شناسهٔ خبر: 70368256 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش سرطان روده در پی استفاده از غذاهای آماده و چرب

رسانه‌ها در انگلیس درباره افزایش سرطان روده افراد در پی استفاده از غذا‌های آماده و چرب هشدار دادند و همگان را به پرهیز از اینگونه غذا‌ها دعوت کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه دیلی میل جامعه آمریکا را پیشتاز افزایش مبتلا به سرطان روده در میان افراد کم‌تر از ۵۰ سال معرفی و اضافه کرد اکنون شیوع سریع سرطان روده، به یکی از فجایع نسل فعلی آمریکا مبدل شده است و سرطان روده که زمانی بیماری مربوط به سنین بالا تلقی می‌شد، افراد کم‌تر از ۵۰ سال آن کشور را مبتلا می‌کند.

به نوشته این روزنامه، متخصصان بهداشت اعلام کردند: تاکنون چاقی، روش زندگی و مصرف غذا‌های بسیار فراوری شده، از علل بروز سرطان روده عنوان می‌شد، اما اکنون این بیماری در میان افراد جوان و سالم زیاد شده است. به گفته این متخصصان، تاکنون اثر منفی افزایش استفاده از سس‌های چرب، شیرین کننده‌های دارای فروکتوز فراوان مثلا در لیموناد و جوش شیرین، بر بیماری افراد معلوم شده بود، اما اکنون مواد غذایی به ظاهر سالم، همچون سس‌های سالاد، جو دو سر، آبمیوه ها، ذرت و نان نیز در بروز سرطان روده در میان جوانان امریکایی موثر تشخیص داده شده‌اند.

امولسیفایر (emulsifier)‌ها که برای چرب کردن وکرمی شدن مواد غذایی استفاده می‌شوند، حتی در پنیر‌ها و ماست‌های کم چرب و نیز در کره بادام زمینی، از علل افزایش سرطان در روده‌اند. امولسیفایر‌ها موجب می‌شوند آب و روغن با هم در یک امولسیون مخلوط شوند مثلا در سس مایونز، بستنی و شیر همگن.

علاوه بر مواد غذایی ناسالم، چرب، پر نمک و پر قند و نیز مواد بسیار فراوری شده، اکنون چربی‌های ناشی از دانه‌های گیاهی، چربی فراوری شده در چاشنی ها، سس‌های سالاد، گوشت‌هایی که قبل از استفاده در چاشنی‌ها خوابانده شده‌اند، هوموس و شماری از سیب زمینی‌های سرخ شده نیز به عنوان عوامل افزایش سرطان روده در جوانان و افراد میانسال معرفی می‌شوند.

دیلی میل نوشت براورد می‌شود امسال بیش از ۵۰ هزار نفر در آمریکا، به علت ابتلا به سرطان روده بزرگ، جان ببازند و شمار مرگ ناشی از این سرطان، در جوانان، در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ میلادی، دو برابر خواهد شد. به نوشته این روزنامه، شمار مرگ مبتلایان کم‌تر از ۵۰ سال، از سال دو هزار میلادی، سالانه ۲ درصد افزایش می‌یابد.

در میان کشور‌هایی که بیش‌ترین ابتلای افراد کم‌تر از ۵۰ سال به سرطان را شناسایی می‌کنند، آمریکا در رده ششم قرار دارد و اکنون از هر یکصد هزار نفر جمعیت آمریکا، ۸۷ فرد کم‌تر از ۵۰ سال، به این بیماری مبتلا می‌شوند. به نوشته این روزنامه، سرطان روده در آمریکا، بیش‌ترین سرعت گسترش را در میان افراد کم‌تر از ۵۰ سال دارد.