شناسهٔ خبر: 70353891 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان تشریح کرد؛

توانمندی جانبازان فراتر از امکانات فدراسیون است

فدراسیون جانبازان و توان‌یابان از جمله فدراسیون‌های ورزشی به‌شمار می‌رود که در سال‌های گذشته عملکرد قابل قبولی داشته است و نمونه بارز آن دستاوردهای مطلوب ورزشکاران پارالمپیکی در تورنمنت پارالمپیک پاریس بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روزهای گذشته استان اصفهان میزبان رقابت‌های دور رفت لیگ ملی بسکتبال با ویلچر بود و تیم‌های هیئت زنجان، هیئت بم، گلنور اصفهان و پگاه فارس جایگاه نخست تا چهارم جدول را به خود اختصاص دادند، فدراسیون جانبازان و توان‌یابان از جمله فدراسیون‌های ورزشی به‌شمار می‌رود که سال‌های گذشته عملکرد قابل قبولی داشته است و نمونه بارز آن دستاوردهای مطلوب ورزشکاران پارالمپیکی در تورنمنت پارالمپیک پاریس بود.

با وجود اینکه ورزشکاران پارالمپیکی در سال‌های گذشته دست به افتخارآفرینی‌های بسیاری زده‌اند، اما به نظر می‌رسد شرایط برای ورزشکاران معلول آنچنان که باید و شاید مساعد نیست و باید توجه بیشتری به آن‌ها شود.

۸ رشته پارالمپیکی و غیرپارالمپیکی زیر نظر فدراسیون

جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان درباره وضعیت این فدراسیون به خبرنگار ایمنا می‌گوید: هشت رشته پارالمپیکی و غیرپارالمپیکی زیر نظر فدراسیون جانبازان فعالیت می‌کنند که هر کدام مسابقات کشوری خود را در رده جوانان و بزرگسالان برگزار می‌کنند، وضعیت مالی فدراسیون چندان مطلوب نیست و با وجود اینکه کمیته ملی پارالمپیک و وزارت ورزش و جوانان تلاش‌های بسیاری دارند، اما وضعیت مالی فدراسیون ضعیف است، البته با وجود چنین شرایطی تمام اعزام‌های خود را انجام داده‌ایم.

وی می‌افزاید: در بخش ورزش جانبازان و توان‌یابان همچون سایر بخش‌های ورزشی کشور سرانه کافی برای ورزشکاران وجود ندارد، به‌ویژه که بسیاری از ورزشگاه‌های کشور برای جانبازان مناسب‌سازی نشده است و از سوی دیگر مشکلات رفت‌وآمد، ترابری و دسترسی به سالن‌های ورزشی برای معلولان دشوار است و به‌نوعی استفاده از اماکن ورزشی برای جانبازان پر هزینه است.

برگزاری جشنواره استعدادیابی با حضور ۶۰۰ ورزشکار

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان درباره تقویم این سازمان تا پایان سال بیان می‌کند: رقابت‌های مسابقات کشوری در رشته‌های بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته و تیروکمان انجام شد و رقابت‌های چند رشته ورزشی دیگر نیز تا پایان سال انجام خواهد شد، برای کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل مسابقات قهرمانی منطقه‌ای جایگزین رقابت‌های قهرمانی کشوری شده است و در دو رشته تیروکمان و وزنه‌برداری برگزار خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: در مهر جشنواره استعدادیابی برای هشت رشته پارالمپیکی با حضور ۶۰۰ ورزشکار برگزار شد و در حال حاضر نیز مسابقات باشگاهی در رشته‌های والیبال نشسته و بسکتبال با ویلچر در دو بخش لیگ برتر و ملی در حال برگزاری است، همچنین برای توسعه رقابت‌های باشگاهی به کمک سازمان لیگ در تلاش هستیم؛ سال جاری نزدیک به ده میلیارد تومان تجهیزات ورزشی تولید داخلی با همکاری وزارت نفت در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

کوهپایه‌زاده تصریح می‌کند: راه‌اندازی سیستم‌های سنجش و ارزیابی ورزشکاران در قالب نگاه آکادمیک برای تیم‌های ملی جوانان در رشته‌های وزنه‌برداری، بسکتبال با ویلچر، دوومیدانی و شنا یکی دیگر از اقدام‌های علمی فدراسیون جانبازان بوده است تا عملکرد ورزشکاران مورد بررسی قرار بگیرد.

افتخارآفرینی ورزشکاران جانباز و توان‌یاب در میادین بین‌المللی

وی یادآور می‌شود: پس از رقابت‌های پارالمپیک پاریس سه تورنمنت مهم را پشت سر گذاشتیم، تیم والیبال نشسته بانوان سپاهان به مسابقات قهرمانی آسیا-اقیانوسیه به میزبانی کشور چین راه یافت و موفق به کسب عنوان نایب‌قهرمانی شد، این اتفاق در شرایطی رقم خورد که بانوان طلایی‌پوش تیم‌های باشگاهی چین را متوقف کردند.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان خاطرنشان می‌کند: بسکتبال با ویلچر مردان در رده جوانان نیز به مسابقات قهرمانی آسیا-اقیانوسیه راه پیدا کرد و در نهایت جایگاه سوم را از آن خود کرد، پس از آن ملی‌پوشان ایران مجوز حضور در رقابت‌های جهانی را کسب کردند، این دو اتفاق انگیزه مضاعفی را به جامعه ورزش جانبازان تزریق کرد و موجب شد مسابقات باشگاهی آن‌ها با کیفیت بالایی انجام شود.

توانمندی جانبازان فراتر از امکانات فدراسیون است

وی بیان می‌کند: فوتبال هفت‌نفره ایران نیز پس از کسب عنوان قهرمانی در سال گذشته به رقابت‌های جام‌جهانی اسپانیا راه پیدا کرد و عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد، به همین دلیل ورزشکاران این رشته انگیزه بسیاری را به اهالی فوتبال معلولان تزریق کردند.

برگزاری مسابقات قهرمانی کشور به میزبانی بهزیستی کشور در بابلسر

کوهپایه‌زاده عنوان می‌کند: ورزش معلولان شامل دو جنبه مدال‌آوری و سلامت پارالمپیکی می‌شود و در هر دو زمینه نیازمند تلاش و سرمایه‌گذاری بسیاری هستیم تا بتوانیم استعدادهای ورزشی را پیدا کنیم، هزینه‌هایی که در زمینه ورزش همگانی معلولان می‌شود با میزان پتانسیل و توانمندی آن‌ها یکسان نیست و در زمینه قهرمانی نیز تیم‌های ملی می‌توانند از تجهیزات پیشرفته‌تری استفاده کنند، بدون تردید اگر بودجه کافی در اختیار فدراسیون قرار بگیرد در هر دو جنبه نتایج درخشان‌تری توسط جانبازان ورزشکار کسب خواهد شد.

وی درباره میزبانی اصفهان از رقابت‌های لیگ ملی بسکتبال اضافه می‌کند: برگزاری مسابقات قهرمانی کشور به میزبانی بهزیستی کشور در بابلسر، برگزاری رقابت‌های منطقه‌ای وزنه برداری نیز در دو بخش مردان و زنان تا پایان سال، برگزاری رقابت‌های فوتبال دستی به عنوان رشته غیرپارالمپیکی و مسابقات قهرمانی دوومیدانی کشور به میزبانی خوزستان از جمله تورنمنت‌هایی است که تا پایان سال برگزار خواهیم کرد.

وی تاکید می‌کند: اصفهان همواره میزبانی خوبی از مسابقات دارد و در این دوره از رقابت‌های لیگ ملی بسکتبال با ویلچر نیز میزبانی خوبی داشت، مسابقات قهرمانی کشوری-منطقه‌ای تیراندازی یا وزنه‌برداری نیز به میزبانی دیار زاینده‌رود برگزار خواهد شد.

رئیس فدراسیون جانبازان تصریح می‌کند: ناگفته نماند که نخستین دوره از کلاس‌های مربیگری رشته پاراشمشیربازی به میزبانی اصفهان تا چهارم دی برگزار خواهد شد.