به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام سید مصطفی حسینی در خطبههای نماز جمعه این هفته به تبعات و خطرات اسراف اشاره کرد و افزود: به رغم تاکیداتی که در چند سال گذشته رهبر معظم انقلاب مبنی بر اصلاح الگوی مصرف داشته اند اما کماکان در این زمینه با مشکلات فراوانی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه هنوز الگوی مصرف ما در بخشهای مختلف اصلاح نشده و به نوعی دچار اسراف و مصرف بیرویه هستیم اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ سیاست های کلی راهبردی مصرف در زمینه اصلاح فرهنگ مصرف اجتماعی و سازمانی، آموزش همگانی، الگوی مصرف مطلوب توسعه و ترویج فرهنگ بهرهوری پیشگامی دولت در رعایت الگوی مصرف و مقابله با ترویج فرهنگ مصرف گرایی و غیره را ابلاغ کردند.
خطیب نماز جمعه زنجان با بیان اینکه با گذشت تقریباً ۱۵ سال از زمان ابلاغ سیاستهای کلان آنگونه که باید و شاید در جامعه، اصلاح خاصی صورت نگرفته است گفت: آمارها نشان می دهد روزانه بیش از ۷۱۲ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید میشود که ۸۰ درصد آن به مصرف خانگی ۲۰ درصد مصرف صنعتی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه این میزان مصرف با کل مصرف قاره برابری می کند گفت: حتی میزان مصرف گاز در کشور ما با کل کشور چین که یک میلیارد و نیم جمعیت دارد نیز برابری می کند.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بودجه کشور صرف یارانه انرژی می شود گفت: سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه دولت به انرژی میپردازد که این منابع باید صرف ساخت و ساز جاده ها و غیره شود اما به راحتی هدر میرود.
امام جمعه زنجان با بیان اینکه صرفهجویی ۱۰ درصدی ناترازی ها و بسیاری از مشکلات را کاهش می دهد گفت: حفظ منابع فسیلی و جلوگیری از هدر رفتن آنها برای آینده اهمیت دارد.
وی اظهارداشت: در این راستا مادران و خانمها در اصلاح الگوی مصرف نقش مهمی بر عهده دارند.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه در حال حاضر، تنها ۱۰ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در استان وجود دارد گفت: گروههای جهادی در ایجاد نیروگاههای خورشیدی همکاری کنند.
وی یادآور شد: این اقدام میتواند به کاهش آلودگی، کاهش هزینهها، ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی انرژی کمک کند.
امام جمعه زنجان همچنین بر لزوم مشارکت جامعه اسلامی در حل مشکلات کشور تأکید کرده و خواستار حضور فعال همگان در این عرصهها شد.