حجتالاسلام حسینعلی رحمتی، عضو هیئت علمی گروه اخلاق کاربردی پژوهشگاه قرآن و حدیث در صفحه خود با عنوان «اندکی اندیشه» به شب یلدا و نسل جدید در مواجهه با آن پرداخته و نوشته است؛ نسل جدید جامعه امروز ایران به دلائلی از جمله دسترسی به فضای مجازی، با سه فرهنگ اسلامی، ایرانی و غربی (و اخیرا شرقی مثل کره جنوبی) سروکار دارد. این سه هر کدام نماینده مجموعهای از هنجارهای فرهنگی و اخلاقی هستند که در مواردی سازگار و در مواردی ناسازگارند.
بخش قابل توجهی از این نسل، در یک مواجهه «سلف سرویسی» با این سه فرهنگ از هر کدام بخشهایی را میگیرند و بخشهایی را رها میکنند و از این منظر دچار نوعی «آشوبناکی هنجاری» هستند. مثلاً هم یلدا را جشن میگیرند، هم در عزاداری امام حسین(ع) شرکت میکنند، هم در ولنتاین هدیه میدهند.
از این رو، همه مبلغان دین و اخلاق و متولیان تعلیم و تربیت، برای تعامل موثر با این نسل، باید؛ اولاً شناخت جامعی از سیر و سامانه این تحولات داشته باشند. ثانیاً از ایجاد تضاد و دوگانگی بین فرهنگ اسلامی و ایرانی بپرهیزند و ثالثاً نسل جوان را قانع کنند که با فرهنگ غرب، «مواجههای انتقادی» داشته باشند.
فعالان و نهادهای دینی و فرهنگی باید مواظب باشند، در شناخت مختصات جامعه ایران به مثابه جامعهای که متأثر از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در حال تحولات شتابناک است، از قافله عقب نمانند.
انتهای پیام