شاهرخ شجاع فر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پویش درختکاری "در سایه مادر" جمعه سی ام آذر ماه در پارک جنگلی سد اکباتان با حضور مسئولان برگزار شده و این برنامه به صورت زنده از صدا و سیما پخش می شود.
وی با بیان اینکه اولین نهال این پویش توسط مادر یکی از شهدا غرس می شود پیش بینی کرد در این روز ۲ هزار اصله نهال یعنی به ازای هر شهرستان ۲۰۰ نهال غرس شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: تاکنون ۱۴۰ پویش درختکاری در بخش های مختلف از جمله مدارس با هدف نهادینه کردن فرهنگ کاشت و حفظ و نگهداری درخت در این استان انجام شده است.
شجاعی فر افزود: برگزاری پویش کاشت نهال با هدف ترویج، آموزش و فرهنگسازی تا هفته درختکاری در اسفند ماه البته در صورت مساعد بودن، ادامه دارد و به منظور حضور مردم در این پویش ها، اطلاع رسانی لازم صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۰ هزار اصله نهال صنوبر تولید، توزیع و غرس شده و این آمار در اسفند ماه افزایش و تا پایان سال تعداد آن به یک میلیون اصله نهال نیز می رسد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: نهال مورد نیاز استان از بخش دولتی و خصوصی تامین می شود که نهالستان قدس ملایر توان تولید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال را دارد و هم اینک یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال در این محل موجود است.
شجاعی فر، ادامه داد: نهالستان بهار به وسعت ۲ هکتار، ۳۰ هزار اصله نهال تولید کرده همچنین در محوطه ادارات منابع طبیعی همه شهرستان ها نهال تولید می شود.
وی بیان کرد: کاشت نهال با همکاری شهرداری و برخی ادارات، کشت ۲۰۰ هزار اصله نهال صنوبر با تعامل شرکت آب و فاضلاب و استفاده از پساب فاضلاب در شهرستان های نهاوند، تویسرکان، ملایر و روستای امزاجرد همدان صورت گرفت.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: میزان تولید نهال امسال به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار و سال گذشته چهار میلیون و ۴۰۰ هزار اصله رسیده است.
شجاعی فر اضافه کرد: همچنین یک میلیون و ۲۰۰ هزار بذر مورد نیاز برای جنگل کاری از جمله بادامک، بادام، ارژن و بنه که قابلیت رویش در مناطقی با اکوسیستم جنگلی از جمله نهاوند، تویسرکان و ملایر کشت شده است.