شناسهٔ خبر: 70356315 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی:

مساجد در تحولات اجتماعی جایگاه ویژه‌ای دارند

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مساجد در تحولات اجتماعی جایگاه ویژه‌ای دارند گفت: مسجد یک نهاد ریشه‌دار در جامعه و فرهنگ دینی ما محسوب می شود و از ابتدای اسلام جایگاه ویژه‌ای در بازتولید سرمایه اجتماعی داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی ظهر امروز _پنجشنبه بیست و نهم آذر_ در آئین آغاز دوره‌های آموزشی و تربیتی «مکتب روح‌الله» ویژه معلمان و طلاب استان مرکزی اظهار کرد: تأثیر مساجد در تربیت انسان و تزکیه نفس بر کسی پوشیده نیست، مساجد هم بر فرد و هم بر جامعه تأثیر می‌گذارند و با ایجاد تسکین و آرامش در فرد، جنبه‌های روان‌شناختی انسان را متأثر می‌کند و بر تعاملات و رونق ارتباطات اجتماعی اثر می‌گذارد.

وی با بیان اینکه مساجد در تربیت نفوس و تحولات اجتماعی جایگاه ویژه‌ای دارند افزود: مسجد در ایجاد نظم اجتماعی نقش مهمی دارد که می‌توان به برخی کارکردهای آن در ایجاد این نظم اشاره کرد.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: نقش امام مسجد به‌عنوان یکی از عناصر حیاتی در اداره مساجد بر کسی پوشیده نیست، برای توانمندسازی امامان مساجد و ایجاد انگیزه در آن‌ها، بنیاد هدایت طی سال‌های گذشته تأسیس و تلاش شده تا مفهوم امام محله و امام روستا نهادینه شود.

حریزاوی ادامه داد: امام جماعت علاوه بر اقامه نماز، باید در رفع مشکلات فرهنگی، اجتماعی و آسیب‌های موجود در محله یا روستا نقش‌آفرینی کند و سایر ارکان و ظرفیت‌های فعال در مسجد نیز باید به وظایف خود توجه داشته باشند تا شاهد اثرگذاری بیشتر مساجد در جامعه باشیم.

وی بیان اینکه مساجد در تحولات اجتماعی جایگاه ویژه‌ای دارند گفت: مسجد یک نهاد ریشه‌دار در جامعه و فرهنگ دینی ما محسوب می‌شود و از ابتدای اسلام جایگاه ویژه‌ای در بازتولید سرمایه اجتماعی داشته است.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی خاطر نشان کرد: مسجد محلی برای جامعه‌پذیری با رویکرد دینی است که ما در آن گلوگاه‌های مهم جامعه‌پذیری را طی می‌کنیم.

حریزاوی با اشاره به شکل‌گیری قرارگاه ملی مسجد عنوان کرد: این قرارگاه از ابتدای امسال تحت نظر نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌ها و ائمه جمعه شهرستان‌ها تشکیل شده و هدف آن تکمیل چرخه مسجد و توسعه فرهنگ مسجد محوری در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه متأسفانه بخشی از مساجد کشور فاقد امام جماعت هستند گفت: نقش مردم و خیران در احیای مساجد بسیار راهبردی و کلیدی است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: بر اساس تدبیر و منویات مقام معظم رهبری، مساجد نباید به‌عنوان یک رکن دولتی یا حاکمیتی تعریف شوند، اگرچه دولت‌ها می‌توانند برای مرمت و آبادانی مساجد کمک‌هایی داشته باشند، اما اداره مسجد و تأمین هزینه‌های جاری آن برعهده مردم و جامعه مؤمنین است.

حریزاوی اضافه کرد: مسجد می‌تواند از طریق شناخت آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکارهای دینی برای کاهش آن‌ها، در زمینه کاهش این آسیب‌ها نقش‌آفرینی کند و در ایجاد نظم اجتماعی سهم داشته باشد.

وی از برگزاری دوره آموزشی مکتب روح‌الله توسط اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی خبر داد و اظهار کرد: این دوره که با حضور روحانیون، مبلغان و معلمان فرهیخته برگزار شد، اقدامی مبارک و هوشمندانه در راستای توانمندسازی امامان مساجد و تقویت نقش مساجد در محلات و روستاها محسوب می‌شود.

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی خاطر نشان کرد: شناخت مهم‌ترین کارکردهای مسجد باعث می‌شود که سایر کارکردهای آن نیز سامان بهتری داده شود و بهره‌وری مسجد ارتقا یابد؛ چراکه اولویت‌بندی نشدن کارکردهای مساجد و فقدان ملاک برای پذیرش فعالیت‌های جدید در آنها، منشأ بروز معضلات و نارسایی‌هایی در سامانه کارکردهای مورد انتظار از مسجد می‌شود.