شناسهٔ خبر: 70356520 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان:

ظرف ۵ سال آینده کلیه اراضی و املاک در استان کرمان سنددار می‌شود

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان اظهار کرد: با سازوکار‌های پیش‌بینی شده در قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، پیش‌بینی می‌شود ظرف ۵ سال آینده کلیه اراضی و املاک در کرمان حدنگاری و سنددار شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی هاشمی در سفر به جنوب استان کرمان و دیدار با فرماندار شهرستان عنبرآباد ضمن اشاره به مزایای حدنگاری، گفت: نقل و انتقال غیر رسمی اراضی و املاک، زمینه بروز مفاسد اقتصادی و اجتماعی بسیاری را فراهم کرده است و حجم عظیم پرونده‌های مرتبط با اراضی فاقد سند به ابرچالش دستگاه قضایی تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: در همین راستا و با توجه به اینکه قوانین حوزه ثبت املاک فاقد ضمانت اجرای قوی بود، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول با هدف اعتبارزدایی از قولنامه‌های عادی و تقویت جایگاه اسناد رسمی تصویب و از سوم تیرماه سال جاری لازم‌الاجرا شد.

دبیر شورای راهبری قانون الزام در استان کرمان با بیان اینکه قانون الزام به ثبت رسمی معاملات تفاوتی میان اشخاص و دستگاه‌های اجرایی قائل نشده، گفت: اشخاص و دستگاه‌های اجرایی مکلفند ظرف دو سال از راه‌اندازی سامانه ساماندهی اسناد عادی، مستندات مالکیت خود را در سامانه بارگذاری و طی دو سال از تاریخ بارگذاری، نسبت به اخذ سند مالکیت یا طرح دعوای قضایی اقدام کنند.

عضو شورای قضایی استان کرمان تاکید کرد: عدم اقدام در زمینه مستندسازی اراضی و املاک دولتی، نافی مالکیت دولت نیست، اما به موجب قانون الزام، مدیران و کارکنان مستنکف از این تکلیف قانونی به انفصال موقت محکوم می‌شوند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همچنین یادآور شد: موعد‌های قانون الزام قابل تمدید نیست و با توجه به بی‌اعتباری و عدم پذیرش قولنامه‌های عادی در دادگاه‌ها و ادارات دولتی پس از سپری شدن این مهلت‌ها، پیش‌بینی می‌شود اکثریت جامعه در خصوص دریافت سند اقدام کنند و ظرف ۵ سال آینده کلیه اراضی و املاک سنددار شود.

وی افزود: با توجه به اتمام نسبی حدنگاری اراضی ملی، در حال حاضر صدور اسناد حدنگار اراضی کشاورزی با جدیت دنبال می‌شود و به منظور تسهیل این امر و کاهش بار مالی کشاورزان برای بیش از ۱۰۲ هزار هکتار از اراضی زراعی قرارداد منعقد شده است.

هاشمی با بیان این نکته که این قرارداد‌ها نوعی یارانه غیر مستقیم به باغداران و کشاورزان محسوب می‌شود، بیان کرد: شرکت‌های مشاور طرف قرارداد علاوه بر تهیه رایگان نقشه، مدارک و مستندات مالکیت را جمع‌آوری و در سامانه حدنگاری اراضی کشاورزی (سحاک) بارگذاری می‌نمایند و پس از اینکه استعلامات مربوطه توسط ادارات ثبت به عمل آید، شرکت‌ها فرآیند ثبت نام در سامانه تعیین تکلیف را به عمل می‌آورند تا علاوه بر کاهش چشمگیر هزینه، در وقت کشاورزان نیز صرفه‌جویی شود.

دبیر شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول کرمان با انتقاد از مقاومت برخی دستگاه‌ها در خصوص مستندسازی اراضی و املاک گفت: از مجموع ۲۳۰ هزار هکتار سطح کل املاک دستگاه‌های اجرایی تا کنون برای ۶۸ هزار هکتار معادل ۲۹ درصد سند مالکیت حدنگار صادر شده است و اگر دستگاه‌های اجرایی با استفاده از ظرفیت قرارداد‌های نقشه‌برداری و مستندسازی این اداره کل نسبت به اخذ سند اقدام می‌کردند، تکلیف اراضی مردم نیز مشخص می‌شد و اختلافات مردم و دستگاه‌ها پایان می‌یافت.