به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایش «دِویل» نوشته جعفر غلامپور با کارگردانی حمید رحیمی این شبها ساعت ۱۹:۳۰ در عمارت نوفللوشاتو روی صحنه است.
ستاره آرام، معصومه اسمی، ریحانه بایرامی، المیرا بهشتیان، ماهک پناه، روناک جعفرینوبخت، محمدرضا حاجیپور، نیوشا حبیبی، سجاد خباز و مصطفا خسروجردی، برخی از بازیگران نمایش «دِویل» به ترتیب حروف الفبا هستند.
از دیگر عوامل این اثر میتوان به طراح گریم: شبنم روزبهانه، طراح صحنه: سعید یزدانی - حمید رحیمی، طراح لباس: مهتاب مهرانفر - حمید رحیمی اشاره کرد.
«دِویل» روایتی متفاوت از جهل و نادانی در جوامع مختلف بشریست و پوستر آن را فرشید حیدری (طراحی کرده است.
جعفر غلامپور (نویسنده این نمایشنامه) درباره موضوع و دیگر جزییات این اثر به ایلنا گفت: «دِویل» درباره جهل است؛ جهلی به قدمت تاریخ بشریت. آدمهایی که مدام در تاریخ به شکلهای مختلف و در جوامع مختلف تکرار میشوند و آینده نسلهای بعدی را با جهالت خود از بین میبرند. در واقع آیندگان بر اساس اعمال ما مسیر زندگیشان شکل میگیرد.
وی درباره ایده نمایشنامه «دِویل» نیز گفت: این متن بر اساس یک ایده جامعهشناسانه آغاز شد، اما با پرداخت شخصیتها بحث روانکاوانه هم در آن تنیده شد. در مباحث روانشناسانه از کهنالگوها و شخصیتهای اساطیری هم سود بردیم.
او افزود: جامعهشناسی و روانشناسی نه تنها از هم دور نیستند که اتفاقا در جایی این دو مبحث در هم ادغام میشوند و ما در نمایش «دِویل» تلاش کردیم این اتفاق را نشان دهیم.
این نویسنده اظهار کرد: در نمایش ما آنچه زیر پوست شهر در جریان است و نمود بیرونی دارد، به صورت شفاف و در قالب رفتارهای مشهود دیده میشود.
«دِویل» برای مخاطبی است که جهانبینی داشته باشد
غلامپور درباره اینکه چرا «دِویل» با ردهبندی سنی بالای ۱۳ سال درحال اجراست، گفت: محتوای ما برای کسی ست که جهانبینی داشته باشد. کودک هنوز به جهانبینی نرسیده و در دنیای کودکی خودش سیر میکند. قصه ما و اندیشه مستتر در آن قطع به یقین توسط یک کودک فهم نمیشود. از طرفی در فرم اجرایی هم به لحاظ بصری شرایطی وجود دارد که یک کودک نمیتواند آن را تحمل کند. ما در این اثر به خشونت جاری در جوامع بشری اشاره میکنیم و البته بخشی از این خشونت را به صورت تعدیل شده میبینیم. حتی طراحی صحنه، لباس، گریم و موسیقی ما برای یک کودک زیر ۱۳ سال میتواند اثر سوئی داشته باشد.
تئاتر مستقل بی تماشاگر هنری مرده است
نویسنده نمایشنامه «دِویل» با بیان اینکه تئاتر مستقل با حضور تماشاگر زنده است، گفت: متاسفانه در شرایط اقتصادیِ این روزها، سخت میشود مردم را مجاب کرد که برای تماشای تئاتر هزینه کنند. از طرفی متاسفانه تعطیلیهای گاه به گاه به خاطر آلودگی و انرژی آسیب زیادی به گیشه هنر میزند.
وی ادامه داد: ما با سیلی صورت تئاتر مستقل را سرخ نگه میداریم و اینکه تا کجا میتواند ادامه پیدا کند معلوم نیست.
غلامپور در پایان اظهار داشت: من از کسی کمک نمیخواهم؛ ما تئاتریها باید خودمان با تولید اثر خوب، دیدنی و اندیشمندانه تلاش کنیم تا تئاتر برای مردم تبدیل به نیاز شود: تا نیاز نباشد تقاضایی صورت نمیگیرد. ما تلاش کردیم در «دِویل» با همین رویکرد نمایش را تولید کنیم.