به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، سیدعباس مینایی با بیان اینکه مسیر باقی مانده رودخانه ارس برای ساماندهی ۲۵ کیلومتر است، افزود: در سال آینده سه کیلومتر از این مسیر ساماندهی خواهد شد.
وی ادامه داد: تثبیت دیواره رودخانه، جلوگیری از آب شستگی، مقابله با پیش روی رودخانه به سمت مناطق خاکی، تثبیت بستر و تسهیل در جادهسازی سرویس برای تردد آسان مرزبانان و مرزنشینان از مزایای ساماندهی و ساحلبندی رودخانه ارس میباشد.
مدیر امور منابع آب مغان بیان کرد: با تکمیل ساحلبندی و ساماندهی رودخانه مرزی ارس، اراضی از دست رفته تخریبی در اثر تغییر مسیر رودخانه و سیلاب، تقویت شده و زمینه تثبیت بستر اراضی هم فراهم میشود.
مینایی همچنین به لایروبی بیش از ۱۴۰ کیلومتر از کانالهای اصلی شبکه آبیاری مغان اشاره کرد و گفت: برای بهرهبرداری بهینه از منابع آب و جلوگیری از هدررفت آب، از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۴۰ کیلومتر از کانالهای اصلی شبکه آبیاری مغان لایروبی شده است.
وی افزود: امسال عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با برآورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و هماکنون در حال اجرا میباشد.
مدیر امور منابع آب مغان ادامه داد: شرکت بهرهبرداری و زهکشی مغان با هدف پیشگیری از بروز برخی مشکلات در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان فرایند رسوببرداری را آغاز کرد.
مینایی همچنین به اقداماتی نظیر جادهسازی و شنریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و همچنین عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکش زیرزمینی پمپاژ سه و کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار مترمکعب اشاره کرد و گفت: برنامهها و طرحهای در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایتمندی بهرهبرداران و کشاورزان اجرا میشود.
وی با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان از کشاورزان خواست در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.
ساماندهی ۵۲ کیلومتر از رودخانه مرزی ارس
مدیر منابع آب مغان از ساماندهی ۵۲ کیلومتر از طول روخانه مرزی ارس خبر داد و گفت: در صورت تخصیص اعتبارات تمامی مسیر رودخانه ساحلبندی و ساماندهی خواهد شد.
صاحبخبر -
∎