سند تحول قضایی قوه قضاییه با ایجاد بسترهای حقوقی و قضایی برای حمایت از تولیدکنندگان، مقابله با موانع و فساد در زنجیره تولید، توزیع و تأمین مواد غذایی و حفظ امنیت غذایی کشور، اقداماتی را در دستور کار قرار داده است که یکی از آنها تسریع در رسیدگی به پروندههای مرتبط، حمایت قضایی از سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و صنایع غذایی و مقابله با تخلفات اقتصادی و احتکار کالاست به طوری که حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه نیز در بازدید از بنادر مهم کشور بارها بر اهمیت حفظ حقوق عامه و رفع موانع ترخیص کالاهای اساسی تاکید داشتهاند.
در همین راستا و با پیگیری دادگستری خوزستان، از ابتدای امسال بیش از نیم میلیون تن نهاده دامی که به دلیل مشکلات اسنادی و اختلافات مالی در گمرک بندر امام خمینی (ره) متوقف شده بود، ترخیص شد.
علی دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان در گفتوگو با میزان، گفت: تسریع در ترخیص این محمولههای مواد غذایی، نه تنها فشار بر تولیدکنندگان دام و طیور را کاهش میدهد، بلکه از افزایش احتمالی قیمت نهادههای دامی نیز جلوگیری میکند.
وی با تأکید بر اهمیت تأمین امنیت غذایی و حمایت از تولیدکنندگان، گفت: دادگستری استان با نظارت مستمر و شناسایی موانع موجود در مسیر ورود نهادههای دامی به کشور، اقداماتی فوری برای تسریع در فرآیند ترخیص این کالاهای اساسی انجام داده است.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان با اشاره به نقش استراتژیک نهادههای دامی در تأمین خوراک دام و طیور و تولید گوشت و مرغ در کشور، تصریح کرد: هرگونه خلل در ورود این کالاها میتواند تأثیرات منفی گستردهای بر زنجیره تأمین گوشت داشته و دولت را به سمت واردات این کالا در جهت تامین نیاز داخلی سوق دهد. از همین رو دادگستری استان با ورود بهموقع و همکاری نزدیک با دستگاههای اجرایی و نظارتی از جمله بنادر، گمرک و دامپزشکی، تلاش کرده است تا مشکلات موجود را رفع و روند تأمین کالاهای اساسی را تسریع بخشد.
دهقانی خاطرنشان کرد: ورود دستگاه قضایی به موضوع ترخیص کالاهای اساسی، بخشی از وظایف این دستگاه در راستای حمایت از حقوق عامه و جلوگیری از ضرر به بیتالمال است و تعامل سازنده میان دستگاههای اجرایی و قضایی، نشاندهنده عزم جدی قوه قضاییه در حفظ امنیت غذایی، حمایت از تولید داخلی و ثبات معیشتی مردم است.
عزم دادستانی بندر امام خمینی (ره) در رفع موانع ترخیص کالا
دادستان بندر امام خمینی (ره) نیز در گفتوگو با میزان با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای رفع موانع ترخیص نهادههای دامی در این بندر، اظهار داشت: این دادستانی با رصد دقیق وضعیت کشتیها و محمولههای وارداتی در بندر امام خمینی (ره)، موانع موجود را شناسایی و با تشکیل جلسات فوری با دستگاههای اجرایی از جمله دامپزشکی، استاندارد و گمرک، دستورات لازم برای ترخیص کالا صادر کرده است.
محمدرضا جعفری اصل افزود: افزایش همکاری بین دستگاهی بهویژه در شرایط جوی نامساعد منطقه از ماندگاری کالا در انبارها و فساد آن پیشگیری میکند.
وی با اشاره به دستورات و تأکیدات ویژه رئیس کل دادگستری استان در زمینه تسریع ترخیص نهادههای دامی، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۹۵ هزار و هشتادوپنج تن نهادههای دامی ترخیص شده است. همچنین در یک ماه گذشته نیز با پیگیریهای قضایی صورت گرفته، بیش از ۱۲۶ هزار تن نهاده دامی شامل ذرت، جو و کنجاله سویا که به دلیل مشکلات اسنادی و اختلافات مالی میان صاحبان کالا و شرکتهای کشتیرانی متوقف شده بود، ترخیص و وارد چرخه تولید خوراک دام قرار گرفت.
جعفریاصل افزود: ۶۰ هزار تن دیگر از این محمولهها نیز در حال بارگیری و فرایند ترخیص قرار دارد.
گمرک خوزستان؛ تسهیل فرآیندها با دستور قضایی
علیرضا توکل فرد، مدیرکل گمرک بندر امام خمینی (ره)، درباره نقش دستگاه قضایی در تسهیل فرآیند ترخیص گفت: در برخی موارد، اختلافات مالی مانع از صدور اسناد برگ ترخیص کالا و قبض انبار میشود که ورود دستگاه قضایی و دستور اجازه ترخیص کالا به صاحبان آن، کمک شایان توجهی به جلوگیری از فساد کالا و ضرر و زیان به صاحبان کالا میشود.
انتهای پیام/