حسین حقشناس روز جمعه در گفتوگو با ایرنا افزود: فضای سبز تفرجگاهی شهروندان حداقل باید چمن، شمشاد و گل فصل داشته باشد در حالی که بیشتر این گیاهان آب قابل توجهی نیاز دارد و برخی از آنها مناسب شرایط آب و هوای شهر اصفهان نیست.
وی ادامه داد: اکنون بخشی از آب موردنیاز فضای سبز شهر از طریق پساب تصفیه شده فاضلاب تأمین میشود و از این طریق فقط میتوان فضای سبز موجود را حفظ کرد و برای توسعه فضای سبز با مشکل تأمین آب مواجهیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: طبق بررسی صورت گرفته، شهر اصفهان جزو کلانشهرهای دارای بالاترین سرانه فضای سبز در کشور است اما خشکی زایندهرود و در پی آن کاهش آبدهی چاهها، عرصههای فضای سبز این شهر را با محدودیت شدید آب مواجه کرده است.
وی ادامه داد: در کشورمان گیاهان بومی زیادی وجود دارد که با اقلیم گرم و خشک سازگار است به نحوی که آب بسیار اندکی نیاز دارد ولی کاشت اینگونهها در فضای سبز شهر اصفهان، چندان با اقبال مردم روبهرو نمیشود.
حقشناس خاطرنشان کرد: تغییر شرایط اقلیمی و کاهش منابع آبی موجب نابودی درختان پراستقبالی همچون چنار و زبان گنجشک شده و آنها را دچار خزان زودرس کرده، بر همین اساس این سازمان ناچار به کاشت درختانی شده که با شرایط اقلیم اصفهان سازگار است.
حق شناس با بیان این که سازمان پارکها و فضای سبز اصفهان از لحاظ علمی و فنی، یکی از تخصصیترین سازمانهای شهرداریهای کشور محسوب میشود، گفت: فعالیتهای این سازمان چندبعدی است به نحوی که انواع تخصصها همچون آب، خاک، گیاهپزشکی، باغبانی و ماشینآلات را در زیرمجموعه خود دارد.
وی افزود: در این رابطه در سالهای گذشته مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک تمام مناطق اصفهان ارزیابی شده و صورت دستهبندی شده آن بر روی نقشه «GIS» شهر قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان این که حوزه فضای سبز در کشورمان جزو بخش کشاورزی محسوب میشود در حالی که نمیتوان آن را جزو این بخش قلمداد کرد، افزود: فضای سبز شهرداری برخلاف کشاورزی با محدودیتهایی همچون تأمین آب ناظر به انتظارات شهروندان روبهروست و نمیتوان توقع مردم را نادیده گرفت.
به گزارش ایرنا، کل فضای سبز اکولوژیک اصفهان پنج هزارو ۷۱۴ هکتار است و این کلانشهر همچنین ۷۳۵ هکتار فضای سبز تفرجگاهی، چهار هزار و ۵۳ هکتار فضای سبز در اختیار و یک هزار و ۶۶۲ هکتار فضای سبز غیر در اختیار دارد.
همچنین اصفهان دارای ۱۱۹ پارک شهری، ۱۵۸ پارک «همسایگی»(پارکهای کوچک و کودک) و ۳۳۳ پارک محلی است.
این کلانشهر دارای بیش از سه میلیون و ۶۲۰ هزار و ۳۵۸ اصله درخت است که روزانه تعدادی از آنها بر اثر حوادث، پوسیدگی و آفتزدگی، اجرای طرحهای عمرانی و سرقت از چرخه طبیعت خارج میشود.