شناسهٔ خبر: 70366696 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رد ادعا‌های بی‌اساس و مغرضانه انگلیس و استرالیا در مورد ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه ادعا‌های مطرح شده در بیانیه مشترک وزرای خارجه و دفاع استرالیا و انگلیس در مورد جمهوری اسلامی ایران را بی‌اساس، غیرواقعی و نامربوط دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای مطرح شده در بیانیه مشترک وزرای خارجه و دفاع استرالیا و انگلیس در مورد جمهوری اسلامی ایران را بی‌اساس، غیرواقعی و نامربوط دانست و خواستار بازنگری این دو کشور در سیاست‌های مغایر با موازین حقوق بین‌الملل و مداخله‌گرایانه در امور داخلی کشورها و منطقه غرب آسیا شد.

سخنگوی وزارت خارجه با یادآوری حمایت‌های مستمر انگلیس و استرالیا از اقدامات غیرقانونی، جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و منطقه غرب آسیا، موضع‌گیری یکسویه و جانبدارانه آنها در قبال عملیات دفاعی ایران متعاقب تجاوز رژیم اسرائیل علیه سفارت ایران در دمشق را تقبیح کرد و تاکید نمود عملیات‌های دفاعی ایران در قالب وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ کاملاً منطبق با اصل دفاع مشروع وفق حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد ادعای تکراری ارسال موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه، تکرار این اتهام را در راستای طرح آمریکا و انگلیس برای امنیتی‌سازی فزاینده روابط بین‌الملل و 'جهانی‌سازی' منازعه اوکراین توصیف کرد و خاطرنشان نمود که حتی رئیس‌جمهور اوکراین نیز ادعای ارسال موشک بالستیک از'سوی ایران به روسیه را تکذیب کرده است.

بقائی خاطرنشان کرد ریشه و عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا تداوم اشغالگری و توسعه‌طلبی تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی است که همواره با حمایت همه‌جانبه آمریکا و انگلیس و استرالیا و برخی دیگر از کشورهای غربی صورت گرفته و طی ۱۴ ماه گذشته در قالب نسل‌کشی مردم فلسطین و تجاوز به لبنان و سوریه و یمن ادامه یافته است. بدون تردید انگلیس، استرالیا و دیگر حامیان این رژیم به عنوان شریک و همدست جنایات شنیع اسراییل باید پاسخگو باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با انتقاد از عملکرد استرالیا و انگلیس در نقض فاحش و گسترده حقوق بشر از جمله نقض‌های نظام‌مند حقوق بشر در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های پناهجویان در این دو کشور، مباشرت و معاونت آنها در جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، و تداوم طرح‌های امحای استعماری بومبان استرالیا، خواستار توقف برخورد ابزاری و مزورانه با موضوع حقوق بشر از سوی این دو کشور شد. بقائی با یادآوری سخنان چندی قبل وزیر خارجه انگلیس مبنی بر اینکه اثبات نسل‌کشی در فلسطین اشغالی مستلزم قتل میلیون‌ها انسان است، سیاست انگلیس در 'انکار نسل‌کشی' غزه را شرم‌آور توصیف کرد؛ وی همچنین تصریح کرد که چنین دولتی فاقد صلاحیت اخلاقی برای موعظه کردن در مورد حقوق انسان است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با رد اتهام‌های مطرح شده راجع به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران این واقعیت را خاطرنشان کرد که فعالیت‌ها و طرح‌های هسته‌ای ایران بر اساس نیازهای فنی-کاربردی کشور در چارچوب تکالیف و حقوق قانونی ایران به عنوان عضو معاهده عدم اشاعه و طبق موافقتنامه پادمان و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت می‌گیرد و به گواه گزارش‌های آژانس هیچ‌گاه از مسیر صلح‌آمیز منحرف نشده است.

بقائی با اشاره به انتقال زیردریایی‌های هسته‌ای از سوی آمریکا و انگلیس به‌عنوان دو کشور دارنده سلاح هسته‌ای به استرالیا در چارچوب پیمان AUKUS، که نگرانی‌های گسترده اشاعه‌ای دارد و موجب انتقادات گسترده‌ای در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز شده است، و نیز بی‌عملی آنها در قبال زرادخانه تسلیحات کشتار جمعی رژیم اسرائیل، این سیاست‌ها را نمونه‌های روشنی از برخورد دوگانه این کشورها نسبت به موضوع عدم اشاعه هسته‌ای و نشانه بی‌اعتنایی آنها نسبت به موضوع صلح و ثبات بین‌المللی دانست و خواستار پایان یافتن رویکردهای دوگانه انگلیس و استرالیا نسبت به هنجارها و قواعد بین‌المللی شد.