نورنیوز-گروه بین الملل: اسپوتنیک به نقل از منابع خود در سوریه اعلام کرد که این انفجارها در داخل شهر دیرالزور در شرق سوریه به وقوع پیوسته است.
این خبرگزاری به علت و خسارت های احتمالی جانی و مالی این انفجارها هیچ اشاره ای نکرده است.
شبکه المیادین نیز گزارش داد که صدای انفجارها در دیر الزور ناشی از حمله دوباره اسرائیل بوده است.
این شبکه افزود که اسرائیل با چند فروند جنگنده گردان راداری ارتش سوریه در کوههای مشرف به فرودگاه دیرالزور در شرق سوریه و منطقه "هرابش" در مجاورت فرودگاه را بمباران کرده است.
رسانهها منطقه دوشنبه شب گذشته نیز از شنیده شدن صدای سه انفجار شدید در اطراف منطقه زینبیه در جنوب دمشق خبر دادند.
همچنین عصر روز یکشنبه انفجارهای متعددی در دمشق در نزدیکی مناطق فرودگاه نظامی المزه و کفرسوسه رخ داد.
برپایه این گزارش، انفجارهای جدید در میدان امنیتی دمشق که شامل ساختمانهای اطلاعاتی و گمرکی است، رخ داده است.
پس از انفجار در میدان امنیتی دمشق در نزدیکی ساختمانهای ستاد فرماندهی سابق نیروهای منظم، اتشسوزی رخ داده است.
مسکو به سخنان اردوغان درباره مناطقی از سوریه و گزارش ضد تروریسم آمریکا واکنش نشان داد
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: مسکو اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در مورد اینکه برخی شهرهای سوریه به طور بالقوه بخشی از ترکیه هستند را "فرضی" می داند و اعتماد دارد که او و این کشور به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه احترام خواهند گذاشت.
ماریا زاخارووا روز چهارشنبه در نشستی خبری افزود: ما این اظهارات را کاملاً فرضی می دانیم و اعتماد داریم که جمهوری ترکیه به اصول حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه و به مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متعهد است.
وی اظهارداشت: آنکارا تعهد خود به تمامیت ارضی سوریه را در نشست وزیران خارجه روسیه، ترکیه و ایران در چارچوب روند آستانه در حاشیه بیست و دومین مجمع دوحه اعلام کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری گفت: واشنگتن عمدا در مورد تبدیل حکومت اوکراین به یک هسته تروریستی به دلیل گسیل کنترل نشده تسلیحات و منابع مالی آمریکا سکوت می کند.
زاخارووا با اشاره به گزارش وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا درباره موضوع مقابله با تروریسم در سال ۲۰۲۳ که ۱۲ دسامبر منتشر شد، اظهار کرد که نویسندگان آن عمداً از پرداختن یا حتی اذعان به موضوعاتی که حکومت زلنسکی به یک هسته تروریستی تبدیل شده است، اجتناب می کنند.
وی توضیح داد: همانند سالهای گذشته، این گزارش مملو از دروغها، مبتنی بر فقدان کامل هیچ معیاری به جز سوگیری سیاسی و دستکاری حقایق است.
وی ادامه داد: تنها چیزی که این کزارش تأیید می کند این است که کی یف عمداً توسط ایالات متحده حمایت می شود، اگرچه پول و سلاح های آمریکایی که به طور غیرقابل کنترلی ریخته شده است، آن را به بستری برای پرورش تروریسم و آزمایشی برای روش های وحشیانه و پیچیده برای تضعیف امنیت روسیه تبدیل کرده است.
زاخارووا خاطرنشان کرد که در همان زمان، این گزارش به طور برجسته "تلاش های ناشیانه" برای رد اتهامات مسکو علیه کی یف را نشان می دهد. وی افزود: همه اینها چقدر ظالمانه به نظر می رسد، به ویژه پس از مشاهده فیلم یک حمله تروریستی که طرف اوکراینی دوباره مسئولیت آن را بر عهده گرفت، در ۱۷ دسامبر که منجر به کشته شدن ژنرال کریلوف رئیس نیروهای دفاع شیمیایی روسیه شد.
به گفته این دیپلمات، وزارت امور خارجه آمریکا "از گنجاندن دروغ های آشکار در گزارش خود ابایی نداشته است."
زاخارووا گفت: "این گزارش ادعا می کند که حتی یک اقدام تروریستی در روسیه در سال ۲۰۲۳ رخ نداده است. آیا می توانید آن را باور کنید؟ این فوق العاده است." به طور طبیعی، وزارت امور خارجه آمریکا چشم خود را بر هرگونه حمله تروریستی علیه خبرنگاران، شخصیتهای عمومی یا زیرساختهای غیرنظامی میبندد.
دستور نتانیاهو به ارتش: حداقل تا پایان ۲۰۲۵ در جبلالشیخ بمانید
منابع صهیونیستی گزارش دادند که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل به ارتش این رژیم دستور داد که حداقل تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در منطقه جبل الشیخ سوریه بماند.
به گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به نیروهای ارتش این رژیم دستور داده است که حداقل تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در منطقه جبل الشیخ سوریه و منطقه حائل بمانند.
روز گذشته(سه شنبه)«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به همراه رئیس شاباک، وزیر جنگ و فرمانده منطقه شمالی این رژیم از منطقه جبل الشیخ سوریه که به تازگی به اشغال این رژیم درآمده است، بازدید کرد.
«یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در جریان این بازدید گفت: قله جبل الشیخ چشمهای اسرائیل برای رصد تهدیدات دور و نزدیک است، ما از این نقطه از سمت راست حزبالله در لبنان و از سمت چپ دمشق را زیرنظر داریم و در مقابلمان نیز اسرائیل قرار دارد، ارتش اسرائیل برای حمایت از جولان و شهروندان اسرائیلی (صهیونیست ها) در مقابل هر گونه تهدیدی اینجا حضور دارد که مهمترین مکان برای انجام این کار است.
جبلالشیخ یکی از مناطق استراتژیک منطقه در غرب دمشق پایتخت سوریه و شمالیترین نقطه جولان قرار دارد و تسلط بر آن به رژیم صهیونیستی دید گستردهای به سوی جنوب سوریه فراهم میکند.
این قله در طول سالهای گذشته شاهد تنشها و درگیریهایی بین رژیم صهیونیستی و سوریه بوده است.
ارتش رژیم صهیونیستی پس از سقوط دولت بشار اسد مناطق دیگری از خاک سوریه را به اشغال خود درآورده و به زیرساخت ها و مراکز نظامی سوریه در مناطق مختلف این کشور به طور گسترده حمله کرده است.
پیشتر جنگندههای ارتش رژیم اسرائیل حملات هوایی به مواضعی در شرق و غرب سوریه انجام و طی آن رادارهای فرودگاه نظامی دیرالزور و پایگاه موشکی در پادگان ۱۰۷ در منطقه «زاما» و انبارهای تسلیحات در حومه شهر طرطوس را هدف قرار دادند.
از زمان سقوط دولت بشار اسد، ارتش رژیم صهیونیستی با عبور از خط حائل بین منطقه اشغالی جولان با سرزمین اصلی سوریه، به ادامه اشغال مناطق نزدیک به جولان در استانهای درعا و قنیطره پرداخته است.
شورای امنیت اجرای روند سیاسی فراگیر در سوریه را خواستار شد
شورای امنیت ۱۰ روز پس از کنار رفتن بشار اسد از قدرت در سوریه، بیانیه ای درباره گذار سیاسی در سوریه صادرکرد.
شورای امنیت در ساعات پایانی روز سه شنبه و در پایان نشستی با حضور گی یر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه، با صدور بیانیه ای با اتفاق نظر ۱۵ عضو خود از جمله روسیه و آمریکا خواستار آن شد که مردم سوریه بتوانند آینده خود را تعیین کنند.
شورای امنیت در بیانیه خود تاکید کرد: روند سیاسی در سوریه باید خواسته های مردم این کشور را محقق کرده و به گونه ای باشد که آنها بتوانند آینده خود را به شکلی دموکراتیک تعیین کنند.
همچنین این شورا اجرای روند سیاسی فراگیری به رهبری سوریه و با استناد به اصول اساسی قطعنامه شماره ۲۲۵۴ را خواستار شد و بر اهمیت ممانعت از اینکه تشکل تروریستی داعش و سایر گروه های تروریستی بتوانند در سوریه خود را تقویت کنند، تاکید کرد.
در ادامه این بیانیه نیز ضمن تاکید بر لزوم حمایت بین المللی بیشتر از غیرنظامیان سوری که به کمک نیاز دارند، از سوریه و کشورهای همسایه آن خواسته شد از هر اقدامی که می تواند امنیت منطقه را تضعیف کند، اجتناب ورزند.
اعضای شورای امنیت در بیانیه یاد شده بر پایبندی جدی خود نسبت به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرده و از تمامی کشورها خواستند به این اصول احترام بگذارند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که پدرسن در نشست هشدار داد با وجود برکناری اسد از قدرت درگیری ها در سوریه هنوز پایان نیافته است.
پیشتر فرستاده سازمان ملل در سوریه با احمد الشرع (محمد الجولانی) فرمانده هیئت تحریر الشام دیدار کرد.
الجولانی تعهد داد که سوریه جدید برای تمامی گروه ها باشد، همچنین او قول قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات را داد.
روسیه اس-۴۰۰ هایش را از سوریه خارج میکند
براساس تصاویر ماهوارهای، به نظر میرسد روسیه در حال آماده شدن برای خارج کردن سامانه دفاع هوایی پیشرفته اس-۴۰۰ از پایگاه نیروی هوایی حمیمیم در لاذقیه سوریه است.
در پی تحولات سوریه که به سقوط حکومت «بشار اسد» انجامید و روی کار آمدن عوامل جدید که به گروه هیات تحریرالشام مرتبط هستند، روسیه طی روزهای گذشته برخی از نیروها و تجهیزاتش را از پایگاههای متعدد خودش در سراسر سوریه خارج و در دو پایگاه حمیمیم و طرطوس منتقل کرده است.
پیشتر نیز روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» با استناد به تصاویر ماهوارهای گزارش داده بود که روسیه در حال بستهبندی و جداسازی قطعات ادوات نظامی خود در سوریه است تا آنها را برای انتقال آماده کند.
یک مقام امنیتی سوریه مستقر در خارج از تاسیسات حمیمیم نیز به خبرگزاری رویترز گفت یک هواپیمای باری روسی در روز شنبه از پایگاه هوایی روسیه در شهر بندری لاذقیه سوریه به مقصد لیبی حرکت کرد. این مقام گفت که انتظار میرود در روزهای آینده، نیروهای روسیه از پایگاه هوایی حمیمیم خارج شوند.
اگرچه روسیه سالهاست اس-۴۰۰ را در سوریه مستقر کرده است، اما از استفاده از آنها برای هدف قرار دادن هواپیماهای رژیم صهیونیستی که به طور منظم طی این سالها به سوریه حمله میکنند، خودداری کرده است. قبل از هر حمله، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی از یک «خط داغ» ویژه استفاده میکند تا به نیروهای روسی در مورد حمله برنامهریزی شده اخطار اولیه بدهد.
در همین حال تصاویر ماهوارهای جدید نشان میدهد که پرتابگرهای سیستم اس-۴۰۰ بارگیری شدهاند و رادار ۹۱N۶E بستهبندی شده و آماده بارگیری بر روی یک هواپیمای ترابری سنگین AN-۱۲۴ است. استفاده از این هواپیما که قادر به حمل محمولههای فوقالعاده سنگین است، نشاندهنده قصد روسیه برای انتقال سامانه به منطقه دیگر یا بازگرداندن آن به خاک روسیه است.
حذف سامانه اس-۴۰۰ از سوریه میتواند تواناییهای هوایی روسیه در منطقه را کاهش دهد و بر موازنه استراتژیک قدرت در غرب آسیا تأثیر بگذارد. اس-۴۰۰ یک سیستم دفاع هوایی متحرک است که در دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت روسی NPO Almaz توسعه یافت.
سخنگوی حزب اردوغان: از اقدامات هیئت تحریر الشام حمایت نکردیم
سخنگوی حزب رئیسجمهور ترکیه گفت این کشور از اقدامات گروه «هیئت تحریر الشام» که موجب سقوط دولت «بشار اسد» شد، حمایت نکرد.
در راستای تحولات جاری در سوریه، پس از پیشروی مخالفان مسلح در این کشور، «بشار اسد» دمشق را به مقصد مسکو ترک کرد و حالا خود سوریه و دیگر کشورها منتظر انتقال قدرت مسالمتآمیز هستند؛ مسئلهای که بسیاری طی روزهای اخیر نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و خواستار انجام این روند به روشی مسالمتآمیز و منظم شدهاند.
«عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه در گفتوگو با رسانه خبری «هابِرترک» بیان کرد: «برخی ادعا میکنند که ترکیه از هیئت تحریر الشام حمایت کرد و به آنها دستور داد تا تمامی این حملات را انجام دهند. این کاملا غلط است.»
ترکیه از مخالفان نظام اسد بود و بعد از آغاز ناآرامیهای داخلی سوریه به سرعت سفارت خود را در این کشور تعطیل کرد. حال پس از سقوط حکومت اسد، سفارت ترکیه بار دیگر در سوریه بازگشایی شد و روسای نهادهای امنیتی ترکیه هم به دمشق سفری داشتند.
پس از سقوط دولت بشار اسد، «محمد البشیر» در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد اما به طور کلی از زمان سقوط دولت اسد، سوریه تحت اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی قرار گرفته و شرایط امنیتی این کشور متزلزل شده است.
با توجه به سابقه فعالیت «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه تحریر الشام در داعش، القاعده و جبهه النصره، دولتهای غربی تحریمهای خود علیه سوریه را برنداشته و اعلام کردهاند که منتظر «اقدامات رهبران تازه سوریه» هستند تا درباره این مسئله تصمیمگیری کنند.
سخنگوی حزب «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در ادامه افزود: «ترکیه از ابتدا با خونریزی در کشور همسایه مخالف بوده و خواستار راهحل سیاسی شد. اما با این حال اسد از همکاری خودداری کرد.»
الجزایر: حملات رژیم اسرائیل به سوریه نقض قوانین جهانی است
نماینده الجزایر در شورای امنیت با تاکید بر ضرورت احترام گذاشتن به حاکمیت ملی و وحدت ارضی سوریه، حملات رژیم اسرائیل به سوریه را نقض قوانین بینالمللی دانست.
«عماربن جامع» نماینده دائمی الجزایر در سازمان ملل در نشست دیروز شورای امنیت به نمایندگی از گروه 3 به اضافه A ( الجزایر، سیرالئون، موزابیک – اعضای غیر دائم شورای امنیت – به اضافه جمهوری گویان واقع در منطقه کارائیب) اظهار داشت: این نشست در شرایط منحصر به فردی برگزار میشود چراکه سوریه در روزهای اخیر شاهد یک آرامش شکننده بوده و ممکن است این کشور را وارد بحرانی شود که هیچ کس نمیخواهد رخ دهد.
وی افزود: گروه 3 به اضافه A معتقد است که زمان آن فرا رسیده تا یک روند سیاسی به رهبری سوریها تحت نظارت سازمان ملل انجام شود تا به تشکیل سوریه جدید تمام سوریها را متحد کند.
این دیبلمات با تاکید بر ضرورت مشارکت تمام سوریها در روند سیاسی اظهار داشت: مشارکت جامعه مدنی عنصر اساسی در مرحله انتقالی است که میتواند مردم این کشور را به مطالبات خود برساند.
به نوشته روزنامه الجزایری «خبر امروز» بن جامع با بیان اینکه گروه 3 به اضافه A از استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت و هرگونه تلاش برای تجزیه این کشور را رد میکند، تصریح کرد: به منظور دستیابی به پیشرفت به دور از خشونت، سوریه نباید میدان جنگ قدرتهای بیگانه باشد و بایستی ملت سوریه خود سرنوشت آینده کشورشان را رقم بزنند.
وی با اشاره به حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مراکز نظامی و اشغالی بخشهایی از خاک سوریه گفت: این گروه نگرانی عمیق خود را از حملات نظامیان صهیونیستی به خاک سوریه اعلام میکند و آن را نقض آشکار قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل میداند.
این دیپلمات الجزایری به وضعیت انسانی در سوریه پرداخت و اظهار داشت: 17 میلیون سوری نیازمند کمک هستند و تحولات اخیر این وضعیت را تشدید کرده است چراکه بیش از یک میلیون نفر طی روزهای اخیر آواره شدهاند و این یکی از چالشهای اضطراری در پیش روی جامعه جهانی است.
وی در پایان خواستار آتش بس فوری در سوریه شد تا کمکهای بشردوستانه بدون هیچ مانعی به مردم این کشور ارائه شود.
مهاجرت دهها هزار تن از شیعیان سوریه به سمت لبنان
کارشناس امور امنیتی سوریه از مهاجرت دهها هزار تن از شیعیان این کشور به سمت لبنان خبر داد.
به گزارش المعلومه، سعید فارس کارشناس امور امنیت اجتماعی و ملی سوریه تاکید کرد که دهها هزار تن از خانوادههای شیعه در سوریه از ترس حملات تروریستها بعد از سرنگونی نظام بشار اسد به سمت لبنان حرکت کردهاند.
وی افزود: تعداد شیعیان عرب در سراسر سوریه به ۳۰۰ هزار تن میرسد که در شهرهای نبل والزهراء واقع در حومه شمالی حلب، الفوعه و کفریا در حومه ادلب و درعا و حومه آن مستقر هستند. تعدادی از این افراد در محلههای الامین و زین العابدین دمشق و حومه آن در محله سیده زینب (س)، روستاهای حمص، حومه دیرالزور و الحسکه نیز ساکن هستند.
فارس اضافه کرد: آنها طی حمله عناصر داعش به سوریه تحت محاصره و حمله و کشتار قرار گرفتند و خانههایشان تخریب شد.
وی بیان کرد: بعد از سرنگونی نظام بشار اسد دهها هزار تن از آنها به سمت لبنان مهاجرت کردهاند چرا که نسبت به تجاوزات تروریستها نگران هستند.
پیشتر نیز گزارش شده بود تروریستها دست به غارت منازل و کشتار شهروندان سوریه زدهاند.
نخستین پرواز داخلی در سوریه بعد از سرنگونی اسد
نخستین پرواز مسافربری از فرودگاه دمشق بعد از سرنگونی نظام سابق سوریه، امروز انجام شد.
خبرنگار شبکه الجزیره گزارش داد که نخستین هواپیمای مسافربری امروز فرودگاه بین المللی دمشق را به مقصد فرودگاه بین المللی حلب ترک کرد.
این نخستین پرواز مسافربری در سوریه بعد از سقوط نظام بشار اسد به شمار میرود.
پیشتر وزارت حمل و نقل دولت انتقالی در سوریه اعلام کرده بود که برای تجهیز فرودگاههای این کشور به ویژه فرودگاههای حلب و دمشق تلاش میکند.
وزیر صنایع اردن نیز اعلام کرده که از امروز به کامیونهای اردنی اجازه داده میشود از طریق گذرگاه مرزی نصیب-جابر وارد سوریه شوند.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی با ۸۰۰ حمله هوایی، زیرساختهای نظامی و غیرنظامی سوریه را درست بعد از سرنگونی نظام بشار اسد نابود کرده است.
آمریکا اعزام نظامی به سوریه را بررسی میکند
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی امکان اعزام نظامیان به سوریه است.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت، ایالات متحده آمریکا امکان اعزام نیروهای ارتش آمریکا به سوریه را بررسی میکند.
وی تصریح کرد: ما در حال بررسی این موضوع هستیم که چه زمانی برای اعزام نظامیان به سوریه مناسب است.
میلر افزود: نظامیانی که به سوریه اعزام میشوند در ماموریتهای مختلفی شرکت دارند؛ از جمله اجرای اصولی که وزیر خارجه آمریکا و سایر کشورها روز شنبه اعلام کردند.
به نوشته روزنامه دنیا الوطن، او همچنین تاکید کرد که در حال حاضر هیچ نیروی آمریکایی در سوریه حضور ندارد مگر افرادی که بخشی از نیروهای ائتلاف هستند.
نهاد ترکیه ای: هیچ سلول مخفی در زندان صیدنایا نیست
نیروهای امدادی ترکیه با اعلام اینکه هیچ سلول مخفی در زندان صیدنایای سوریه وجود ندارد به جستجوی بازماندگان احتمالی در این زندان پایان دادند.
درهای این زندان که درست در شمال دمشق قرار دارد، در ۸ دسامبر و پس از سقوط دولت بشار اسد باز شدند و داستان های زیادی از وجود سلول های مخفی در آنها انتشار یافت.
خبرگزاری فرانسه به نقل از اوکای ممیش، مدیر آژانس امداد رسانی ترکیه موسوم به AFAD اعلام کرد جستجو توسط یک تیم ۱۲۰ نفره به درخواست مقامات جدید سوریه انجام شد.
ممیش به خبرنگاران حاضر در محل گفت: کل ساختمان با یک اسکنر جستجو و تجزیه و تحلیل شد و هیچ فرد زندهای پیدا نشد.
زندانیان محبوس در داخل مجتمع اوایل هفته گذشته آزاد شدند. اما شایعاتی بود که این مجموعه چندین سطح زیرزمینی دارد و زندانیان بیشتری در سلولهای پنهان نگه داشته شده اند.
با این حال، انجمن بازداشت شدگان و مفقودین زندان صیدنایا (ADMSP) معتقد است که شایعات در مورد سلول های مخفی بی اساس است.
مجموعه زندان توسط کارکنان اورژانس کلاه سفیدهای سوریه به طور کامل جستجو شد، اما آنها عملیات خود را روز سه شنبه به پایان رساندند و گفتند که نتوانستند زندانی بیشتری پیدا کنند.
ثبت دهها مورد قتل، ربایش و غارت منازل توسط تروریستها در سوریه
در سایه تشدید بی ثباتی در سوریه و ناامنی، عناصر تروریست اقدام به غارت منازل و ربودن شهروندان سوری میکنند.
به گزارش المعلومه، یک منبع آگاه در سوریه اعلام کرد که عناصر تروریست وابسته به هیئت تحریر الشام طی روزهای گذشته اقدام به غارت بیش از ۱۰۰ خانه متعلق به علویها در شهرهای ساحلی سوریه از جمله طرطوس کردهاند.
وی افزود: طی روزهای گذشته شش مورد قتل، ۱۰ مورد ربایش و دهها مورد غارت منازل در سایه نبود امنیت در سوریه گزارش شده است.
این منبع اضافه کرد که در طول روز ممکن است اوضاع با ثبات تر باشد اما با فرارسیدن شب، گروهکهای تروریستی با جولان در خیابانها اقدام به غارت هر آنچه که مییابند میکنند.
پیشتر نیز رسانههای عربی از فعالیت عناصر داعش در مناطق مختلف سوریه خبر داده بودند.
تحریر الشام: شاخه نظامی خود را منحل میکنیم
فرمانده نظامی هیئت تحریر الشام اعلام کرد که این گروه تروریستی اولین طرفی خواهد بود که شاخه نظامی خود را منحل میکند.
«مرهف ابو قصره» معروف به «ابوحسن الحموی» فرمانده نظامی هیئت تحریر الشام تاکید کرد که این گروه تروریستی در راستای پایبندی به تعهدات دولت جدید در سوریه مبنی بر منحل کردن گروهها و ایجاد نهاد نظامی جدید، اولین طرفی خواهد بود که شاخه نظامی خود را منحل خواهد کرد.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این هیئت شاخه نظامی خود را منحل خواهد کرد گفت: قطعا از اولین اقدام کنندگان خواهیم بود. ما همچنین به هرگونه رویکردی که منافع عمومی کشور را محقق میکند مبادرت خواهیم ورزید.
وی تصریح کرد: ایجاد نهاد نظامی قطعا گام بعدی خواهد بود و باید همه یگانهای نظامی از جمله شاخه این هیئت زیر نظر این نهاد نظامی قرار گیرند.
الحموی که به مدت پنج سال رهبری شاخه نظامی هیئت تحریر الشام را بر عهده داشته است، تاکید کرد که ذهنیت این گروه با ذهنیت دولتی که حاکمیت جدید سوره قصد ساخت آن را دارد همسویی ندارد.
الجزیره نوشت، این فرمانده نظامی از آمریکا و کشورهای دیگر حذف هیئت تحریر الشام و سرکرده آن «ابومحمد الجولانی» معروف به «احمد الشرع» از لیست تروریسم را خواستار و مدعی شد توصیف این هیئت در قالب سازمانهای تروریستی ظالمانه است.
الحموی ادعا کرد: ما الشرع را مدتهاست میشناسیم و از او جز دغدغه برای منافع انقلاب، ساخت کشور و سرنگونی نظام چیزی ندیدیم.
او مدعی شد رویکرد کلی الشرع همواره این بوده است که سوریه محلی برای خصومت هیچ کشوری چه در منطقه و یا خارج از آن نخواهد بود.
به گزارش نورنیوز، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.
∎