شناسهٔ خبر: 70338215 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

زن آلابامایی با کلیه خوک به زندگی سالم ادامه می‌دهد

زنی از آلاباما با موفقیت توانسته است با کلیه‌ای که از یک خوک ویرایش ژنتیکی‌شده به دست آمده، زندگی سالمی داشته باشد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

زنی از آلاباما با موفقیت توانسته است با کلیه‌ای که از یک خوک ویرایش ژنتیکی‌شده به دست آمده، زندگی سالمی داشته باشد.این پیشرفت علمی پس از آن حاصل شد که تنها کلیه او دچار نارسایی شد.این دستاورد می‌تواند دسترسی به اعضای جدید بدن را برای افراد نیازمند بهبود بخشد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ یک زن ۵۳ ساله از ایالت آلاباما پس از دریافت کلیه‌ای که از یک خوک ویرایش ژنتیکی‌شده به دست آمده است، اکنون بیش از یک ماه است که با این عضو جدید به سلامت زندگی می‌کند. پزشکان او در شهر نیویورک این خبر را روز سه‌شنبه اعلام کردند.

داستان «توانا لونی» درباره نارسایی کلیه از یک فداکاری بزرگ آغاز شد: او در سال ۱۹۹۹ یکی از کلیه‌های خود را به مادر بیمار خود اهدا کرد.
با این حال، عوارض ناشی از بارداری باعث افزایش فشار خون او شد که در نهایت به نارسایی کلیه باقی‌مانده‌اش منجر شد. 

تا اواخر سال ۲۰۱۶، لونی مجبور به انجام دیالیز کلیه شد و چند ماه بعد در لیست انتظار پیوند کلیه قرار گرفت. با این حال، شانس او برای دریافت کلیه انسانی محدود بود، زیرا سیستم ایمنی بدنش به احتمال زیاد کلیه اهدایی را رد می‌کرد.

زمان برای او رو به پایان بود، زیرا طی هشت سال بعد، او به تدریج رگ‌های خونی حیاتی برای انجام دیالیز را از دست داد.

در نهایت، او واجد شرایط استفاده از بند «استفاده دلسوزانه» در برنامه دسترسی گسترده سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) شد که امکان استفاده آزمایشی از کلیه‌های خوک را فراهم می‌کرد.

در مورد لونی، کلیه خوک تحت ۱۰ اصلاح ژنتیکی قرار گرفته بود تا برای پیوند به انسان مناسب شود.

این نوع پیوند بین گونه‌ها، که به آن «زنوترنسپلنتیشن» (xenotransplantation) گفته می‌شود، هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، اما یک ماه پس از پیوند، لونی در سلامت کامل به سر می‌برد.

لینک کوتاه کپی لینک