بیمارستان چشم پزشکی نگاه همچنان سکوت پیشه کرده و حتی به اعتراضهای مداوم پزشکانش درباره فاجعه روز هفدهم مهرماه نیز، چشم بسته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی تابناک، کار در بیمارستان نگاه بالا گرفته است؛ پزشکان معترض، این بار برای احقاق حقوق بیمارانی که نابینا شدهاند، به اعتراض برخاسته اند و حتی مراجعان خود را برای عمل های جراحی، به بیمارستانهای دیگری غیر از «بیمارستان چشم پزشکی نگاه» منتقل میکنند.
تاریکی مطلق در روز روشن
روز بیست و هشتم مهرماه بود که یکی از خبرگزاریها، خبری را با این تیتر منتشر کرد: بیمارستان چشمپزشکی "ن" تهران بینایی ۲ بیمار را گرفت!
اما در واقع، و بر اساس پیگیریهای خبرنگار اجتماعی تابناک، پس از عمل آب مروارید، عفونت چشمی در ۹ بیمار، به نابینایی هر ۹نفر منجر شده و متاسفانه حداقل چهار نفر از آنها نیز تخلیه چشم شده اند.
این اتفاق عجیب مربوط به بیمارستان تخصصی چشم پزشکی به نام "نگاه" در خیابان گل نبی در سه راه ضرابخانه تهران است.
بیمارانی که همه در یک روز برای بهبود بینایی خود و نگاهی بهتر، صرفاً برای عمل آب مروارید به بیمارستان خصوصی چشم پزشکی نگاه آمده بودند، نهایتاً درگیر اتفاقات ناگواری شدند. همه آنها دچار عفونت چشمی و کاهش دید شده و هر ۹ نفرشان بینایی خود را برای همیشه از دست دادند.
خبرهای رسیده به خبرنگار اجتماعی تابناک، حاکی از تخلیه چشم حداقل چهار تن از همین بیماران است.
این شهروندان، امروز هفتادمین روز نابینایی خود را در تاریکی و با ناامیدی محض از بازگشت بیناییشان میگذرانند.
مساله عجیب، سکوت مسئولان بیمارستان در قبال این حادثه و اجبار دیگر پزشکان و عوامل به برجسته نکردن چنین خبر مهمی است. بیاعتبار شدن وجهه بیمارستان، احتمالاً مهمترین نگرانی مسئولان مجموعه چشم پزشکی "نگاه" است.
پزشکان همچنان معترضند
اما در چنین شرایطی چندین تن از پزشکان متخصص بیمارستان، که اغلب آنها حتی از سرمایهگذاران این مجموعه هستند، تداوم این سکوت و بیتوجهی را برنتابیده و چندین مرتبه معترضانه خواستار جدیت مدیران بیمارستان در رسیدگی به موضوع شدند.
این پزشکان با نگرانی از تکرار چنین رویدادی برای بیماران دیگر در آینده، در اقدامی معترضانه، بیماران مراجعهکننده خود را برای اعمال جراحی به بیمارستانهای دیگر منتقل میکنند. این موضوع واکنش مدیران بیمارستان را در پی داشته است.
ظاهراً پزشکان بر سر آنند تا زمانی که دلایل و عوامل و نیز انگیزههای احتمالی چنین اتفاقی، آن هم برای ۹ بیمار در یک روز، مشخص نشود، عامل یا عوامل این حادثه از بین نرود و مدیران بیمارستان به روند بیتوجهی خود ادامه دهند، بیمارانشان را در این بیمارستان عمل نخواهند کرد. چرا که هم نگران سلامتی این بیماران هستند و هم اعتبار کاری و تخصصشان زیر سوال میرود.
آن سهشنبه تاریک...
روز سهشنبه، ۱۷ مهرماه، بیمارستان "نگاه" میزبان جراحی آب مروارید برای چند بیمار بود که پس از عمل، بیماران با مشکلات جدی مواجه شدند. یکی از این بیماران، خانمی ۶۵ ساله است که ساعاتی بعد از جراحی، حالش به شدت بد شد. این حال بد، نهایتاً به از دست رفتن بینایی وی منجر شد.
یکی دیگر از بیماران نیز که در همان روز و در همین بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت، از شهرهای جنوبی کشور به تهران سفر کرده بود. او نیز پس از بد شدن حالش، به بیمارستان دولتی منتقل میشود اما تلاشها به نتیجه مطلوب نرسیده است.
بر اساس اعلام منابع خبری، علت عفونت چشم همه این بیماران، آلودگی به باکتری "سودوموناس آئروژینوزا" بوده است. همه بیمار تحت تأثیر اتفاقات و شرایط حاکم بر اتاق عمل، با مشکلات جدی روبرو شدهاند و نهایتا قوه بینایی آنها از بین رفته است.
کاهش مراجعان به بیمارستان
حالا پزشکان معترض درصدد روشن شدن دقیق دلایل این اتفاق هستند. البته کار بررسی حقوقی ماجرا نیز در مرحله دادسراست و رسیدگی به آن ادامه دارد. ظاهراً بعضی از عوامل اتاق عمل در آن روز، برای پاسخ به ابهامات و سوالات به دادسرا احضار شدهاند.
پزشکان معترض خواستار اطلاعرسانی شفاف بیمارستان به افکار عمومی در این باره شدهاند. این در حالی است که همین رخداد ناگوار، هر چند جسته و گریخته در برخی از محافل مطرح شده، کاهش مراجعات برای عمل جراحی در این بیمارستان را در پی داشته است.
در این شرایط، همچنان بیمارستان نگاه، چشم بر حال این بیماران و اعتراضات چشم پزشکان متعهد بسته است. آنها توجیهاتی را درباره سکوت خود عنوان میکنند که مثلاً «از ما خواستهاند فعلاً حرفی نزنیم»!
به گفته یکی از متخصصین این بیمارستان، ظاهراً داستان بدتر شدن وضعیت بیماران این بیمارستان، در یکی دو مرحله دیگر هم جریان داشته اما هیچگاه به این صورت اپیدمی برای همه بیماران یک اطاق عمل، آن هم در یک روز، نبوده است.
رسیدگی قضایی جریان دارد
این پرونده در مرحله رسیدگی قضایی است و به گفته برخی از عوامل بیمارستان، دو نفر از تکنسینهای اتاق عمل جراحی نیز مورد سوال و جواب قرار گرفتهاند.
هرچند هیچ اتفاقی، باعث برگشت بینایی این شهروندان نخواهد شد ، اما رسیدگی قضایی به این پرونده و تسریع در آن میتواند تا حدودی آلام آنها را کاهش دهد و نگرانیهای پزشکان معترض را نیز رفع کند.