به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، اسرائیل از زمان تأسیس خود در سال 1948 هرگز مرزهای کاملا به رسمیت شناخته شدهای نداشته و همواره سعی کرده تا علاوه بر حملات خود در سرزمینهای فلسطینی، با حمله به کشورهای اطراف از جمله لبنان، سوریه و مصر این کمبود را جبران کند.
اکنون اوضاع آشفته سوریه پس از اسد و روی کار آمدن مخالفین وی بهعنوان رهبران جدید سوریه، موقعیت مناسبی برای اسرائیل به وجود آورده تا برای جبران شکستهای خود در تصرف سرزمینی در لبنان و فلسطین، اینک به همسایه دیگر خود چشم بدوزد. بهخصوص که سوریه اکنون با تنشهای داخلی بین نیروهای مختلف کردی و ترکی نیز روبرو است.
بیشتر بخوانید:
سوریه وارد یک چاله تاریک شده است
در همان روزهای آغازینی که سوریه به دست مخالفین اسد اداره شد، نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی پس از 50 سال به سمت منطقه حائل غیرنظامی شده با سوریه که از سال 1973 ایجاد شده بود، حرکت کردند. اسرائیل اکنون این منطقه را تحت کنترل دارد و عمق بیشتری را در داخل کشور هدف قرار دادهاست. نتانیاهو این اقدام را تدافعی و موقتی توصیف کرد و گفت که هدف از آن حصول اطمینان از این است که هیچ یک از گروههایی که برای قدرت در داخل سوریه تلاش میکنند، اسرائیل را تهدید نکند.
اما اکنون رفتار رژیم صهیونیستی نشان میدهد آنها در کنار کشورهای غربی و به دنبال سهم خواهی در زمین سوریه هستند. بهخصوص که در دیدار روز سه شنبه نتانیاهو از سمت سوریه در منطقه حائل، او به صراحت اعلام کرد که «اسرائیل قصد دارد برای مدتی در این منطقه بماند». وی در بلندیهای کوه هرمون مشرف به سوریه گفت که نیروهای یاسرائلی «تا زمانی که ترتیبات دیگری پیدا شود که امنیت اسرائیل را تضمین کند» در آنجا باقی خواهند ماند.
اگرچه نتانیاهو حضور خود را موقتی اعلام کرده، اما حضور بیپایان آن انتقادات بین المللی از سوی کشورهایی مانند مصر، ترکیه و عربستان سعودی و همچنین سازمان ملل به دنبال داشته است. همچنین نتانیاهو این هفته اعلام کرد که میخواهد جمعیت شهرک نشینان جولان را پس از سقوط اسد افزایش دهد.
دولت جدید سوریه پیش از این به شورای امنیت سازمان ملل درباره پیشروی های اسرائیل به خاک سوریه شکایت کرده است. الجولانی، علنا عملیات اسرائیل را محکوم کرده اما او گفته است که سوریه به دنبال درگیری نظامی با اسرائیل نیست.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/