شناسهٔ خبر: 70350790 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

۴۳ گونه نهال جنگلی برای احیا جنگل‌های هیرکانی گلستان تولید می‌شود

مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در گلستان گفت: با هدف تامین نهال مورد نیاز در طرح کشوری کاشت یک میلیارد درخت، ۴۳ گونه نهال جنگلی در نهالستان‌های دولتی و خصوص گلستان تولید می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، رسول مقسم در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال یک میلیارد و ۵۰۰ هزار نهال جنگلی شامل ۴۳ گونه،توسط نهالستان‌های دولتی و چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نهال توسط نهالستان‌های بخش خصوصی استان تولید شد.

مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در گلستان گفت: این تعداد نهال در چهار نهالستان دولتی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به مساحت ۸۵ هکتار و در شهرستان‌های گرگان، آزادشهر، کلاله و علی آبادکتول تولید شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، با مشارکت ۶۰ نهالستان بخش خصوصی استان، چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نهال از گونه‌های جنگلی تولید شده است.

مقسم یادآور شد: نهال‌های تولیدی از جمله گونه‌های آزاد و ون، بلوط، ممرز ، توسکا، انجیلی، داغداغان، زیتون تلخ و خانواده کاج و سرو است.

وی که رییس اداره جنگل‌کاری، پارکها و تفرجگاه‌های جنگلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان است،خاطرنشان کرد: امسال برای دریافت نهال از سوی متقاضیان، سامانه «ساتک» در منابع طبیعی و آبخیزداری استان فعال شده و تمام اطلاعات حمل و کاشت نهال ثبت می‌شود.

مقسم گفت: در نخستین سال اجرای این طرح، در نهالستان‌های دولتی استان سه میلیون و ۲۰۰ هزار نهال جنگلی تولید شد که از این تعداد، یک میلیون و ۵۶۳ هزار و ۵۸۴ نهال از گونه‌های جنگلی مرتبط با اقلیم استان کاشته شد.

وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه گرامی‌داشت ولادت حضرت فاطمه (س) و مقام والای زن و بهره مندی از مشارکت بانوان در حفظ منابع طبیعی، افزود: به همین مناسبت، پویش نهال کاری (در سایه مادر) همزمان با سراسر کشور ففردا (جمعه) در استان اجرا خواهد شد.

اجرای طرح کشوری کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و سالانه ۲۵۰ میلیون نهال در استان‌ها تولید و کاشته می‌شود.

گلستان دارای یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار ساحل است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌های متوالی، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌های قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن قرار دارد