به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، عطاالله اکبری امروز _پنجشنبه بیستو پنهم آذر_ در همایش گرامیداشت هفته حمل و نقل استان که در سالن همایش موزه دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه حمل و نقل از ملزومات اساسی و زیربنایی هر اقتصاد پویا محسوب میشود، اظهار کرد: تقویت زیرساختهای حمل و نقلی روند توسعه اقتصادی و مراودات تجاری و مبادلات بازرگانی با دیگر کشورها را شتاب میبخشد و میتواند به توسعه استان کمک قابل توجهی کند.
وی ادامه داد: با روند مطلوب توسعه زیرساختها به ویژه بزرگراههای استان، تا حدود دو هفته آینده بزرگراه زابل-زاهدان به بهرهبرداری میرسد تا یکی از مهمترین حلقههای اتصال کریدورهای جنوب به شمال استان تکمیل شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: با تداوم این حرکت شاهد تکمیل شبکه بزرگراهی استان از خاش به سمت چابهار در چند سال آینده خواهیم بود تا در کنار تکمیل سایر طرحهای بزرگراهی در این مدت، ارتباط این استان که یکی از مناطق پرجمعیت کشور با ظرفیتهای قابل توجه اقتصادی، گردشگری، تجاری و کشاورزی ایران است به استانهای همجوار و مرکز کشور متصل شود.
وی توسعه حملونقل را یکی از زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه جنوب شرق دانست و تاکید کرد: رشد و توسعه اقتصادی با موضوع توسعه حمل و نقل و فراهم شدن زیرساختهای ارتباطی برای جابهجایی کالا و مسافر گره خورده و به همین خاطر مشکلات و موانع این بخش در اولویت قرار دارد چرا که وقتی سخن از توسعه پایدار حمل و نقل میشود، حفظ و ارتقای ایمنی مهمترین عنصری است که قبل از هر چیز دیگری نمایان میشود.
ایوب کُرد، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم اظهار کرد: در بخش حمل و نقل، شرایط ویژهای به واسطه وجود بندر استراتژیک و مهم چابهار، کوریدور شرق، پایانههای مرزی مهم با دو کشور افغانستان و پاکستان و غیره وجود دارد و حمل و نقل ما چه در بخش جابهجایی کالا و مسافر و چه در بخش صادرات نیز مشکلاتی وجود دارد.
وی ادامه داد: در سال جاری در بخش حمل و نقل بینالمللی بالغ بر دو میلیون تن کالا از استان سیستان و بلوچستان جابهجا شده است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در بخش ترانزیت ۵۰ درصد رشد ترانزیت را در هشت ماهه گذشته داشتیم، افزود: سه میلیون و ۳۹۰ هزار تن در هشت ماهه سال جاری جابهجایی کالا را در درون و بیرون استان داشتیم.
وی با بیان اینکه بالغ بر یک میلیون ۳۷۰ هزار مسافر با ناوگان حمل و نقل عمومی استان جابهجا شدند، گفت: این اقدامات با همت رانندگان و کلیه کارکنان حمل و نقل استان انجام شده و با همه سختیهایی که در این بخش وجود دارد، اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است.
کُرد یادآور شد: تعامل خوبی بین انجمنها، شرکتهای مسافربری، مالکان و رانندگان در استان ما وجود دارد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر هزار و ۱۱۰ کیلومتر روکش آسفالت و همچنین بازسازی و آشکارسازی بالغ بر ۵۰۰ نقطه پرخطر در جادهها انجام شده و اقداماتی از جمله خطکشی راهها و حذف نقاط حادثه خیز صورت گرفته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در سالهای گذشته بحث رشد تلفات جادهای در استان در بعضی اوقات به ۱۷ درصد میرسید، در سال جاری تا ۲۰ درصد کاهش تلفات را داشتیم و رتبه ششم کشور در این زمینه نیز به این استان اختصاص پیدا کرده است.
وی گفت: در بحث شبکه روستایی بالغ بر ۱۸۰ کیلومتر راه روستایی را تحویل روستاییان دادیم و امسال ۱۹۰ کیلومتر نیز هدف گذاری شده است، همچنین امسال شش درصد رشد در بخش راههای روستایی داشتیم.
کُرد با اشاره به اجرای هفت نقطه روستایی نقطهای با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال در استان بیان کرد: اجرای ۷۳۵ کیلومتر محورهای اصلی و شریانی و احداث ۸۳ کیلومتر راه روستایی و نیز خرید ۳۰ دستگاه ماشین آلات جدید راهسازی از اقدامات دیگر این مجموعه در حوزه رهسازی است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون از پایانههای مرزی میرجاوه و میلک دو میلیون تن کالا اعم از صادرات و ترانزیت کالا انجام شده است.