به گزارش خبرنگار ایرنا، موضوع ناترازی در تولید برق و گاز مسلئه ای نیست که مربوط به یک یا ۲ سال اخیر باشد، این بی توجهی حاصل یک دهه غفلت نسبت به سرمایه گذاری در این بخش ها بوده و امروزه می توان گفت تمام کشور را دربرگرفته است.
ایران از لحاظ داشتن ذخایر و منابع خدادادی جز کشورهای ثروتمند جهان بوده و گرفتار شدن به این شرایط هم مردم را اذیت کرده و هم از طرفی به اقتصاد کشور نیز ضربه زده است حال در چنین شرایط نمی توان یک شب به دنبال پیدا کردن راه حل آن رفت و نیازهای مانند سال های غلفت، چندین هم درگیری رفع ناترازی در حوزه های انرژی از جمله برق و گاز کرد.
قطعی های مکرر برق در فصل سرما و تعطیل های هفته جاری به دلیل کمبود گاز و ترس از قطعی برق خانگی راه های نیست که بتوان با آن سر کرد و دولتمردان با همکاری کارشناسان و همراهی مردم باید برای آن راه چاره ای بیاندیشند.
کشور ما همواره روی همکاری مردم در مواقع ضروری حساب بازکرده و این بار از مردم درخواست می شود که در شرایط فعلی جامعه نسبت به کاهش مصرف گاز و برق اهتمام داشته باشند.
یکی از کاسبان مهاباد در این باره گفت: قطعی های مکرر برق به صورت روزانه برنامه ریزی ما در بازار دچار اختلال کرده و اداره برق حتی به زمانبندی های خود نیز عمل نمی کند.
سیامک صبوری بیان کرد: علاوه بر مشکلات حاصل از قطعی برق، بخش عمده وسایل برقی بخش اصناف و خانگی هم به دلیل قطعی و نوسانات حاصل از آن آسیب می بیند و به کسبه فشار اقتصادی مضاعف وارد می کند.
وی با بیان اینکه قعطی برق برای اولین بار در فصل سرد سال نیز اتفاق افتاده گفت: هنوز اول فصل سرما است و هیچ بعید نسبت چند روز آینده شاهد قطعی گاز و مشکلات حاصل از آن نیز باشیم.
یکی دیگر از شهروندان در همین ارتباط گفت: کشور ما از لحاظ ذخایر انرژی در رده کشورهای ثروتمند جهان قرار دارد و کمبود برق و گاز در بخش خانگی نشان می دهد سال های گذشته در این زمینه سرمایه گذاری لازم صورت نگرفته است.
سامرند فنایی افزود: علاوه بر بخش خانگی حوزه صنعت نیز از قطعی مکرر برق و گاز ضربه خورده و در سال های که بر تولید و اشتغال تمرکز شده، شرایط به وجود آمده بیشترین ضربه را به تولیدی کننده وارد می کند.
وی با اشاره به پویش های کاهش ۲ درجه ای دما هم گفت: این راهکار موقتی بوده و کمبود حامل ها انرژی از جمله برق و گاز را نمی توان با این توصیه ها برطرف کند هرچند صرفه جویی همیشه لازم و ضروری است.
مصرف گاز در آذربایجان غربی رکورد جدیدی را ثبت شد
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی گفت: با افزایش ۳۵۰ هزار مترمکعبی، رکورد جدید مصرف گاز در استان طی سال جاری ثبت شده است.
علیرضا شیخی اظهار کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته مقدار ۳۱ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۲۴۵ متر مکعب گاز در استان مصرف شده که این میزان در مقایسه با روز قبل از آن ۳۵۰ هزار متر مکعب افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه مصرف گاز ۱.۱ دهم درصد افزایش یافته است، افزود: با این میزان افزایش علی رغم محدود کردن حوزه صنایع رکورد جدید مصرف گاز در استان طی سال جاری ثبت شده است.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت تداوم همکاری و کاهش مصرف گاز گفت: مشترکانی که میزان مصرف آنها در ماه کمتر از ۳۰۰ مترمکعب باشد، فیش گازشان رایگان خواهد بود و همچنین در صورتی که مشترکان نسبت به سال گذشته، ۱۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند، از ۱۵ درصد کاهش تعرفه برخوردار میشوند.
وی با بیان اینکه ۴۶۱ هزار و ۸۹۱ مشترک در آذربایجان غربی، کممصرف و ۴۲۱ هزار ۸۰۹ مشترک با مصرف قابل قبول هستند، اظهار کرد: همچنین از این تعداد، ۱۱ هزار مشترک بدمصرف هستند و ماهانه ۱۶ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کنند.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به این آمار، میزان مصرف هرکدام از این مشترکان، در طول ماه یک هزار و ۴۵۰ مترمکعب است که رقمی بسیار بالا به شمار می رود.
شیخی با اشاره به ارسال پیامک اخطار به این مشترکان تاکید کرد: در صورت عدم رعایت مصرف، علاوه بر قطع گاز، میزان گازبهای آنان، حدود ۱۲ هزار تومان محاسبه می شود.
وی گفت: همچنین ۱۳۶ هزار و ۷۳۰ مشترک هم در آذربایجان غربی جزو مشترکان پرمصرف محسوب می شوند. وی تاکید کرد: استفاده از لباس گرم در منزل، گرفتن درز پنجره ها و تنظیم وسایل گازسوز و استفاده از وسایل با بازدهی بالا از جمله اقداماتی است که می تواند در بهبود مصرف موثر باشد.
مصرف برق آذربایجان غربی ۱۰ درصد کاهش یافته است
مدیرکل شرکت توزیع برق آذربایجان غربی گفت: با همکاری مردم طی ۲۴ ساعت گذشته مصرف برق در سطح استان ۱۰ درصد کاهش یافته است.
طاهر کیامهر با تاکید بر همکاری مردم برای پایداری شبکه انرژی در کشور و استان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته شاهد کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق در استان بودیم که نشان دهنده توجه مردم به این امر مهم است.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف انرژی اکنون از هر زمان دیگری نیاز جدی است تا بتوان مشکلات موجود را برطرف کرد، افزود: باید دراین خصوص از همکاری مردم استان و کاهش مصرف انرژی در ۲۴ ساعت گذشته قدردانی کرد.
وی با تاکید بر تداوم این همکاریها اضافه کرد: امیدواریم این همکاری با صرفه جویی توامان برق و گاز در سطح استان طی روزهای آتی نیز همچنان ادامه داشته باشد چراکه مردم تنها با کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق و گاز به تداوم و پایداری شبکه انرژی کمک می کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی ادامه داد: صنعت برق در ایام پیک زمستان مشکلی در بخش تولید ندارد بلکه مساله اصلی این است که با توجه به سرمای شدید و افزایش گاز مصرفی در حوزه خانگی تامین سوخت نیروگاهها با محدودیتهایی مواجه میشود.
کیامهر اظهار کرد: اکثر نیروگاههای سطح کشور که در زمستان تولید برق را بر عهده دارند، نیروگاههای حرارتی بوده که سوخت این نیروگاهها گاز است و علت اصلی لزوم توجه به مدیریت مصرف توامان برق و گاز نیز همین است چرا که اگر گاز در اختیار نیروگاهها قرار نگیرد، برق هم تولید نمیشود.
وی گفت: اوج بار مصرف برق در آذربایجانغربی ۹۳۰ مگاوات است که عمده مصرف در آذربایجان غربی مربوط به مشترکان خانگی بوده و بعد از آن نیز بخش صنعت، کشاورزی، اداری و کشاورزی در زده های بعدی مصرف قرار دارند.
عبور از بحران ناترازی انرژی و برق نیازمند همراهی مردم است
امام جمعه مهاباد در خطبه نماز جمعه این هفته بر صرفه جویی در مصرف انرژی ، برق و گاز در این فصل سرد سال تاکید کرد و گفت: همه موظف هستیم که در رعایت درست مشارکت کنیم.
ماموستا عبدالاسلام امامی ظهار کرد: باید همه مردم عادت بد مدیریت مصرف انرژی در سطح شهرستان را برای جلوگیری از قطعی احتمالی گاز و برق در این فصل سرد سال رعایت کنند.
وی بر ضرورت صرفه جویی همه مردم در مصرف گاز طبیعی و برق تاکید کرد و گفت: احساس مسوولیت در رعایت صرفه جویی در این نعمت الهی نقش مهمی در کاهش قطعی و خاموشی ها خواهد داشت.
پرواضح است که مردم به عنوان اصلی ترین رکن در کمک به کاهش ناترازی انرژی نقش مهمی دارند و می توانند با به کار بستن راهکارهایی ساده به این امر کمک کنند.
اما از طرف دیگر هم نباید فراموش کرد که شدت مصرف انرژی در کشورمان از اکثر کشورهای جهان بالاتر است و به اعتقاد اکثر کارشناسان میزان مصرف انرژی در بخش خانگی بسیار زیاد است.
مردم برای کاهش مصرف برق می توانند بدون کاهش رفاه، روشنایی های مازاد را خاموش کنند، همچنین از دستگاه های با کاربری انرژی A+ استفاده کنند و یا از ظرفیت کامل ماشین ظرفشویی و لباس شویی استفاده کنند.
در بخش گاز هم با رعایت برخی نکات ساده اما کاربردی مثل شناسایی منافذ ورود سرما به منزل، تنظیم دمای بخشهای مختلف منزل بر اساس کاربرد آن، تنظیم دمای وسایل گرمایشی در سطح استاندارد، پوشیدن لباس گرم و استفاده از پردههای ضخیم در منازل، ضمن تاثیرگذاری چشمگیر در کاهش هدر رفت گاز در بخش خانگی، به شرکت ملی گاز ایران در حفظ جریان پایدار گاز برای همه بخشها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.