شناسهٔ خبر: 70354062 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرشماری حیات وحش لرستان با حضور ۲۹ تیم محیط بانی

خرم آباد - ایرنا - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سرشماری حیات وحش این استان با اولویت گونه‌های شاخص کَل، بز، قوچ و میش با حضور ۲۹ تیم از مجموعه محیط بانان، کارشناسان و مدیران مربوطه در حال انجام است.

صاحب‌خبر -

محمد نبی حسنوند روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: سرشماری پاییزه حیات وحش هر ساله در مناطق تحت مدیریت، شکار ممنوع و زیستگاه های حساس استان با هدف پایش و برآورد جمعیت گونه های علف خوار و شاخص انجام می شود.

وی اظهار داشت: این سرشماری هرساله آذرماه به منظور احصای حداقل جمعیت گونه های علف خوار شاخص، بررسی روند جمعیتی، امنیت و ارزیابی کیفیت زیستگاه با توجه به وضعیت جوی و اقلیمی استان در دستور کار قرار می گیرد.

وی ادامه داد: امسال نیز رصد و پایش گونه های شاخص با استفاده از ظرفیت همکاران محیط بان، کارشناسان، تیم های مدیریتی، معتمدین محلی، تشکل های زیست محیطی و جامعه دانشگاهی در مناطق تحت مدیریت استان در حال انجام است.

حسنوند عنوان کرد: در این سرشماری، پایش با استفاده از تجهیزات لازم از جمله جی پی اس (مکان یابی)، دوربین چشمی، تلسکوپ و پهپاد در گذرگاه‌های مورد نظر انجام می‌شود و گونه‌های شاخص حیات وحش از جمله کل، بز، قوچ و میش شمارش می‌شوند.

وی افزود: تاکنون پایش منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد با حضور بیش از ۷۰ نفر در قالب ۱۸ تیم، طی یک روز و پایش منطقه حفاظت شده سفید کوه ازنا به عنوان زیستگاه اصلی قوچ و میش ارمنی با حضور ۵۰ نفر در قالب ۱۱ تیم انجام شده است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست لرستان تاکید کرد: عمده ترین مناطق پایش حیات وحش و گونه های شاخص استان مناطق تحت مدیریت، شکار ممنوع و در مواردی زیستگاه های حساس استان هستند.

حسنوند افزود: با توجه به مشاهدات انجام شده و رصدهای دوره ای از مناطق تحت مدیریت استان، جمعیت حیات وحش و گونه های شاخص افزایش یافته که ناشی از عوامل متعددی از جمله اقدامات حفاظتی، امنیتی و برنامه ریزی دقیق، همراهی و همدلی جوامع محلی و مردمی و حمایت انجام شده از گونه های شاخص است.

وی اظهار داشت: نتایج داده های حاصل از سرشماری در برنامه ریزی های آینده برای حفاظت، ارتقای امنیت و افزایش جمعیت گونه های شاخص در دستور کار قرار خواهد گرفت.

اکنون ۳۲۲ هزار و ۱۱۴ هکتار مناطق چهارگانه در این استان وجود دارد که در مجموع حدود ۱۶ درصد مساحت استان هستند ،مناطق چهارگانه استان شامل ۲ پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا، پناهگاه سمندر لرستانی و اثر طبیعی ملی غار ماهی کور است و علاوه بر این مناطق چهار منطقه حفاظت شده اشترانکوه، سفیدکوه ، قالی کوه الیگودرز و شاداب کوه پلدختر در سطح استان وجود دارند.