به گزارش خبرنگار ایکنا، سومین همایش بزرگ سادات همزمان با ایام سالروز ولادت حضرت زهرای مرضیه(س) امروز، ۲۹ آذرماه با حضور ۱۵۰۰ نفر از سادات داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این همایش، محمد ناظمی اردکانی، رئیس ستاد برگزاری همایش سادات طی سخنانی بیان کرد: یاد و نام شهدای عزیز مقاومت در لبنان مقاوم و غزه عزیز، سوریه، عراق، ایران و یمن را گرامی میداریم. یاد و نام مجاهد کبیر شهید سیدحسن نصرالله و شهید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور را گرامی میداریم. همچنین، یاد و خاطره آیتالله العظمی سیستانی، رهبر مقاومت عراق و سیدعبدالملک بدرالدین، رهبر شجاع یمن را گرامی میداریم.
وی با بیان اینکه سادات در جهان در حقیقت تفسیر سوره مبارکه کوثر هستند، گفت: امروز حدود ۱۲۰ میلیون سادات در جهان زندگی میکنند. در جنوب آسیا ۲۱ میلیون، در هند و پاکستان ۱۲ میلیون، در ایران هشت میلیون، در مصر ۱۱ میلیون و در یمن یمن حدود ۲۰ میلیون سادات زندگی میکنند.
وی افزود: حضور سادات در ایران بسیار متنوع و از لحاظ جغرافیایی گسترده است. سادات اهل سنت در هرمزگان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و... حضور قابل توجهی دارند. سادات طباطبایی در شیراز و یزد و تبریز، سادات بهشتی در اصفهان و ... جلوههای حضور معنوی سادات در ایران اسلامی هستند.
ناظمی اردکانی گفت: از بدو پیروزی و استقرار اسلام، ذریه حضرت رسول(ص) و فرزندان حضرت زهرا(س) رسالتی سنگین برعهده داشتهاند. ترویج اسلام نوپا در جهان از سوی آنان صورت گرفت که البته در این راه مصیبهای فراوانی متحمل شدند. سادات فراوانی در دوران بنی امیه و بنی عباس به شهادت رسیدند. حجاج بن یوسف و صلاح الدین ایوبی، سادات زیادی را به شهادت رساندند اما نسل سادات همچنان رو به فزونی است و ایشان ترویج دین جد بزرگوارشان را رسالت دائمی خود میدانند.
وی ادامه داد: از طرفی در هر زمان و مکانی که پرچم مبارزه با ظلم برافراشته شده است، این پرچم بر دوش بلند سادات بوده است. سادات در ایران و لبنان و یمن و سوریه نقش تعیین کنندهای در مبارزات ضد استعاری داشتهاند. در ایران از سیدجمالالدین اسدآبادی و میرزای شیرازی گرفته تا امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری پرچم مبارزه با ظلم و استکبار در جهان را در دستان خود داشته و دارند. در یمن رهبر شجاع انصارالله و در سوریه علویون و در لبنان شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفیالدین و در عراق آیتاللهالعظمی سیستانی از سادات عظیمالشانی هستند که در این مراسم از ایشان تجلیل میشود.
ناظمی اردکانی بیان کرد: امروز سادات در سراسر جهان به خوبی انسجام یافتهاند. در ایران اسلامی مردم در عید غدیر به دیدار سادات رفته و این روز بزرگ را به ایشان تبریک میگویند. در مصر، روز میلاد حضرت زهرا(س) جشن گرفته شده و این روز یکی از بزرگترین اعیاد مصریهاست. در مغرب، سادات در صفوف اول نماز جمعه و جماعات حضور دارند. در اندونزی شجرهنامه سادات در شناسنامهها ثبت میشود و در جای جای دنیا مقبره امامزادگان محل رجوع مؤمنان است.
احیای سنت نقابهالسادات
وی ادامه داد: همایش سادات که با حضور جمع کثیری از سادات تشیع و اهل تسنن برگزار میشود، نماد وحدت در جامعه اسلامی است. بنیاد بینالمللی سادات امروز در بسیاری از کشورهای جهان با رابطان شاخصی از سادات مرتبط است. در همایش امروز تعداد ۳۰۰ نفر از سادات سایر کشورها حضور دارند و بنیاد سادات درصدد است تا در فضای مجازی و در بستری امن، شرایط شکلگیری اعتماد بین سادات در بخش ملی و بینالمللی را فراهم کند تا در امتداد احیای سنتهای فراموش شده، سنت نقابهالسادات احیا شود و سادات قادر شوند در تمامی عرصهها منشأ اثر باشند و ویژگیهای این شجره طیبه که سرشار از حسن خلق است، در جامعه جاری و ساری شود به ویژه آنکه منادی وحدت باشند.
ناظمی اردکانی تصریح کرد: در این همایش از چهار شخصیت بزرگ جهان اسلام با اهدای نشان ارزشمند سادات تکریم شده و از ۱۸ نفر از سادات برجسته در عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دفاعی و ... با اهدای نشان تجلیل میشود.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام سیدرضا تقوی، ریاست سابق شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور طی سخنانی بیان کرد: این همایش در شرایط ویژهای برگزار میشود و امروز دشمنان برای مسلمانان منطقه نقشههای شومی دارند که تحولات اخیر گویای این مسئله است. از عملیات طوفانالاقصی به این طرف هر روز با حوادثی مواجه بودیم که محور آنها فلسطین بوده است و امروز مهمتر از مسئله فلسطین در جهان وجود ندارد.
صهیونیسم خطری جهانی است
وی تصریح کرد: صدر اخبار جهان امروز غم فلسطین است. امروز خطر صهیونیسم خطری جهانی است. یکی از پیامهای این همایش، پیام وحدت بین فرق اسلامی است.
در بخش دیگری از این همایش حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سخنانی گفت: امروز در این همایش مجموعهای از عزیزان را گردآوری کردیم، چون معتقد هستیم که این بستههای اجتماعی میتوانند با شبکهسازی در جهان معاصر ارزشهای بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری را در این شبکهها پیگیری کنند.
وی افزود: اولین گام در تأسیس اجتماعی که به دنبال ارزشهای دینی و اسلامی هستند، گفتمانسازی است تا ذهنیتها در کنار هم شکل گرفته و دایره شبکه ما گستردهتر شود تا در برابر جنگ ترکیبی دشمن بایستیم. این جنگ ترکیبی ارزشهای دینی و اسلامی را هدف گرفته است. اولین ارزشی که امروز بدان نیاز داریم، اتفاق و وحدت است تا بتوانیم مشکلات کشور را حل کرده و ارزشهای دینی خود را گستردهتر کنیم.
شهریاری با بیان اینکه دشمن امروز دست بر روی مقوله حجاب گذاشته است، گفت: اگر امروز با یکدیگر وفاق نداشته باشیم، در این زمینه موفق نخواهیم بود. ارزش دیگر، حفظ حاکمیت سرزمین ماست و دشمن در این زمینه به دنبال ایجاد ناامیدی است. تقسیم کشورهای اسلامی جزو راهبردهای اصلی استکبار جهانی بوده و خواهد بود.
وی بیان کرد: قومیتگرایی به معنای دقیق کلمه مخالف اسلام است؛ چراکه اسلام مردم را به اتحاد دعوت کرده است. حفاظت از دادههای ملی در بستر شبکه جهانی و مجازی نیز از موضوعاتی است که باید بدان توجه شود. دادههای ملی ما دارای ارزش است و عدهای به دنبال آن هستند که این دادهها را در اختیار دشمنان قرار دهند.
شهریاری با تأکید بر گفتمانسازی برای اخذ ارزشهای اسلامی و لزوم نهادسازی در این رابطه، اظهار کرد: بنیاد ملی سادات به دنبال این گفتمانسازی و نهادسازی است که این راه باید ادامه پیدا کرده و تداوم داشته باشد. گام بعدی، گام شبکهسازی است که مبادله اطلاعات، ارتباطات وثیق منجر به تراکنش، تعامل، تعریف پروژه در بستر شبکه از مؤلفههای اصلی آن است.
در ادامه، ملیحه سیدرضا، رئیس دانشگاه اصول دین نیز در سخنانی گفت: سید به معنای سرور، آقا و کسی است که دارای مجد و عظمت و شریف است. ذهبی از علمای اهل سنت در زندگینامه بزرگان از شریف عباس یا عقیل نام میبرد. در مصر سید کسی است که اولاد علی بنابیطالب(ع) باشد.
وی افزود: مسلمانان به امید کسب قرب و رضای الهی سادات را مورد احترام قرار میدهند. محبت مسلمانان به خاندان پیامبر(ص) در طول تاریخ از سوی علاقهمندان به ائمه(ع) توسعه پیدا کرد. نورالدین شافعی از علمای اهل سنت بیان میکند که هر ذریه از پیامبر(ص) پاره جگر پیامبر اکرم(ص) است که این ذریه از فاطمه(س) است. پیامبر(ص) فرمودند کسی که پس از من فرزندانم را گرامی بدارد، در قیامت نزد من بوده و از شفاعت من برخوردار خواهد بود. علامه مجلسی در کتاب بحارالانوار از قول حضرت زهرا(س) نقل میکند که ایشان به امیرالمؤمنین(ع) وصیت میکنند که سلام مرا به فرزندانم تا روز قیامت برسان. نسل سادات از وجود حضرت زهرا(س) ماندگار شده و خاندان ایشان تا ابد مشمول درود ایشان خواهد شد.
صیانت از حریم سیادت
وی اظهار کرد: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری همواره جهان اسلام را به وحدت در کنار یکدیگر دعوت کردهاند و این مهم در دستور کار رهبران ایران اسلامی برای وحدت مسلمین قرار داشته است. امیدواریم بتوانیم از حریم سیادت به بهترین شکل صیانت کنیم.
در ادامه، مولوی عبدالصمد ساداتی، استادالعلما و امامجمعه سراوان نیز در سخنانی بیان کرد: روز ولادت حضرت زهرای مرضیه(س) را به همگان تبریک عرض میکنم. به دلیل کرامت و بزرگی نبی اسلام(ص) نزد خداوند متعال، اهل بیت(ع) ایشان نیز شریف و بزرگ هستند و محبت آنان جزئی از احکام شرعی و ایمانی و اعتقادی همه مسلمانان است.
وی افزود: هر کسی که خود را مسلمان بداند باید به محبت اهل بیت(ع) اعتقاد داشته باشد که این مقوله حکمی از احکام فقهی و دینی است. عدم معرفت به اهل بیت(ع) ناسپاسی است. روایات متعدد نیز بر این موضوع دلالت میکند. پیامبر(ص) در روایات چندین بار به محبت و شناخت اهل بیت(ع) تذکر دادهاند.
مولوی ساداتی اظهار کرد: این همه تکریم و تعظیم برای خاندان رسول(ص) است و در طول تاریخ ادامه داشته است. لذا اهل بیت(ع) که نسبت نزدیکی و قرابت با رسول خدا(ص) را دارند باید نزد مسلمین مورد تکریم قرار گیرند و این موضوع مسئولیت ما را سنگین میکند.
در ادامه، سیدابراهیم فاضل حسینی، مؤسس حوزه علمیه تایباد نیز در سخنانی بیان کرد: پیامبر(ص) فرمودند که خداوند را دوست بدارید که به شما روزی میدهد و مرا به خاطر خداوند اهل بیت مرا نیز به خاطر من دوست بدارید. اهل بیت رسولالله(ص) نزد اهل سنت حضرت زهرا(س)، حضرت علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، حضرت حمزه(ع) و جعفر بن ابیطالب(ع) و اولاد ایشان هستند.
اهل بیت رسول الله(ص) بر گردن همه مسلمین حق دارند
وی تصریح کرد: عقیده اهل سنت بر این است که باید اهل بیت(ع) را دوست داشته باشیم و وصیت پیامبر(ص) در مورد ایشان را به جای آوریم. اهل بیت رسول الله(ص) بر گردن همه مسلمین حق دارند و باید از بیتالمال به ایشان حقوق داده شود.
فاضل حسینی تصریح کرد: پیامبر(ص) فرمودند که هر نسب و سببی در روز قیامت قطع میشود مگر سادات. لذا باید نسبت به سادات اکرام کنیم و در همه حال جانب ایشان را داشته باشیم. سادات باید تقوا، دیانت، صلابت و شجاعت داشته باشند و امیدواریم همه ما نیز از جمله اکرام کنندگان سادات باشیم.
بنابر گزارش ایکنا؛ در ادامه این مراسم مولوی سیدعبدالباعث قتالی، امام جماعت اهل سنت هرمزگان نیز در سخنانی گفت: سادات قتالی امروز در منطقه هرمزگان زندگی میکنند و هر سال مراسمی برای این سادات در کشور قطر برگزار میشود. سادات هرمزگان مورد اعتماد مردم و افرادی بسیار مهماننواز هستند.
وی با بیان اینکه اهل سنت در طول تاریخ مروج فرهنگ اهل بیت(ع) بوده است، اظهار کرد: سادات همواره مورد تکریم و تعظیم مردم هرمزگان و البته جای جای ایران اسلامی قرار دارند. احترام به سادات در احادیث و روایت آمده و مورد تأکید پیامبر(ص) بوده است. امروز باید سادات را تکریم کنیم تا از دعای خیر پیامبر رحمت(ص) برخوردار باشیم.
حجتالاسلام سیدمحمدباقر حسینی، رئیس بنیاد سادات خراسان رضوی نیز در سخنانی گفت: امیدوارم که منش و روش ما در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ...مورد تأیید حضرت زهرا(س) باشد. تاکنون دو همایش سادات در استان خراسان رضوی برگزار شده و در این زمینه نیز سایتی برای سادات ایجاد شده و امیدواریم کل سادات بتوانند از آن استفاده کنند و نسبت به یکدیگر تعاون داشته باشند.
وی بیان کرد: امیدواریم این شجره طیبه در کل دنیا گسترده شود و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این شجره طیبه منشأ آثار و برکات و حلقه وحدت میان مسلمانان در تمامی جهان باشد.
شبکهسازی جهانی سادات
در ادامه صمدیان، مدیرعامل بنیاد بینالمللی سادات در سخنانی بیان کرد: بنیاد سادات با هدف اجرای شبکهسازی جهانی سادات با اولویت ایران اسلامی شکل گرفته است. جریان سادات البته یک دهه است که ایجاد شده اما در سالهای اخیر اقدامات مهمی در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: در گام اول نیازمند این بودیم که بنیاد سادات دارای شاکله حقوقی باشد و لذا بنیاد سادات به عنوان یک سازمان مردمنهاد در کشور ایجاد شد. در ادامه، برای شبکهسازی سادات، شورای سادات استانها تشکیل شد که دبیر این شوراها از سادات برجسته استانی است.
صمدیان تصریح کرد: برای هماهنگی شورای سادات استانها ترتیبی اتخاذ شد که رؤسای این شورا در ایران هر سال در یک روز گردهم جمع شوند تا برنامهریزی برای خدمت به ذریه پاک نبوی انجام شود که این گردهمایی هر سال در روز مباهله برگزار میشود.
وی با اشاره به برنامهریزی برای اقدامات بینالمللی از سوی بنیاد سادات، اظهار کرد: امروز با سرشبکههای سادات در ۵۰ تا ۶۰ کشور در ارتباط هستیم. استانهای مختلف کشور نیز تاکنون برنامهها و همایشهای مهمی را در تکریم سادات برگزار کردهاند. در این راستا نشست بانوان سادات در قم و همایش سادات خراسان رضوی از جمله این برنامهها بوده است.
صمدیان ادامه داد: برای ارتباط با سادات کشورهای گوناگون نیازمند بستری امن بودیم که شبکه اجتماعی سادات در این زمینه ایجاد شد که در حال حاضر تنها بستر پیامرسان مورد تأیید بنیاد سادات است. بنده به عنوان خادم سادات از تمامی عزیزانی که در برگزاری این همایش تلاش کردند، قدردانی میکنم. از خداوند متعال سپاسگزاریم که نوکری فرزندان حضرت زهرا(س) را برعهده داریم و امیدوارم تا بتوانیم این مسیر را به خوبی ادامه دهیم و سادات جلیلالقدر را به خوبی تکریم کنیم.
گزارش ایکنا حاکی است؛ در ادامه و با حضور مسئولان حاضر، مراسم اعطای نشان سادات به آیتالله العظمی سیدعلی سیستانی، از مراجع عظام تقلید کشور عراق، شهید سیدحسن نصرالله، شهید آیتالله رئیسی، شهید سیدهاشم صفیالدین و سید عبدالملک بدرالدین با حضور نمایندگان ایشان از جمله سیدمحمدمهدی نصرالله، فرزند شهید سيدحسن نصرالله و برادر سیدهاشم صفیالدین برگزار شد.
انتهای پیام