امیر عباس کنعانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: در شرایط کنونی کشور که شاهد بحرانهای مختلف از جمله کمبود برق، گاز و تورم بیضابطه هستیم، کارشناسان مسائل سیاسی به این نکته اشاره دارند که این مشکلات ناشی از ضعف در پیشبینی، برنامهریزی و نظارت است.
وی درباره چرایی بروز این مشکلات و ناترازیهای موجود اظهار داشت: در شرایط حساس و سرنوشتساز فعلی که ایران و کشورهای دیگر در رقابت و جنگ برای منافع ملی خود هستند، به نظر میرسد کشور ما به دلیل ضعفهای مدیریتی در زمینههای مختلف مانند کمبود انرژی و مشکلات اقتصادی در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
این کارشناس در ادامه تاکید کرد: عمده دلایل این وضعیت، ضعف در برآورد دقیق نیازها، طراحی برنامههای بلندمدت و همچنین کمبود نظارت مؤثر بر عملکرد مسئولین است که متاسفانه مسئولین هیچگاه بازخواست نشده و این ترک فعلها و اهمالها بدون عواقب قانونی ادامه مییابد.
وی افزود: شایسته بود که نهادهای نظارتی مسئولین را تحت بررسی دقیق قرار داده و مسببین این مشکلات را شناسایی و پس از برخورد قانونی، آنها را به مردم معرفی میکردند.
در حال حاضر، مهمترین مشکل کشور ضعف در نظارت، حسابکشی و برخورد با مدیرانی است که به هر دلیلی مسئولیتی را بر عهده گرفتهاند و به نحوی در انجام وظایف خود کوتاهی کردهاند.»
کارشناس مسائل سیاسی همچنین به ضعف سرمایهگذاریهای بلندمدت اشاره کرد و گفت: «یکی از بزرگترین مشکلات کشور در زمینه انرژی و دیگر بخشها، رویکردهای کوتاهمدت و مقطعی است که نه تنها در پیشبینی و مدیریت منابع به درستی عمل نشده، بلکه گاهی اوقات به دلیل رویکردهای غلط، منابع نیز به هدر رفتهاند.»
وی در پایان تأکید کرد که برای برونرفت از این بحرانها، ضروری است که برنامههای بلندمدت و اصولی تدوین شده و نظارتها و بازخواستها به طور جدی پیگیری شود تا از بروز مشکلات مشابه در آینده جلوگیری گردد.
کارشناس مسائل سیاسی در ادامه گفت: مردم انتظار دارند که مسئولین علاوه بر توجه به مسائل روزمره، به افقهای بلندمدت و توسعه پایدار فکر کنند بحرانهای فعلی، از جمله کمبود منابع انرژی و مشکلات اقتصادی، نتیجه تصمیمات کوتاهمدت و ناتوانی در پیشبینی چالشها و نیازهای آینده کشور است.
وی عنوان داشت: به نظر میرسد که در بسیاری از بخشها، رویکردهای شتابزده و عدم توجه به زیرساختهای بلندمدت باعث بروز این بحرانها شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: اگر به این وضعیت ادامه داده شود، بهزودی شاهد بحرانهای پیچیدهتر در سایر بخشها خواهیم بود به طور مثال، بیتوجهی به مسائل زیستمحیطی و عدم مدیریت صحیح منابع طبیعی میتواند کشور را با مشکلات جدیتری در آینده روبهرو کند.
کنعانی بیان داشت:لازم است که نهادهای نظارتی، با دقت بیشتر و شفافیت، عملکرد مسئولین را ارزیابی کنند و در صورت نیاز، اقدامات جدی برای اصلاح مسیر اتخاذ کنند
این کارشناس در پایان گفت: برای اینکه از بحرانهای کنونی عبور کنیم، نیاز به یک بازنگری اساسی در سیاستها و رویکردهای اجرایی کشور داریم و باید در برنامهریزیها و تصمیمگیریها علاوه بر توجه به منافع کوتاهمدت، چشمانداز بلندمدت و نیازهای آینده کشور را نیز در نظر بگیریم.
انتهای خبر/