شناسهٔ خبر: 70338429 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل بنیاد مسکن استان:

در حال جمع‌بندی میزان خسارات مناطق زلزله‌زده خوزستان هستیم

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان آخرین وضعیت ارزیابی خسارات مناطق زلزله زده در استان را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

محمود اکبری فضلی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اقدامات انجام شده پس از وقوع زلزله مسجدسلیمان اظهار کرد: زلزله اخیر در ۲۷ کیلومتری شهر هفتکل و۳۳ کیلومتری شهر مسجدسلیمان به بزرگی ۵،۶ ریشتر اتفاق افتاد که بلافاصله بعد از وقوع زلزله ارزیاب‌های بنیاد مسکن در این مناطق حاضر شدند و هم اکنون در حال ارزیابی واحدها هستیم.

برنامه جابجایی منازل بافت‌های فرسوده هفتکل 

وی افزود: در شهرستان هفتکل تقریبا سه بافت فرسوده داریم که ارزیابی‌های آن‌ها انجام شده و در حال حاضر موضوع جابجایی این منازل مطرح است که در حال حاضر توسط فرماندار و شرکت نفت و مجموعه استانداری مساله تامین زمین برای جابجایی این واحدهای فرسوده در حال پیگیری است.

اکبری فضلی ادامه داد: در شهرستان مسجدسلیمان نیز در سال ۹۸ مصوبه هیات دولت مبنی بر جابجایی ۱۰ هزار واحد بافت فرسوده که مناطق نشت گاز و آلوده هستند را داشتیم که در حال حاضر در حال پیگیری مصوبه موجود هستیم تا مجددا این مصوبه احیا شود.

وی اضافه کرد: جابجایی حدود ۱۵۰۰ واحد در سال ۹۸ انجام شد و برای مابقی واحدهای فرسوده که هم اکنون در حال ارزیابی آن‌ها هستیم ان‌شاءالله بعد از احیای این مصوبه نسبت به جابجایی آن‌ها اقدام خواهد شد.

اکبری فضلی گفت: همچنین در شهرستان‌هایی مثل ایذه، باغملک، اندیکا، رامهرمز و بعضا اهواز ما درخواست‌هایی به صورت پراکنده داشتیم که ارزیابی‌های آن‌ مناطق هم انجام شده است.

مدیر کل بنیاد مسکن خوزستان گفت: در حال جمع‌بندی خسارات با مجموعه استانداری و مدیریت بحران هستیم تا در خصوص آخرین وضعیت واحدهای آسیب دیده چه در بخش احداثی چه تعمیری جمع‌بندی کنیم و به مدیریت بحران کشور آخرین وضعیت اعلام شود.

وی با تاکید بر ضرورت احداث مسکن مقاوم در استان ، بیان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از سال ۸۴ با طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی شروع به احداث مسکن مقاوم در سطح روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت کرد. در استان خوزستان حدود ۲۰۰ هزار واحد در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر وجود دارد که ما از سال ۸۴ تا به امروز حدود ۹۵ هزار واحد مسکن مقاوم در استان احداث کردیم.

بهترین شرایط برای مقاوم‌سازی منازل روستایی فراهم است

وی با بیان اینکه این واحدها طبق آخرین مباحث مقررات ملی ساختمان و دیگر آیین‌نامه‌ها احداث شده‌اند، به اجرای طرح نظام فنی روستایی تحت مدیریت بنیاد مسکن بیان کرد: در این زمینه اجرای بناها در سطح روستاها کاملا مبتنی بر اصول و آیین‌نامه اجرایی فنی است و اگر امروز شاهد این هستیم که در منطقه‌ای از استان زلزله ۵،۶ ریشتری رخ می‌دهد اما هیچگونه تلفاتی نداریم این قطعا بخاطر تلاش‌های انجام شده و مقاوم‌سازی ۹۵ هزار واحد مسکن در سطح استان بوده است.

وی خطاب به مردم روستاها و شهرهای استان دارای مسکن غیر مقاوم گفت: ما امروز بهترین شرایط را در سطح روستاهای استان برای مقاوم‌سازی مسکن داریم. مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۵ درصد با بازپرداخت ۲۰ ساله ارایه می‌دهیم و با این شرایط بهترین مسکن را می‌توانیم در روستاهای استان داشته باشیم.

وی تاکید کرد: درخواست داریم که مردم به بنیاد مسکن شهرستان‌ها مراجعه کنند و بلافاصله بعد از اخذ پروانه و داشتن شرایط لازم برای آن‌ها تشکیل پرونده خواهیم داد و سپس به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند و کار ساخت و ساز مسکن آن‌ها آغاز خواهد شد؛ بحث مقاوم‌سازی منازل روستاها از کارهایی است که می‌تواند از تلفات ما در زلزله‌های آتی جلوگیری کند.

انتهای پیام