شناسهٔ خبر: 70357414 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تاریخ نگار و پژوهشگر گلستانی بیان کرد:

جشن یلدا بهانه ای زیبا برای نشاط اجتماعی 

تاریخ نگار و پژوهشگر گلستانی با بیان اینکه آیین باستانی شب یلدا را همه اقوام قبول دارند گفت: باید از این فرصت زیبا برای افزایش شادی و نشاط در جامعه بهره بگیریم.

صاحب‌خبر -

غلامرضا خارکوهی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: یکی از آیین‌های زیبا و ماندگار ایرانیان که هزاران سال در فرهنگ ما قدمت دارد و بین ایرانی‌ها نهادینه شده مراسم "شب یلدا" یا به تعبیر دیگر "شب چله" است. ایرانیان از دوره باستان به اجرای این سنت فرهنگی پایبند بوده‌اند و برایش پیشاپیش برنامه‌ریزی می‌کردند.

وی افزود: مهمترین نماد این جشن باشکوه شکستن و خوردن هندوانه است که بسیاری از خانواده‌ها در قدیم که برق نبود و سردخانه‌های صنعتی وجود نداشت هندوانه را در انبار و یا سردابه منزل نگهداری می‌کردند. آن‌ها هندوانه‌های پوست کلفت را در اواخر تابستان یا اوایل مهرماه از اراضی خود چیده و در داخل کاه می‌گذاشتند یا به صورت چهار نخ با نخ کتان یا پنبه‌ای در جایی خنک و دور از گرما آویزان می‌کردند تا شب چله از آن استفاده نمایند.

تاریخ‌نگار گلستانی اضافه کرد: آیین یلدا را همه دوست دارند. یکی از لحظات شیرین وقتی است که فرزندان در شب یلدا به خانه بزرگترها ‌می‌روند و نشاط و همبستگی خانوادگی وفامیلی مستحکم‌تر می‌شود و باعث رفع کدورت‌ها و همبستگی اجتماعی در بین‌فامیل می‌گردد. طولانی‌تر شدن شب یلدا نسبت به شب‌های دیگر بسیار اندک است، تنها به اندازه چند ثانیه اما همین چند ثانیه بهانه بسیار ارزشمندی است برای دور هم جمع شدن و نشاط خانواده‌ها.

وی بیان کرد: به همین جهت چه خوب است که نهادهای دولتی و خیریه‌ها و حتی افراد متمکن تمهیداتی برای با شکوه برگزار شدن این جشن در نظر بگیرند. مثلاً به خانواده‌های نیازمند برای خرید شب یلدا کمک کنند. یا سازمان‌های فرهنگی وابسته به شهرداری‌ها عصر آخرین روز پاییز هندوانه قاچ کنند و قاچ‌های کوچک را در مناطق کم برخوردار و حتی در میادین شهر بین رهگذران توزیع نمایند.

جشن یلدا بهانه ای زیبا برای نشاط اجتماعی 
خارکوهی ادامه داد: برخی از سازمان‌ها و افراد پولدار که در طول سال آن همه برای برنامه‌های بیهوده هزینه می‌کنند، چه اشکال دارد برای خوشحال کردن مردم در چنین جشن‌هایی پیش قدم شوند تا هم فضای غم‌زده جامعه تلطیف شود و هم موجب افزایش نشاط وامید و سلامت روان مردم گردد.
این نویسنده گلستانی خاطرنشان کرد: آیین یلدا را مثل عید نوروز همه اقوام ایرانی فارغ از هر عقیده سیاسی و مذهبی قبول دارند، حتی اگر سه شب برگزارکنند، بازهم ارزش افزوده می‌یابد.

تاریخ‌نگار گلستانی ادامه داد: متأسفانه برخی‌ها در مجامع عمومی و رسانه‌ها با طرح مطالب و برنامه‌های مختلف جامعه را غمزده و افسرده و مضطرب می‌کنند. به همین جهت امروز شاد کردم مردم با جشن‌ها و روش‌های معقول از اهمیت زیادی برخوردار است.

انتهای پیام