به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد ظهر امروز _جمعه سیام آذر_ در خطبههای نماز جمعه تهران گفت: تحولات سوریه طی روزهای اخیر به یکی از اصلیترین موضوعات مورد بحث در محافل سیاسی و رسانهای تبدیل شده است که لازم است در این حوزه به چند نکته اشاره کنم.
وی افزود: رژیم صهیونیستی در برابر طوفان الاقصی تکانههای سخت و شکنندهای را تجربه کرد به طوری که ریشههایش رو به پوسیدگی و خشکی است؛ این رژیم در برابر تندبادی برآمده از اراده استوار محور مقاومت قرار گرفته که بر پایههای تفکر، ایمان، استقامت، صبر، باور عمیق و فراگیر و مبتنی بر اعتماد به خداوند سبحان و حمایت ملتهای مسلمان شکل گرفته است. مقاومت میتواند با نقش آفرینی راه را برای فروپاشی این شجره خبیث در منطقه هموار کند و قطعاً این رژیم در برابر تندباد برآمده از اراده آنان توان استقامت ندارد.
ابوترابیفرد گفت: رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف نظامی خود در مواجهه با مقاومت اسلامی و حزب الله در جنوب لبنان شکست خورد و مجبور به پذیرش آتش بس شد. این رژیم برای متوقف کردن زنجیره شکستهایش با محوریت ایالات متحده و همکاری بعضی کشورهای منطقه و با توسل به خشونت، سوریه بیدفاع را مورد تهاجمی گستاخانه قرار داده است.
خطیب نماز جمعه تهران توضیح داد: ارتش رژیم صهیونیستی با بیش از ۵۰۰ حمله هوایی زیرساختهای حیاتی، اقتصادی، پایگاههای نظامی، سیستمهای رادار، تأسیسات نیروی هوایی، مقرهای اطلاعاتی و مراکز تحقیقاتی علمی سوریه را مورد هدف قرار داده است. کسانی که این بستر را برای فروپاشی زیرساختهای اقتصادی و دفاعی سوریه فراهم کردند و دستشان در دست اتاق فکر آمریکایی و صهیونیستی بود، باید در برابر امت اسلامی و ملتهای مسلمان و ملت خود پاسخگو باشند.
وی افزود: با نگاه به این حادثه میتوان کار بزرگ نیروهای مقاومت اسلامی در سوریه و عراق را فهمید که با سیاستهای راهبردی مستشاران نظامی ایران، یعنی شخصیتهایی مانند سردار سرافراز شهید سلیمانی و شهید المهندس برای جلوگیری از چنین رویدادهایی انجام دادند؛ نگاه به این حوادث ما را متوجه میکند که در بیش از یک دهه قبل با کمترین هزینه ممکن که چه کار بزرگی اتفاق افتاد.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان گفت: جنایات رژیم سفاک در غزه و جنوب لبنان و سوریه، عزم و اراده محور مقاومت، جوانان غیور، رزمندگان دلیر امت اسلامی بهویژه دلیرمردان فلسطین و سوریه را برای مبارزه با این رژیم مضاعف کرده و تواناترین و کارآمدترین نیروها را وارد میدان خواهد کرد و قطعاً آنچه رهبری معظم در آزادسازی مناطق تصرف شده فرمودند را محقق میکند.
وی همچنین بیان کرد: بخش مهمی از سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران توسط مقامات ارشد کشور و در تحرکات وزارت خارجه تبیین شده است در همین رابطه لازم است بگویم امروز بازگشت ثبات، تأمین امنیت مردم سوریه، صیانت از مرزها و تمامیت ارضی این کشور و کوتاه کردن دستان آلوده به جنایت آمریکا و صهیونیستها دغدغه اصلی امت اسلامی، محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران است. امیدواریم به یاری خدا و با هوشیاری ملل منطقه و دولتهای مسلمان به ویژه همسایگان کشور اسلامی سوریه راه برای تجدید حیات این ملت عزیز و تمامیت ارضی آن کشور و خلق یک سوریه مقتدر، مستقل و متعهد به اسلام و ارزشهای انقلابی هموار شود.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به صحبتهای مدیرعامل شرکت ملی گاز کشور در پیش از خطبههای نماز جمعه گفت: ایشان نکات مهمی را در رابطه با صنعت گاز کشور به طور خاص و مسئولیت ما در قبال شرایط امروز کشور بیان کردند.
کاهش ۴۰ میلیون متر مکعبی مصرف روزانه گاز خانگی و تجاری با اجرای پویش ۲ درجه کمتر
وی با قدردانی از مردم ایران در پیوستن به پویش کاهش ۲ درجهای دمای ساختمانها گفت: طبق اظهار نظر وزیر نفت این اقدام مصرف روزانه گاز خانگی و تجاری را حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون متر مکعب کاهش داده است و این کار بزرگی است.
ابوترابیفرد توضیح داد: تولید روزانه هر فاز از فازهای پارس جنوبی حدود ۲۵ میلیون متر مکعب است که با کاهش مصرف ۲ درجهای معادل دو فاز از فازهای پارس جنوبی انرژی یعنی حدود ۵۰ میلیون متر مکعب آزاد میشود و به سمت بخش واقعی اقتصاد یعنی تولید میرود؛ این کار بزرگی است پس آن را را کوچک نشماریم.
وی با اشاره به منابع ایران گفت: ایران بالاترین ذخایر ثبت شده نفت و گاز جهان را در اختیار دارد، دومین کشور دارنده ذخایر ثبت شده گازی در جهان است و در یکی از بالاترین سطوح دانش و فناوری در صنایع کلیدی نفت و گاز و برق قرار داریم که انقلاب اسلامی خلق کرده است؛ بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور در اردیبهشت سال جاری در تهران با حضور بیش از ۵۰۰ شرکت ایرانی دانشبنیان پرتوان با ظرفیتهای علمی و تخصصی بالا و بیش از ۲۵۰ شرکت خارجی از ۱۲ کشور صنعتی دنیا برگزار شد که این همان ظرفیتی است که انقلاب خلق کرده است.
ابوترابیفرد با اشاره به آمارهای معاون وزیر نفت درباره میزان تولید در زمان پیروزی انقلاب، گفت: با تلاش مدیران، مهندسان، کارکنان عالم و متعهد و سختکوش صنعت نفت و نهادهای قدرتمند اجرایی و علیرغم تحریمهای سخت آمریکا، تولید گاز طبیعی کشور سالانه به حدود ۲۷۵ میلیارد متر مکعب افزایش پیدا کرده که این به معنای استخراج و پالایش ۲۷۵ میلیارد متر مکعب و هدایت به شبکههای گسترده توزیع است. در سال ۱۴۰۰ کل تولید گاز کشور ۲۳۲ میلیارد متر مکعب بوده که امروز به ۲۷۵ میلیارد متر رسیده است.
وی افزود: در طول سه دهه گذشته با دانش و مدیریت کارشناسان، مهندسان و کارکنان صنعت برق، نفت و گاز و حضور شرکتهای پیمانکاری بزرگ و کوچک با تجربه و کارآزموده امروز ایران دارای زیرساختهای منحصر به فرد در حوزه انتقال و توزیع برق و گاز است. وجود ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی از ظرفیتهای ما است.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به نقاط ضعف در این حوزه گفت: در حوزه انرژی با چالشهای جدی روبرو هستیم؛ ناترازی حوزه انرژی سه عامل اصلی وابستگی بالای مصرف کشور به گاز طبیعی، رشد غیر بهینه مصرف یعنی شدت انرژی و محدودیت در افزایش تولید دارد.
بیش از ۷۰ درصد از انرژی مصرفی کشور از گاز طبیعی است
وی توضیح داد: گاز طبیعی اصلیترین حامل انرژی کشور است. بیش از ۷۰ درصد از انرژی مصرفی کشور از گاز طبیعی است که این وابستگی به گاز طبیعی یک خطای استراتژیک و راهبردی به شمار میآید، بنابراین باید مسئولان کشور بیدار باشند، مگر میشود مصرف کشور را ۷۰ درصد با گاز گره زد؟ علاوه بر اینکه نقش تعیین کنندهای در آلایندگی هوا و محیط زیست دارد.
ابوترابی فرد با بیان اینکه ایران ششمین کشور جهان در تولید گاز گلخانهای است، گفت: طبق گزارش مرکز پژوهشها تا ۹۰ درصد از برق تولیدی کشور وابسته به گاز طبیعی است و باید از این خطای راهبردی خارج شویم و جز اصلیترین تصمیمات کشور شود. کمتر از ۵ درصد از تولید برق کشور به سایر منابع همچون برق آبی و اتمی و تجدید پذیر وابسته است.
وی افزود: به دلیل سیاستگذاریهای غلط در بازار انرژی هیچ سرمایهگذار داخلی یا خارجی حاضر به سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای پاک در کشور نیست البته طبق برنامههای جدی در این حوزه در دولت شهید آیتالله رئیسی وجود داشت و باید دولت فعلی نیز تصمیمات جدی در این حوزه را عملیاتی کند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ایران در جهان رتبه اول در ظرفیت انرژی خورشیدی را دارد، گفت: علی رغم وجود چنین ظرفیتی در کشور، از آن استفاده نشده چراکه انرژی فسیلی اجازه نداده در این حوزه فکر کنیم.
ابوترابیفرد با اشاره به شدت مصرف انرژی گفت: شدت مصرف انرژی یعنی بیش از نیاز در بخشهای غیر مولد، اداری، خانگی و تجاری مصرف کرده و مصرف غیر بهینه در حوزه تولید داشته باشیم؛ طبق گفته صاحب نظران ما فولاد صادر نمیکنیم بلکه گاز صادر کرده و این صنعت با انرژی مجانی اداره میشود.
وی افزود: بررسی روند شدت انرژی در جهان در ۳۰ سال آینده حکایت از این دارد که تلاش همه کشورها کاهش مصرف با شتاب است اما مصرف ما در این ۳۰ سال با شتاب افزایش پیدا کرده است.
ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی ناکارآمد است
ابوترابیفرد بیان کرد: در ۳۰ سال اخیر شاهد رشد ۸۵ درصدی مصرف انرژی در کشور بودیم. ساختار فعلی حاکم بر توزیع و مصرف انرژی ناکارآمد است. بر اساس ارزش حرارتی به طور میانگین روزانه معادل ۷ میلیون بشکه انرژی در داخل کشور مصرف میکنیم و این ۲ برابر میانگین جهانی است، پس اگر مصرف را به استانداردهای جهانی نزدیک کرده و مصرف را به سه و نیم میلیون متر مکعب کاهش دهیم، درآمد حاصل از آن ۸۰ میلیارد دلار میشود که این رقم میتواند انقلابی در حوزه رشد اقتصاد ملی، افزایش رفاه مردم و خدمات بهتر ایجاد کند، بنابراین باید مردم، دولت، مجلس، نخبگان، سیاستمداران و رسانه ملی برای حرکت در این مسیر همگام و همراه باشند؛ نمیشود مصرف انرژی در ایران ۱۵ برابر ژاپن و دو و نیم برابر چین باشد.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین در خطبه اول نماز جمعه گفت: حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) برای همه الگو هستند؛ پیام آنها این است که نمیتوان بدون همسر شایسته و صالح به آرامش و سکون و سعادت دست پیدا کرد و انسان در کنار همسر شایسته به آرامش میرسد.
ابوترابیفرد ادامه داد: همسران عاقل، عالم و متدین باعث افزایش آرامش و امنیت آنها، خانواده و جامعه میشود لذا جوانان کشور باید با آراستگی به عقلانیت و علم راه را برای تحول جامعه هموار کنند.