شناسهٔ خبر: 70332321 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

روایت همسایگی با یک خانواده فلسطینی جایزه جهانی ادبیات فلسطین را کسب کرد

در مراسم اختتامیه جایزه جهانی ادبیات فلسطین و در بخش «خاطره»، کتاب «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» به قلم مرضیه اعتمادی از کشورمان، ایران برگزیده شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، در مراسم اختتامیه جایزه جهانی ادبیات فلسطین و در بخش «خاطره»، کتاب «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» به قلم مرضیه اعتمادی از کشورمان، ایران برگزیده شد.
برگزیدگان بخش خاطرات این جایزه به ترتیب عبارت بودند از: رتبه اول خمسة آلاف یوم فی عالم البرزخ مولف حسن سلامة فلسطین انتشارات مرکز الزیتونة للدراسات والاستشارات- بیروت، رتبه دوم کفاح کفاح نویسنده الاسیر الکابتن کفاح حطاب- فلسطین، انتشارات الاتحاد العام للکتاب و الادباء فلسطین(رام الله) و رتبه سوم ماهی‌ها به دریا بر می‌گردند نویسنده مرضیه اعتمادی_ ایران انتشارات شهید کاظمی.

اختتامیه دومین دوره «جایزه جهانی ادبیات فلسطین» در بغداد به میزبانی دفتر نخست وزیری عراق در هتل الرشید این شهر برگزار شد. بنابر اعلام دبیرخانه، ۳۴۵ عنوان کتاب از ۲۶ کشور در این دوره مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت. در این دوره، آثاری با محوریت فلسطین به زبان‌های انگلیسی، عربی، فارسی، فرانسه، اسپانیولی، مالایی و اردو به دبیرخانه ارسال شده بود که بیشترین آثار به زبان‌های عربی و فارسی اختصاص داشت. دومین دوره «جایزه جهانی ادبیات فلسطین» در شش محور نمایشنامه، خاطرات، داستان کوتاه، کودک، شعر و رمان برگزار شد که بیشترین آثار با ۱۰۶ عنوان به بخش رمان و کمترین آن به بخش نمایشنامه با ۹ اثر اختصاص داشت.

در دومین دوره این جایزه، بهترین آثار با موضوع فلسطین، مقاومت ملت فلسطین، آزادی قدس شریف و جنایت‌های صهیونیست‌ها در فلسطین که در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ میلادی تولید شده باشند، مورد ارزیابی قرار گرفته است.

روایت همسایگی با یک خانواده فلسطینی جایزه جهانی ادبیات فلسطین را کسب کرد

کتاب«ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» که از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است، روایت همسایگی با یک خانواده فلسطینی را بیان می‌کند؛ روایتی داستانی با رویکرد مستندگونه از زندگی و خاطرات خانواده‌ای فلسطینی که حاصل ساعت‌ها مصاحبه‌ حضوری با این خانواده صبور و مجاهد است. مخاطب این اثر، در خلال داستانی جذاب و شیرین، با گوشه‌ای از تاریخچه‌ی اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل، سبک زندگی مردم غزه، دلخوشی‌ها و آداب و رسوم آنها ورنج و آزاری که از اشغالگران می‌برند، آشنا می‌شود.

در بخشی از کتاب «ماهی‌ها به دریا برمی گردند» می خواینم: اسمش را توی گوشی اسراءِ فلسطین ذخیره کرده بودم. اسم خودش اسراء خالی بود ولی فکر می‌کردم بی‌ادبی است بنویسم اسراء. خانم هم که به اسمش نمی‌آمد. اصلا خانم گفتن رابطه را رسمی و غریبه می‌کرد. خودم هیچ وقت دوست نداشتم ته اسمم خانم بچسبانند. مادر فادیا هم نمی‌شد نوشت. یعنی دستم به نوشتن کلمه مادر نمی‌رفت. نوشتم اسراء فلسطین. چون او تنها کسی بود که من را یاد فلسطین می‌انداخت. جایی که قبل از رفاقت با فادیا هیچ وقت بهش فکر نکرده بودم. فقط اسمش را شنیده بودم و می‌دانستم که اسرائیل خیلی سال پیش زمین‌های مردمش را گرفته و خیلی‌هایشان را کشته، همین.

جایزه جهانی ادبیات فلسطین» در آبان‌ماه سال ۱۳۹۷ با تصمیم جمعی از تشکل‌های فرهنگی و اتحادیه‌های نویسندگی و نشری کشورهای مختلف تأسیس شد. این جایزه دوسالانه تلاش می‌کند از بهترین آثار منتشر شده دربارۀ فلسطین تقدیر به عمل آورد. نخستین دورۀ این جایزه در آبان‌ماه ۱۴۰۱ (نوامبر ۲۰۲۲) در بیروت برگزار شد.