به گزارش خبرنگار ایرنا، «بارابارا لیف» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک روز جمعه به وقت محلی، ساعاتی پس از دیدار با فرمانده گروه مسلح تحریر الشام در دمشق ، در پاسخ به سوالی درباره نقش ایران در آینده سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد مدعی شد که ایران هیچ نقشی ( در آینده سوریه ) نخواهد داشت و نباید داشته باشد.
معاون وزیر خارجه دولت کنونی دمکرات آمریکا با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران و نقش آن در منطقه غرب آسیا ( خاورمیانه)، عملکرد مقامات تهران را در سوریه مخرب قلمداد کرد و مدعی شد که ایران با گردآوری شبه نظامیان خارجی، نیروهای سپاه پاسداران، رزمندگان حزب الله به مردم سوریه لطمه زده است.
دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک همچنین فاش کرد که به الجولانی گفته است که واشنگتن دیگر به دنبال جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای بازداشت او نخواهد بود.
یک هیات بلندپایه آمریکایی روز جمعه به دمشق سفر کرد و با الجولانی که ایالات متحده آمریکا برای بازداشت او یک جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده است، به گفتگو نشستند.
دیدار با احمد الشرع که با نام ابومحمد الجولانی نامیده می شد، به گفته سی ان ان، بر ضرورت تلاش های آمریکا برای تعامل با دولت موقت سوریه تأکید می کند تا اطمینان حاصل شود که این کشور شاهد ظهور مجدد گروه های تروریستی مانند داعش نیست.
جامعه بینالملل تلاش کرده مجموعهای از اصول را تأیید کند تا انتقال سیاسی به سمت یک دولت جدید سوریه را که جامع است و به حقوق بشر احترام میگذارد، تعریف کند .
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: ما میخواهیم برای هیات تحریر الشام و همه مقامات نوظهور سوریه روشن کنیم که به رسمیت شناختن آنها، حمایتی که از جامعه بینالمللی میخواهند و نیاز دارند باید بدانند که انتظارات خاصی در کنار آن وجود دارد.»
او "اظهارات مثبت الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام" را تصدیق اما خاطرنشان کرد که "همه بر روی عملکرد تمرکز کردهاند."
بلینکن همچنین پیشنهاد کرد که لغو تحریمهای آمریکا و جامعه بینالمللی علیه هیئت تحریر الشام، که یک گروه تروریستی با روابط قبلی با القاعده است به «اقدامات مشخص» وابسته است.
یک مقام آگاه به شبکه سی ان ان آمریکا گفت: دیدار الجولانی و هیات آمریکایی «سازنده» بود و این دیدار کمتر از دو ساعت به طول انجامید.
هیات آمریکایی متشکل از باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک، راجر کارستنز فرستاده ویژه ریاست جمهوری در امور گروگان ها و دانیل روبینشتاین، مشاور ارشد بود. آنها اولین مقامات آمریکایی هستند که پس از فروپاشی دولت سوریه به سوریه سفر کردند.
پیش از سفر هیات آمریکایی به سوریه، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پاداش فعلی برای اطلاعات در مورد محمد الجولانی رهبر هیئت تحریر الشام را تایید و اعلام کرده بود که پاداش ۱۰ میلیون دلاری برای اطلاعات درباره رهبر هیئت تحریر الشام (HTS) همچنان پابرجا است.
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده بود که به دلیل حضور در انظار عمومی، دولت آمریکا دیگر نیازی به اطلاعات در مورد محل اختفای الجولانی ندارد.
در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خبرنگاران در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ از او درباره جایزه ۱۰ میلون دلاری دولت آمریکا برای محمد الجولانی سوال شد و سخنگو تاکید کرد که رقم جایزه پا برجاست. خبرنگاری پرسید: «یعنی اگر یک مقام دولتی از آمریکا به سوریه برود و محل جولانی را بداند میتواند جایزه را از آن خود کند.» میلر با خنده گفت که فکر نمیکند هیچ نمایندهای از دولت آمریکا برای دریافت جایزه حاضر شود.
این جایزه در سال ۲۰۱۷ اعلام شد و مربوط به رهبر هیئت تحریر الشام به عنوان قوی ترین گروه شورشیان مخالف دولت بشار اسد در سوریه است.
در صفحهای که به این جایزه اختصاص داده شده، آمده است «برنامه پاداش برای عدالت تا ۱۰ میلیون دلار پاداش برای فردی در نظرگرفته که بتواند اطلاعاتی درباره محمد جولانی ارائه دهد.»
هیئت تحریر الشام که از سوی واشنگتن به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است، از ادغام جبهه النصره با سایر گروه ها تشکیل شد. تحت رهبری الجولانی، شاخه سوری القاعده، حملات تروریستی زیادی از جمله قتل عام ۲۰ نفر از ساکنان روستای دروزی در استان ادلب انجام داد.