شناسهٔ خبر: 70364405 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

به بهانه سخنان رئیس جمهور در اجلاس D8 درباره افزایش تعامل از طریق دانش‌بنیان‌ها؛

راه‌افزایش تعاملات بین الملل از دانش‌بنیان‌ها می‌گذرد

سخنان روز گذشته رئیس جمهور در اجلاس D8 در خصوص ضرورت بازنگری نحوه تدوین همکاری‌های پیش‌رو و در اولویت قرار گرفتن موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه از سوی کشورهای دی هشت برای کسب جایگاه ممتاز در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری در حالی بیان شد که چند روز پیش نیز با انعقاد توافق نامه‌ای میان وزارت امور اقتصادی و دارایی و معاونت علمی، مقرر شد علاوه بر ایجاد شتابدهنده تخصصی صادراتی، سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برای سرمایه گذاری شرکت های دانش بنیان در خارج محقق شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به مصر، ظهر پنجشنبه به وقت محلی در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری «دی هشت» با بیان اینکه لازم است با تدبیر جمعی اعضا، فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی را به خدمت گرفته و تبعات منفی آنها را مدیریت کنیم، اظهار داشت: پیشنهاد می‌کنم، نشست سران، دستور العمل لازم را برای استفاده مطلوب از فناوری‌های نوین در جهت ارتقای تاب‌آوری اقتصادهای کشورهای عضو صادر کند.

رئیس جمهور در یازدهمین نشست سران سازمان همکاری دی هشت تاکید کرد: با توجه به رونق روزافزون حوزه‌های صنعتی و ورود به عرصه‌های جدید فناوری، لازم است در نحوه تدوین همکاری‌های پیش‌رو بازنگری‌ جدی صورت پذیرد.

دکتر پزشکیان در ادامه افزود: موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه، عرصه‌ای است که جوان‌ها در آن پرچمدار هستند و کشورهای دی هشت با بهره‌مندی از توانمندی‌های گسترده انسانی و زیرساختی خود، می‌توانند جایگاه ممتازی را در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری کسب نمایند.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز علاقه‌مندی برای تبادل تجربه و اشتراک‌گذاری دستاوردهای خود، از هرگونه ابتکار و پیشنهادی که به هم‌افزایی در عرصه‌های اقتصادی و زمینه‌سازی برای ورود جوانان به برنامه‌های توسعه محور، حمایت خواهد کرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترکی در بستر دی هشت همچون ایجاد «بانک مشترک ایده و سرمایه دی هشت»، «ایجاد خانه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مشترک»، «برگزاری تورها و نشست‌های علمی–فناوری»، «اختصاص فرصت‌های آموزشی و مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو»، «ارائه تسهیلات کارآفرینی برای جوانان»، «سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط جهت حل مشکلات اشتغال جوانان» و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاوردها و تولیدات دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: شبکه‌ انتقال فناوری دی هشت که دبیرخانه آن در پارک فن‌آوری پردیس در تهران قرار دارد، می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های مشترک در حوزه جوانان کمک کند.

سخنان نوید بخش رئیس جمهور در خصوص توجه به نقش دانش بنیان‌ها در توسعه روابط بین‌الملل، در حالی مطرح شد که دوشنبه همین هفته و در حاشیه بازدید عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی از دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران نیز توافق نامه همکاری میان این وزارتخانه با دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به امضا رسید.

این همکاری دو جانبه در راستای اجرای سیاست‌های کلان کشور در تحقق اهداف توسعه اقتصاد دانش بنیان و توسعه زیر ساخت‌های زیست بوم نوآوری و ارتقاء و نفوذ فناوری در صنایع بوده است.

در این همکاری طرفین در ارائه خدمات مالی حمایتی اعتباری و تسهیلات ارزی به شرکت‌های دانش بنیان با هدف رشد صادرات محصولات دانش بنیان و تأسیس شتابدهنده تخصصی توسعه صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان متعهد شدند.

شناسایی شرکت‌ها و محصولات دانش بنیان دارای قابلیت توسعه محصول و فروش در خارج از کشور، کمک به توسعه سرمایه گذاری‌های خارجی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در داخل و خارج از کشور، شناسایی گلوگاه‌های صادرات محصولات دانش بنیان و مرتفع کردن آنها از اهداف اصلی این همکاری اعلام شده است.

زنجیره این اقدامات در کنار توجه و حمایت از دانش بنیان ها با معافیت مالیاتی تکمیل می‌ شود؛ در این راستا دکتر حسین افشین معاون علمی رئیس‌جمهور در دیدار و نشست مشترک با سیدمحمدهادی سبحانیان، رئس سازمان امور استخدامی کشور که با موضوع اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و دیجیتال شدن فرآیندهای نظام مالیاتی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد، با بیان اینکه کل معافیت مالیاتی مصوب معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۵۰۰ میلیارد تومان و فروش این شرکت‌ها بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: امسال یک گلوگاه مهم و تاریخی در اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان وجود دارد و لازم است این قانون از سوی سازمان امور مالیاتی، به طور شفاف و دقیق اجرایی شود تا ضمن بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایای این قانون، زمینه برای اطمینان سایر شرکت‌ها فراهم و به جذب و ترغیب آنان به سوی سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه منجر شود.

به گزارش ایسنا، توجه دولت چهاردهم به نقش دانش بنیان‌ها و اهمیت علم و فناوری در گسترش و تقویت ارتباطات بین الملل از طریق حمایت داخلی و معافیت‌ها و تسهیلات مالیاتی نوید آینده‌ای روشن در زمینه توجه بیش از پیش به این فرصت مغتنم یعنی استغاده از ظرفیت علمی کشور و دانش بنیان‌ها برای گسترش تعامل با سایر کشورها را می‌دهد. آینده‌ای که می‌تواند بسیاری نخبگان را در خصوص حمایت عملی دولت از آنها و حمایت از تلاش برای آبادانی کشور امیدوارتر کند.

انتهای پیام