به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حسن حسینی؛ دبیر شورای نخبگان، درباره جایزه علامه طباطبایی اظهار کرد: جایزه علامه طباطبایی یکی از برجستهترین جوایز بنیاد ملی نخبگان است که به اساتید سرآمد و تأثیرگذار علمی کشور اعطا میشود.
وی با بیان اینکه این جایزه، پس از وقفهای چندساله، امسال با تشکیل شورای نخبگان و تعیین اعضای آن از سرگرفته خواهد شد، گفت: بررسی پروندههای اساتید برجسته از نیمه دوم دیماه آغاز میشود و تا پایان سال، اسامی منتخبین نهایی اعلام خواهد شد.
دبیر شورای نخبگان، در ادامه با اشاره به اینکه مراسم تقدیر از حدود 20 نفر از این اساتید در اردیبهشتماه سال آینده برگزار خواهد شد، افزود: نظر به اهمیت جایزه علامه طباطبائی و تکریم نخبگان و الگوسازی از ایشان، براساس هماهنگیهای انجام شده با صدا و سیما، تلاش میشود، پوشش رسانهای درخوری نسبت به انعکاس این برنامه در جامعه صورت گیرد.
شاخصهای انتخاب اساتید برگزیده
حسینی در خصوص معیارهای انتخاب اساتید نیز بیان کرد: مهمترین شاخص، اجماع جامعه علمی بر نخبگی و برجستگی فرد است. بهطور مثال، اگر فردی در حوزهای مانند عمران معرفی شود، باید بهعنوان یک چهره علمی و الگویی شناخته شود.
دبیر شورای نخبگان، ادامه داد: در کنار این معیار، دستاوردهای پژوهشی، آموزشی، تعداد دانشجویان تربیتشده، و تعامل مؤثر با جامعه علمی نیز در انتخاب نقش مهمی دارند. این جایزه به اساتیدی اهدا میشود که همچنان در فعالیتهای علمی و پژوهشی خود پویا باشند، حتی اگر بازنشسته شده باشند.
پختگی علمی و رفتار الگویی، از معیارهای اصلی
وی با تاکید بر اینکه جایزه علامه طباطبایی به افرادی تعلق میگیرد که نماد خردورزی، پختگی، و رفتار پدرانه در جامعه علمی باشند، تصریح کرد: این افراد نهتنها باید از نظر علمی برجسته باشند، بلکه بهعنوان الگویی رفتاری و اجتماعی نیز شناخته شوند. برای مثال، اساتیدی که با دانشجویان ارتباط مؤثری دارند و در ایجاد حلقههای اجتماعی علمی نقشآفرین هستند، شانس بیشتری برای دریافت این جایزه دارند.
تشکیل کمیتههای تخصصی برای بررسی پروندهها
حسینی همچنین با بیان اینکه شورای نخبگان، پنج کمیته تخصصی شامل علوم انسانی و هنر، علوم مهندسی، علوم پایه، علوم پزشکی و علوم کشاورزی را تشکیل میدهد، گفت: این کمیتهها از هفته اول دیماه آغاز به کار خواهند کرد، دبیران هر کمیته توسط شورای نخبگان تعیین میشوند که وظیفه بررسی پروندهها، نامزدی افراد و ارائه اسامی نهایی به شورای نخبگان را برعهده دارند.
وی با تاکید بر اینکه این جایزه مختص نسل جوان نیست، چراکه جوایز متعددی برای این گروه در نظر گرفته شده است، گفت: جایزه علامه طباطبایی به افرادی اعطا میشود که علاوه بر داشتن سابقهای پربار، همچنان در فعالیتهای علمی خود پویا و تأثیرگذار باشند.
لزوم پویایی تعاملات علمی، آموزشی و پژوهشی فعال اساتید
به گفته این عضو حقوقی شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان، بازنشستگی مانعی برای دریافت این جایزه نیست، به شرط آنکه فرد همچنان در تعاملات علمی، آموزشی و پژوهشی فعال باشد.
شایان ذکر است، جایزه علامه طباطبایی، از معتبرترین جوایز بنیاد ملی نخبگان است که با هدف معرفی الگوهای علمی، ترویج خردورزی، و قدردانی از تلاشهای پژوهشی و آموزشی به اساتید برجسته و سرآمد علمی کشور اعطا میشود.
از ویژگیهای اصلی این جایزه میتوان پویایی و تأثیرگذاری، نماد بودن در جامعه علمی و اجماع علمی در نخبگی فرد اشاره کرد.
مراسم اهدای این جایزه بهصورت دورهای برگزار میشود و شامل گروههای مختلف علمی از جمله علوم انسانی و هنر، علوم مهندسی، علوم پایه، علوم پزشکی و علوم کشاورزی است.
تاکنون، 72 استاد و پژوهشگر برجسته موفق به دریافت این جایزه شدهاند.
انتهای پیام/
∎