شناسهٔ خبر: 70330619 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تصویب قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا در سازمان ملل

قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه ایران مطرح می‌شود، در سازمان ملل تصویب شد، اما آرای موافقان باز هم کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود.

صاحب‌خبر -

نشست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳ این شورا برای هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه و توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام امروز سه شنبه به وقت محلی ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد.

در این نشست، ابتدا خانم رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی، هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان را قرائت کرد. همچنین هجدهمین گزارش تسهیلگر برجام در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قرائت شد و سپس اعضای شورای امنیت نظرات خود را بیان کردند. در این نشست، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز سخنرانی کرد.

مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، هر شش ماه یکبار گزارش دبیرکل سازمان ملل در نشست عادی شورای امنیت سازمان ملل ارائه و سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در این نشست سخنرانی کردند. در نشست قبلی که ۴ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، هفدهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام بررسی شد.

تصویب قطعنامه ضد ایرانی

قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، روز سه شنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما آرای موافقان باز هم کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود.این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا در مجمع عمومی سازمان ملل فقط ۸۰ رای موافق کسب کرد. این قطعنامه ۲۷ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع کسب کرد که در مجمع آرای مخالف و ممتنع بیش از موافقان آن بود.

این قطعنامه ۳۰ آبان نیز در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، فقط ۷۷ رای موافق کسب کرد. این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.

از این رو، تعداد آرای مخالف و ممتنع در مجموع، ۹۴ رای بود که از ۷۷ رای موافق بیشتر بود.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌شود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون دستورکار وضعیت‌های حقوق بشری و گزارش‌های گزاشگران ویژه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را مغرضانه و با انگیزه سیاسی می‌داند که وضعیت حقوق بشر در ایران را هدف قرار می‌دهد و آن را به شدت رد می‌کند.

در نشست امروز مجمع عمومی سازمان ملل نیز، دیپلمات جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را رد کرد.

تصویب قطعنامه ضد ایرانی