شناسهٔ خبر: 70343581 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

در میز اقتصاد بررسی شد؛

حدود ۴۷ هزار مگاوات تقاضای نیاز مصرف برق است

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: با توجه به این که در فصل سرما قرار داریم و پیک مصرف در شب است الان تقریباً ۴۷ هزار مگاوات تقاضای نیاز مصرف برق ما است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر درمورد چالش‌های قطع برق صنایع بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور، شاهد یک ناترازی در میزان تولید واحد‌های نیروگاهی و تقاضای مصرف برق هستیم و با توجه به ظرفیت نیروگاهی کشور در شرایط فعلی از لحاظ ظرفیت منصوبه و توان تولیدی، اگر امکان کار برای واحد‌های تولیدی وجود داشته باشد مشکلی برای تأمین تقاضای مصرف نداریم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: با توجه به این که در فصل سرما قرار داریم و پیک مصرف در شب است الان تقریباً ۴۷ هزار مگاوات تقاضای نیاز مصرف برق ماست که ظرفیت منصوبی نیروگاهی فراتر از این عدد است و اگر ما بتوانیم سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها را تأمین کنیم قطعاً مشکلی در این رابطه نخواهیم داشت.

ذبیحی تصریح کرد: از لحاظ میانگین وزنی دمای کشور بر اساس گاز و سوخت، سال گذشته در تاریخ ۲۶ آذرماه، میانگین وزنی دما در کشور ۸/۷۶ درجه سانتی‌گراد بوده و دیروز میانگین وزنی دما در کشور ۲/۵۳ درجه سانتی‌گراد بوده و ترجمه‌اش این است که در حوزه‌هایی مثل حوزه خانگی، سوخت بیشتری مصرف می‌شود و سوخت کمتری به مصرف نیروگاه‌ها می‌رسد و این پویش دو درجه کمتر دمای محیط می‌تواند بسیار کمک کند تا بتوانیم سوخت بیشتری به نیروگاه‌ها برسانیم و تقاضای مصرف را تأمین کنیم. چون زمانی که کمبود تولید داریم متأسفانه، این موضوع به بخش‌های مختلف اجتماع از جمله حوزه صنعت، ادارات، کشاورزی و خانگی تحمیل می‌شود.

در ادامه، سید سجاد هاشمی، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک عباس‌آباد گفت: در شهرک‌های صنعتی تا روز گذشته برق بخش تولید در حوزه صنعت قطع بود و برخلاف میل باطنی ما، تفاهم‌نامه‌ای با ما نوشته شد که قبول کنیم از ۵۰ درصد ظرفیت استفاده کنیم. گفته شد مثلاً یک روز از ساعت ۶ صبح تا ۱۷ بعدازظهر نصف شهرک کار کند و از ساعت ۱۷ بعدازظهر تا ۲۲ شب تا ۱۰ درصد و از ۲۲ شب تا ۶ صبح تا ۳۰ درصد شهرک به فعالیت بپردازند. این در حالی است که روزهای قبل‌تر به طور کلی برق بخش تولید در حوزه صنعت قطع بود؛ به طوری‌که در واحد تولیدی نتوانستیم به مدت ۷۲ ساعت کلید برق را بزنیم.

مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک عباس‌آباد عنوان کرد: قبول داریم ناترازی و کمبود سوخت وجود دارد و به سهم خود کمک می‌کنیم ولی حدود ۳۴-۳۵ درصد سهم بخش صنعت و کشاورزی است و تا یک مقطعی، شهرک‌های صنعتی را با توجه به مدیریت مصرفشان ۹۰ درصد محدود کردند. آیا در این شرایط فضایی برای تولید باقی می‌ماند؟ وقتی برای ناترازی برق به موقع برنامه‌ریزی نشود باعث ناترازی در تولید و عرضه و تقاضا می‌شود و باید کمبود انرژی به عدالت جبران شود.

در ادامه، محمدهادی حاجیان، فعال صنعتی گفت: الان ما صنعتگران بی‌آب، بی‌برق، بی‌گاز هستیم و باید در ۳ ماه آخر سال، ۱۸۷۲ ساعت کار کنیم در حالی که ما با وزارت نیرو قرارداد منعقد نکرده‌‌ایم بلکه به عنوان تولیدکننده طرح صنعتی ایجاد کرده‌ و با تأیید وزارت صنعت، میزان کارکرد خود را اعلام کرده‌ایم. در نتیجه، من به عنوان صنعتگر باید ترک فعل چه کسی را جواب دهم؟ ترک فعلی که در تابستان برق نداشته‌ام و متولیان از ناترازی اطلاع داشتند و در دولت قبل نیز، درمورد همین ناترازی صحبت شده است و الان هم گفته می‌شود که شرایط ویژه در کشور ایجاد شده است. چه برنامه ریزی برای این ناترازی‌ها شده است؟ طبق تفاهم‌نامه مذکور، صنعتگر باید ۶۲۴ ساعت کار کند؛ یعنی یک سوم از ۳ ماه و باید ۵ ماه حقوق دهد و همین اتفاق در کرونا هم وجود داشت.

در ادامه، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: این وضعیت قرار نیست تا پایان سال وجود داشته باشد و اگر این شرایط را پشت سر بگذاریم به روال عادی برمی‌گردیم و حتی اگر بتوانیم تولید را از فردا به مدار برگردانیم این کار را انجام می‌دهیم ولی با توجه به بالا رفتن دما و کاهش مصرف سوخت در حوزه خانگی و تأمین سوخت بیشتر برای نیروگاه‌ها قطعاً این توافقی که داشته‌ایم تخفیف داده خواهد شد و شرایط بهتری به وجود خواهد آمد.