بخشعلی بیاتی قله زو در گفتوگو با ایسنا در خصوص اقدامات انجام شده بر بازار به مناسبت فرا رسیدن شب یلدا، افزود: با توجه به اینکه طرح نظارتی بر شب یلدا از طرف سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان از ۱۵ آذر ابلاغ شد این طرح را به تمامی ادارات صمت در شهرستان ابلاغ کردیم که با مشارکت دستگاههای نظارتی مانند اتاق اصناف، اتحادیههای صنفی، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: به صورت خاص در مشهد جلسات مرتبط با روسای اتحادیهها از جمله شیرینی، آجیل و خشکبار، میوهفروشان و... برگزار و نهایت گشتهای مشترک با حضور بازرسان صمت و اتحادیهها انجام دادیم.
بیاتی قله زو با بیان اینکه حتی امروز جمعه نیز بازرسان در سطح بازار شهرستانها فعال هستند، اظهار کرد: با توجه به رسوم و سنتهای ما ایرانیان چون شب چله گی برای عروس میبرند از برخی دستگاههای مرتبط مانند مزونها و پوشاک، کیف و کفش مرتبط با بانوان و آقایان و... هم بازدیدهایی انجام شد.
وی با بیان اینکه چون ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر را پیش رو داریم طرح بازرسی تا هفته آینده نیز ادامه دارد، بیان کرد: تاکنون با واحدهای صنفی متخلف نیز برخوردهایی شده است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین از انجام گشتهای مشترک در مرکز استان و شهرستانها خبر داد و گفت: بیشتر مسائلی که در بازرسیها به آنها توجه میشود مربوط به قیمتها و کیفیت کالاها است، به عنوان مثال در شیرینی فروشیها حتماً باید خالص فروشی انجام شود و وزن جعبه را کسر کنند.
وی افزود: شاید وزن جعبه در هر کیلو کارتن ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان بیشتر نباشد اما شیرینی با توجه به نوعی که انتخاب میشود از ۱۲۰ تا ۱۳۰ و یا حتی بیش از ۲۰۰ هزار تومان است؛ لذا اگر خالص فروشی نباشد به ضرر مصرف کننده است.
بیاتی قله زو با تأکید بر اینکه باید وزن جعبه از وزن شیرینی کم شود، تصریح کرد: خوشبختانه از سال گذشته در سطح استان این موضوع به صورت ویژه پیگیری شد و تقریباً در ۹۰ درصد واحدها این موضوع رعایت میشود.
وی گفت: معمولاً چهار تا پنج نوع شیرینی که عمومیت دارد مانند شیرینیهای زبان، سولی، گل محمدی معمولاً جزو گروه کالایی یک است که نرخگذاری توسط رئیس کمیسیون نظارت انجام میشود، اما باقی شیرینیها جزو گروه کالایی سوم هستند که توسط خود واحد صنفی بر اساس آنالیز قیمت تمام شده قیمتگذاری میشود.
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه در بیشتر بخشها از جمله آجیل و خشکبار، میوه فرشیها، شیرینی و... تخلفاتی را داشتهایم که گزارشها تنظیم و برای رسیدگی به ادارات تعزیرات حکومتی ارسال شدهاند، افزود: در مرکز استان مشهد، اداره صمت فقط ۱۰ تیم بازرسی دارد و هر شهرستان هم تیمهایی را برای نظارت دارند.
وی با اعلام اینکه سازمان حمایت از مصرفکنندگان برای حمایت در بخشهای مختلف نظارتهایی را دارد، اظهار کرد: خوشبختانه در سطح میادین برای فراوانی میوه مشکلی نداریم.
بیاتی قله زو ادامه داد: از سال گذشته اقدام ویژهای را در سطح استان انجام دادیم که مربوط به درصد سود میوهفروشی بود، بر اساس ضوابطی که سازمان حمایت اعلام کرد درصد سود میوه در سطح خردهفروشیها ۱۵ تا ۳۰ درصد اعلام شده که ما در کمیسیون نظارت با انجام کارهای کارشناسی برخی از اقلام را مانند هندوانه، خربزه، موز و آناناس که خیلی خرابی ندارند حداقل کف قیمتی ۱۵ درصد و برای برخی میوهها مانند گیلاس، شلیل و... ۳۰ درصد در نظر گرفتهایم تا به نفع مصرف کننده باشد.
وی گفت: حداقل حقوق یک مصرف کننده یا متقاضی یک کالا درج قیمت و صدور فاکتور است که خوشبختانه در این خصوص مشکل خاصی نداریم.
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: گرچه در گذشته بیشترین تخلف در حوزه درج قیمت بود اما اکنون گرانفروشی بیشترین تخلف را تشکیل میدهد.
وی از شهروندان خواست هرگونه تخلفات در حوزه اقتصادی و خریدهای شب یلدا و... را به سامانه ۱۲۴ در ادارات کل صنعت، معدن و تجارت و یا سامانه ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی منعکس کنند.
انتهای پیام