شناسهٔ خبر: 70347883 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

معاون اول رئیس‌جمهور در آیین افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست:

وضع فرسایش خاک وحشتناک‌تر از آلودگی هواست

صاحب‌خبر -

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه عبور از ابرچالش‌های محیط‌زیستی نیازمند عزم ملی است، گفت: مسئله محیط‌زیست، با معیارهای دوگانه حل نمی‌شود.
محمدرضا عارف در آیین افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست با تأکید بر اینکه سازمان محیط‌زیست وظیفه امانتداری از این حق مردم را دارد و نباید اجازه اغماض، کوتاهی و یا منافع بخشی، منطقه‌ای و گروهی داده شود، اظهار داشت: اگر برایند مؤلفه‌ها نابودی محیط‌زیست باشد، پرونده مشخص می‌شود که چه سرنوشتی خواهد داشت و نباید حتی یک آلودگی جزئی نیز نادیده گرفته شود.

کشورهایی که مدعی توسعه سبز هستند، نابودی محیط‌زیست را دنبال می‌کنند
عارف با اشاره به تقسیم‌بندی کشورهای جهان به شمال و جنوب به‌عنوان یک خطر جدی تصریح کرد: کشورهایی که مدعی توسعه سبز هستند اما در عمل نابودی محیط‌زیست را دنبال می‌کنند و کشورهایی زندگی بدون کربن را مطرح می‌کنند که بیشترین بهره را از سوخت کربن بردند و امروز که به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت می‌کنیم بار دیگر کشورهای جنوب باید نابود شوند.
وی افزود: کشورهای توسعه‌یافته فرایند محیط‌زیست را یکپارچه نمی‌بینند و امروز اینگونه است که محیط‌زیست در خدمت قدرت است و مشخص می‌کند که محیط‌زیست و حفاظت از آن چگونه است.
عارف در ادامه تصریح کرد: باید همه کشورهای دنیا از دیرباز محیط‌زیست را یک فرایند جامع مشترک تلقی می‌کردند و اگر این نگاه کشورهای پیشرفته اصلاح نشود بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز موفق به انجام وظایف محیط‌زیستی خود نیستند و نمی‌توان کشورهای در حال توسعه را از میدان‌داری دور کنیم و انتظار حل مسائل محیط‌زیستی را داشته باشیم.
عارف تأکید کرد: کشورهای پیشرفته هر زمان بخواهند مسئله را به نفع خود حل کنند، چهره خود را یک چهره حق‌طلبانه معصوم در خدمت انسان نشان می‌دهند و پس از گذشت زمان چهره واقعی سیاسی در ذات منافع اقتصادی را جلوه‌گر می‌کنند و امیدواریم مباحث محیط‌زیستی در سطح جهان نهادینه و جدی برای همه کشورها باشد.

چالش‌های محیط‌زیستی پیش روی کشور
وی همچنین به چالش‌های محیط‌زیستی پیش روی کشور ازجمله آلودگی هوا، فرسایش خاک، آلودگی آب و تخریب سفره‌های زیرزمینی، حفر بیش از یک میلیون چاه غیرقانونی، مدیریت پسماند، تغییرات اقلیمی و بهینه‌سازی‌ مصرف سوخت اشاره کرد و افزود: در بسیاری از این بحران‌ها همانند گردوغبار و ریزگردها تسلیم هستیم و در فرسایش خاک نیز شرایط به‌شدت وحشتناک‌تر از آلودگی هوا است و اثرات آن در چند قرن آینده مشخص خواهد شد و علت عدم‌موفقیت در طول دهه‌های گذشته این است که برای دیگران نسخه می‌پیچیم.
عارف با اشاره به رتبه ۱۰۲ ایران در زمینه کیفیت هوا و وضعیت بحرانی آب در کشور ادامه داد: در مسئله برق و گاز می‌توان با درخواست از مردم مسئله را حل کرد اما در ناترازی جدی آب به‌عنوان بحران آینده چه اقداماتی می‌توان اتخاذ کرد؟ و این در حالی است که سرانه مصرف کشورهای پرآب اتحادیه اروپا حدود ۱۵۰ لیتر در روز است و این میزان در کشور ما ۲۵۰ لیتر در روز است که البته در جلسه‌ای با نمایندگان یک استان اعلام شد سرانه مصرف آب در این استان ۱۶۰ لیتر در روز است که ضمن تقدیر باید به‌عنوان الگویی برای سایر شهرها شود.