شناسهٔ خبر: 70380470 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ریسک تعرفه‌های آمریکا سد راه صعود نفت شد

قیمت نفت در پی تصمیم فدرال رزرو برای آهسته کردن روند کاهش نرخ های بهره و تهدید ترامپ برای وضع تعرفه‌های سنگین در صورت عدم خرید نفت و گاز بیشتر از سوی کشورهای اتحادیه اروپا، به کاهش هفتگی تن داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت تغییر چندانی نداشت و در حدود ۷۳ دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته، ۲.۱ درصد کاهش داشت. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در بالای ۶۹ دلار در هر بشکه ثابت بود و قرارداد فوریه این شاخص در هفته گذشته، ۱.۹ درصد کاهش داشت.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، گفته است می‌خواهد اتحادیه اروپا نفت و گاز آمریکا را در مقایسه گسترده خریداری کند و تهدید کرد اگر آنها چنین کاری را انجام ندهند، به تعرفه‌های سنگین متوسل خواهد شد. در شرایطی که دولت آمریکا بر سر برنامه‌های تامین مالی، با تعطیلی قریب الوقوع روبروست، تهدیدهای ترامپ به نگرانی‌های اقتصادی افزود. فدرال رزرو آمریکا، چهارشنبه گذشته اعلام کرد از چندین دور کاهش نرخ بهره در سال آینده، منصرف شده و سیاستش در برابر تورم، انقباضی‌تر است.

پس از آنکه بازارهای سهام آمریکا در معاملات روز جمعه، تحت تاثیر آمار نسبتا مطلوب تورم در نوامبر، صعود کردند، نفت خام بخشی از ضررش را احیا کرد.

بارت میلک، مدیر جهانی استراتژی کالا در شرکت «تی دی سکیوریتیز» گفت: سیگنال بانک مرکزی آمریکا نشان می‌دهد که در سال آینده، نرخ بهره را به دفعات کمتری کاهش خواهد داد. این اتفاق، برای دارایی‌های پرریسک از جمله نفت خام، مثبت نیست.

نفت خام از اواسط اکتبر، در بازه قیمت محدودی معامله شده است. قیمت نفت خام از تقاضای ضعیف چین و نگرانی‌ها از افزایش تولید به خصوص در آمریکا، آسیب دیده است.

موسسه تحقیقات اقتصاد و توسعه سینوپک در گزارش سالانه‌ای که پنجشنبه گذشته منتشر شد، پیش‌بینی سال گذشته را تکرار و اعلام کرد که تقاضای کلی چین برای نفت حداکثر تا سال ۲۰۲۷، به اوج خواهد رسید و حدود ۸۰۰ میلیون تن در سال می‌شود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، به گفته منابع آگاه، کشورهای گروه هفت در حال بررسی راه‌هایی برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت روسیه هستند. اگرچه تفاهمی درباره اقدامات بعدی وجود ندارد اما گزینه‌های تحت بررسی، از ممنوعیت کامل تا کاهش سقف قیمت از حدود ۶۰ دلار فعلی، به حدود ۴۰ دلار در هر بشکه را دربرمی‌گیرد.

در این بین، شرکت «ترانس نفت» روسیه، با اشاره به مشکلات فنی، جریان نفت به بلاروس و اروپا را از طریق خط لوله «دروژبا» متوقف کرد. این خط لوله، نفت را از روسیه، به کشورهای مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک، ارسال می‌کند.

انتهای پیام