به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر رسول سلیمی روز جمعه با اعلام این خبر اظهار کرد: زنده یاد فاطمه قاسمی اهل و ساکن همدان که بدنبال تصادف در ۳۸ سالگی دچار مرگ مغزی و در بخش ICU بیمارستان بعثت بستری شده بود، با رضایت خانواده، امید به زندگی را به بیماران نیازمند عضو هدیه کرد.
وی تصریح کرد : متاسفانه علیرغم تلاش تیم پزشکی بیمارستان بعثت برای نجات جان ایشان، مرگ مغزی وی مُسجل شد و در ۳۰ ام آذرماه ۱۴۰۳ با بخشش خانواده اش جاودانه شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ضمن تسلیت به خانواده و طلب غفران و رحمت الهی برای وی، از حرکت زیبا و انسان دوستانه خانواده اش در کمک به بیماران نیازمند، قدردانی و تشکر کرد.
سلیمی ادامه داد: زنده یاد قاسمی، مادر ۲ فرزند با رفتنش با بخشش ۲ کلیه، کبد و ۲۴ جز از نسوج خویش امید به زندگی را در دل گیرندگان پیوند، زنده کرد.
به گزارش ایرنا؛ هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانوادهاش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهند، میتواند جان حداقل هشت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای نسوج ۵۳ نفر را از معلولیت نجات دهد بر اساس آمارها هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه میشود، هر ۲ ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهد.
ارگانهایی شامل کلیهها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان و برخی بافتهای بدن از جمله پوست و قرنیه چشم، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.
قانون پیوند اعضاء فروردین ماه ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید؛ براساس این قانون، اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را می توان به شرط وصیت بیمار یا موافقت ولیدم برای پیوند به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.