه گذشته، طی ۲۴ ساعت ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور مصرف شده که ۶۲۵ میلیون مترمکعب از آن معادل ۷۳ درصد، سهم بخش خانگی بوده است.

 

دما را ۲ درجه کاهش دهید

سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در ایران ۳.۳ برابر جهان است از مردم درخواست کرده با تنظیم دمای محیط روی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد و کاهش ۲درجه‌ای دمای محیط، به صرفه‌جویی ۵۰میلیون مترمکعبی گاز کشور کمک کنند تا راه برای حل مشکلات سوخت‌رسانی به صنایع و نیروگاه‌ها نیز هموار شود.

ایرانی‌ها زیاد انرژی مصرف می‌کنند؟

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران می‌گوید: شدت مصرف انرژی در ایران ۳.۳‌برابر جهان است و مصرفی که هم‌اکنون در حوزه گاز کشور وجود دارد، شاید «بدمصرفانه» است. سعید توکلی، با بیان اینکه در زمستان به‌دلیل سرما حدود ۸۰درصد گاز کشور در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف می‌شود، می‌افزاید: زمانی که چنین اتفاقی رخ می‌دهد، شرکت ملی گاز به‌دلیل کنترل شبکه مجبور است که بخشی از سوخت و سبد نیروگاهی را به سمت سوخت مایع انتقال دهد. نکته قابل‌توجه در مورد بالابودن شدت مصرف انرژی مردم ایران این است که به‌دلیل اجرانشدن مصوبات بالادستی در سالیان متمادی، مصرف انرژی در ایران به‌شدت رشد کرده و به همین واسطه تأمین نیاز‌های معمولی مردم نیازمند استفاده از تعداد واحد انرژی بیشتری نسبت به میانگین جهانی است. به‌عنوان نمونه، طرح تعویض بخاری‌های قدیمی با بخاری‌های هوشمند و طرح تعویض پنجره‌های قدیمی با پنجره‌های دوجداره به‌تنهایی می‌توانستند بیش از ۳ برابر، میزان مصرف گاز را در مقایسه با پوشش ۲ درجه کمتر کاهش دهند. سوای این موضوع، اتلاف قابل‌توجه گاز در شبکه توزیع هم گرچه خارج از اختیار مردم است، اما به نوعی جزو بدمصرفی آنها به‌حساب می‌آید.

گسیل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

وزیر نفت گفت: در ۴ ماه دولت چهاردهم حدود ۵۰درصد سوخت مایع بیشتر نسبت به زمان مشابه پارسال به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است. محسن پاک‌نژاد با بیان اینکه امسال به لحاظ مقدار سرما و زودرس بودن سرما، سال خاصی است، افزود: مقدار سوخت مایع ذخیره‌شده در نیروگاه‌ها در آغاز فعالیت دولت در سطح پایدار نبود، اما همزمان با آغاز کار دولت با شناسایی سریع مشکل، تلاش برای رفع این مسئله در دستور کار قرار گرفت. پاک‌نژاد اظهار کرد: در ۴ ماه استقرار دولت چهاردهم بیش از ۲.۲ میلیارد لیتر سوخت مایع بیشتر نسبت به‌مدت مشابه پارسال به نیروگاه‌ها تحویل شده است که از رشد حدود ۵۰ درصدی حکایت دارد. وی با قابل دفاع دانستن فعالیت‌های صنعت پالایش و پخش، درباره سوخت نیروگاهی و خاموشی این روزها، گفت: انتظار داشتیم نیروگاه‌ها براساس ابلاغیه‌هایی نهاد‌های بالادستی در تابستان در کنار گاز و نفت‌گاز از نفت کوره استفاده کنند که متأسفانه بنا به دلایلی این اقدام انجام نشده است، اما اکنون استفاده می‌شود.

احتمال توقف قطعی برق تا ۲ هفته دیگر

در کنار خبر‌هایی که وزارت نفت از تأمین سوخت نیروگاه‌ها اظهار می‌کند، معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق، تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تحویل سوخت کافی و بعدازاینکه شرایط به روال عادی بازگردد، احتمالا طی ۱۰روز تا ۲ هفته آینده. اجرای آن متوقف می‌شود.
محسن ذبیحی اظهار کرد: در حال حاضر نیاز مصرف برق کشور ۴۷ هزار مگاوات است که ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های ما فراتر از این نیاز است. پس صنعت برق کشور به‌شرط تأمین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها، مشکلی در تأمین برق ندارد. ذبیحی درباره محدودیت‌های ایجاد شده برای برق واحد‌های تولیدی در چند روز گذشته نیز گفت: به‌دلیل شرایط خاص محدودیت سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها، درخواست کردیم صنایع به‌طور موقت برای چند روز از مدار خارج شوند.