به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان ، محمدعلی طالبی در سفر یک روزه خود به شهرستان فاریاب واقع در جنوب استان کرمان، در شورای اداری این شهرستان شرکت کرد.
استاندار کرمان افزود: شهرستان فاریاب با وجود ظرفیتهای خوبی که در اختیار دارد، اما با مشکلات و محدودیتهایی روبرو است.
وی بیان داشت: فاریاب دارای یک موقعیت استراتژیک است، اما به دلیل راههای ارتباطی نامناسب، ما کلمه بنبست را به آن اطلاق میکنیم و گشودن راهها میتواند موقعیت بسیار مناسبی برای شهرستان به وجود بیاورد، لذا یکی از اولویتهای اصلی ما پیگیری راههای ارتباطی است.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: فاریاب را به دلیل تنوع منابع معدنی به اسم شهرستان معدنی میشناختم که تعداد قابل توجهی از معادن در حال بهرهبرداری و تعداد زیادی نیز از معادن محبوس هستند.
وی بیان داشت: باید برنامه تکمیل زنجیره تولید و شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای معدن، صنعت و کشاورزی را در دستور کار قرار بدهیم که در مدت زمان کوتاه بدانیم در زمینه زنجیره تولید چه ظرفیتهایی وجود دارد و بر اساس این ظرفیتها با معادنی که درحال بهرهبرداری هستند و یا با کسانی که متمایل به سرمایهگذاران در این حوزه هستند، وارد مذاکره بشویم. استقرار برخی صنایعی که در شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری به عنوان مزیتهای شهرستان شناخته میشوند را الزام کنیم.
طالبی اظهار داشت: بحث خلع ید معادنی که فعالیت نمیکنند و به تعهدات خود عمل نکردهاند را به صورت جدی بخصوص در جنوب کرمان دنبال میکنیم تا اتفاقات خوبی در این راستا بیافتد و سرمایهگذاران وارد این عرصه شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به ویژگیهای شهرستان فاریاب و بخش کشاورزی قوی، احداث واحدهای صنعتی تبدیلی و تکمیلی را خواهیم داشت، امروز هم کلنگ احداث شهرک صنعتی شماره دو فاریاب بر زمین زده شد و با راهاندازی این شهرک صنعتی و استقرار واحدها، اتفاق خوبی در زمینه صنایع تکمیلی کشاورزی رقم خواهد خورد. با راهاندازی راههای ارتباطی و موقعیت جغرافیایی شهرستان، ما برای صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تکمیلی بخش کشاورزی استفاده کنیم.
استاندار کرمان تصریح کرد: تعداد زیادی از نمایندگان ادارات کل هنوز در شهرستان مستقر نشدهاند، لذا به عنوان مطالبه جدی از مدیران جدید دستگاههای اجرایی استان خواهیم خواست که شاهد استقرار دستگاههای مورد نیاز بخصوص دستگاههایی که مردم بیشتر به آنها نیاز دارند، باشیم.
وی ادامه داد: مجتمع اداری شهرستان فاریاب پیشرفت خوبی دارد و پیگیری میکنیم که تامین اعتبار شود تا قبل از پایان سال به بهرهبرداری برسد.
طالبی با اشاره به بحث حقوق دولتی معادن، افزود: با پیگیری دولت و همراهی نمایندگان، امیدوارم هستیم اشکالات سالهای قبل که حقوق دولتی معادن در بودجه پیش بینی نمیشد، برطرف و اعتبار خویی تحت عنوان حقوق دولتی معادن را دریافت کنیم و بر اساس اولویتها هزینه شود.
وی افزود: البته این امر نافی مسئولیت اجتماعی معادن نیست و ما در رابطه با مسئولیت اجتماعی معادن کاری در سطح استان برای جذب واحدهای معدنی استان آغاز کردهایم و برای شهرستانها هم برنامهای منسجم برای استفاده از مسئولیت اجتماعی معادن استفاده خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: در مورد مسائل شهرداری مسئولیت شهرستان باید روی درآمدهای پایدار شهرستان متمرکز بشوند و جذب سرمایهگذار و سرمایهگذاری را داشته باشند البته حمایتهای دولتی و صنایع و معادن نیاز است اما تمرکز باید بر درآمدهای پایدار باشد.
استاندار کرمان بیان کرد: امیدوار هستم در سفر بعدی که زمان زیادی از آن نخواهد گذشت، شاهد راه افتادن یکسری از کارها و فعالیتها در سطح شهرستان باشیم.
لزوم توجه به توسعه جنوب کرمان
سپس منصور شکراللهی نماینده شش شهرستان جنوبی کرمان نیز در این جلسه گفت: شهرستان فاریاب با دارا بودن ظرفیتهای مهم و موقعیت استراتژیک آن در صورتی که به راههای ارتباطی آن توجه شود، این شهرستان از بن بست خارج میشود.
وی با اشاره به تنوع معادن جنوب استان نسبت به شمال، بیان داشت: علیرغم ظرفیتهای شهرستان اما هنوز توسعه متوازن اتفاق نیفتاده است.
نماینده شش شهرستان جنوبی در مجلس خاطرنشان کرد: باید کارهای بزرگی در جنوب استان انجام شود، صنایع ظرفیت خوبی هستند و چنانچه فعال شوند مشکل اشتغال منطقه مرتفع میشود.
کلنگ زنی ناحیه صنعتی
در ادامه استاندار کرمان در جریان کلنگ زنی ناحیه صنعتی شهرستان فاریاب واقع در جنوب استان کرمان اظهار کرد: فاریاب ظرفیت های خوبی در کشاورزی دارد و این ناحیه صنعتی و ایجاد صنایع تبدیلی نیاز این شهرستان بوده است.
طالبی گفت: نیاز به صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در جای جای استان داریم.
وی افزود: امید می رود با کار جهادی در صنایع کشاورزی و تبدیلی این شهرستان که ظرفیت های خوبی دارد بتوان نمونه مناسبی از کنار آمدن کشاورزی و صنعت در استان کرمان را شاهد باشیم.
شایان ذکر است، این ناحیه صنعتی با ۲۳ هکتار زمین برای صنایع تبدیلی و سورتینگ در نظر گرفته شده است که براساس اعلام مسئولان با ۳۰۰ میلیارد ریال در تابستان سال آینده آماده بهره برداری خواهد بود.