شناسهٔ خبر: 70330507 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

روایت یک دیدار؛

از دیوارهای صورتی‌پوش حسینیه امام خمینی (ره) تا توصیه‌های خصوصی رهبر انقلاب به سخنرانان

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره گفت: همان‌طور که در بازتاب رسانه‌ای شاهد بودیم فضای دیروز حسینیه متناسب با روحیات زنان، بانوان و دختران طراحی شده بود، رنگ‌های صورتی و سرخابی که در تزئینات محیطی، پوسترها و حتی پرده‌ای که پشت سر رهبر انقلاب بود همه نشان می‌داد که فضا مناسب دیدار ویژه بانوان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز گذشته بود که حسینیه امام خمینی (ره) حال و هوایی متفاوت به خود گرفت و به مناسبت ایام ولادت حضرت زهرا (س) صورتی‌پوش شد و میزبان هزاران نفر از بانوان از اقشار مختلف کشور بود؛ در این دیدار و پیش از آغاز سخنرانی رهبر انقلاب نمایندگانی از بانوان از کارگردان تا استاد دانشگاه و دهه هشتادی‌ها به ارائه مطالبی پرداختند.

یکی از این افراد سمیرا خطیب‌زاده، کارشناس حوزه رسانه و عضو هیئت علمی دانشگاه سوره بود که در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره این دیدار اظهار کرد: ما سخنران‌ها صبح زود از در دیگری وارد حسینیه شدیم و جلوی حسینیه حضرت امام (ره) نشستیم، اما جای تعجب داشت که هنگام ورود ما به حسینیه جمعیت زیادی آمده بودند و داخل حسینیه پر شده بود.

وی ادامه داد: همان‌طور که در بازتاب رسانه‌ای شاهد بودیم، فضای حسینیه متناسب با روحیات زنان، بانوان و دختران طراحی شده بود، رنگ‌های صورتی و سرخابی که در تزئینات محیطی، پوسترها و حتی پرده‌ای که پشت سر رهبر انقلاب بود همه نشان می‌داد که فضا به‌طور کامل مناسب دیدار ویژه بانوان است.

از دیوارهای صورتی‌پوش حسینیه امام خمینی(ره) تا توصیه‌های رهبر انقلاب به سخنرانان

کارشناس حوزه رسانه با بیان اینکه در این دیدار حضور دختران دهه هشتادی، نودی، بچه‌های کوچک‌تر و نوزادان نیز به چشم می‌آمد، تصریح کرد: دیدارهای زیادی را به این حسینیه رفته‌ام، اما هیچ‌کدام اینقدر فضای زنانه نداشت.

وی افزود: رهبر انقلاب با توجه و تأمل به صحبت‌های سخنرانان گوش می‌دادند و پس پایان سخنرانی‌ها تک‌تک به نکات سخنرانی‌های ما اشاره کردند؛ به‌طوری که حتی در مورد سخنرانی من گفتند: «آن سخنرانی که در مورد خانواده و فضای مجازی بود، نکات بسیار دقیقی داشت» و من آنجا فهمیدم که ایشان دارند همه نکات را در ذهنشان نکته‌برداری می‌کنن؛ حتی از آنجایی که نمی‌توانستم همه نکات را ارائه بدهم به من گفتند گزارش کامل را تحویل دهم تا مطالعه کنند.

سند فضای مجازی در کشور برای حوزه کودک و نوجوان اجرا نمی‌شود

خطیب‌زاده با اشاره به اینکه بعد از مراسم سخنرانان به‌صورت خصوصی با رهبر انقلاب دیدار کردند، گفت: آیت‌الله خامنه‌ای بعد از مراسم و در محوطه بیرون از حسینیه مجدد در همان جمع خصوصی بر بحث جمعیت تاکید کردند و گفتند: «از آنجایی که می‌بینم شما بانوان ایرانی بسیار بانوان اثرگذاری در دنیا هستند، روی بحث فرزندآوری و جمعیت تاکید می‌کنم تا فرزندان بیشتری داشته باشید و دو فرزند خیلی کم است.»

وی اظهار کرد: من تاکنون رهبر انقلاب را از نزدیک و به‌صورت خصوصی زیارت نکرده بودم و برایم جالب بود.

استاد دانشگاه با بیان اینکه تکبیر حضار و صلوات‌هایی که افراد در انتهای صحبتم سرمی‌دادند، نشان می‌داد که آن‌ها بسیار علاقه‌مند به چنین مباحث و موضوعاتی هستند، ادامه داد: هر کدام از ما حدود شش تا هفت دقیقه فرصت صحبت کردن داشتیم که این زمان خیلی کمی بود، اما سعی کردم مهم‌ترین نکات و دغدغه‌های خود را بسیار خلاصه در سخنرانی بیان کنم.

از دیوارهای صورتی‌پوش حسینیه امام خمینی(ره) تا توصیه‌های رهبر انقلاب به سخنرانان

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران داشته‌های زیادی در حوزه زنان و بانوان داشته است، تصریح کرد: رهبری در انتهای سخنرانی خود اشاره کردند که دشمن دیگر به این نتیجه رسیده است که از طریق سخت‌افزاری نمی‌تواند بر کشور ما پیروز شود، در همین راستا نرم‌افزارها از جمله وسایل و مصادیق مهمی هستند که دشمن برای نفوذ و تأثیرگذاری بر بانوان و جوانان ما از آن استفاده می‌کند و این از جمله موضوعاتی بود که من در حوزه رسانه و فضای مجازی به آن اشاره کردم.

خطیب‌زاده با بیان اینکه بحث خانواده، زن و کودک مسئله مهمی است و در سخنرانی خود گفتم که امروزه می‌بینیم فضای مجازی کشور ما رها شده است، افزود: در سخنرانی خود به قوانین و سند فضای مجازی در حوزه کودک و نوجوان اشاره کردم؛ سندی که سال ۱۴۰۰ تصویب شده و تنها سند ملی و بالادستی در حوزه فضای مجازی و کودک است که خود شورای عالی فضای مجازی آن را به همه دستگاه‌ها ابلاغ کرده است، اما می‌بینیم که این سند در هیچ کجا اجرایی نمی‌شود، چرا که اگر اجرایی می‌شد اکنون چنین فضای بدون کنترلی را در فضای مجازی نداشتیم که هر کودک و نوجوانی بتواند به‌راحتی به هر محتوایی دسترسی پیدا کند.

وی گفت: در سخنرانی خود که مرتبط با حوزه فضای مجازی بود به بحث سند حقوق کودکان و نوجوانان که آن هم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است اشاره کردم؛ این سند در سال ۱۴۰۰ توسط شهید رئیسی، رئیس‌جمهور وقت به همه دستگاه‌ها ابلاغ شد.

کارشناس حوزه رسانه اظهار کرد: در سخنرانی خود به سند راهبردی و سیاست‌های کلی خانواده که ابلاغیه رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۵ است هم اشاره کردم؛ این‌ها همه بندهایی دارند که مخصوص حوزه فضای مجازی برای خانواده و کودک است اما هیچ‌کدام از آن‌ها در کشور عملیاتی و اجرایی نمی‌شود.

وی با اشاره به گزارش مکتوب خود که به رهبر انقلاب ارائه کرده است، ادامه داد: در گزارش مکتوب خود گفتم که در همه کشورهای دنیا و حتی خود اتحادیه اروپا یک سندی را به همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصویب و ابلاغ کرده‌اند که سن پردازش اطلاعات کودکان در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی نباید زیر ۱۶ سال باشد و حتی کشورهایی همچون فرانسه، ایتالیا، بلژیک و همه این‌ها نیز اعلام کرده‌اند که اگر سن فرزندان زیر ۱۳، ۱۴ تا ۱۵ سال است نمی‌توانند در این فضا باشند یا اگر می‌خواهد حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی و ورود به فضای مجازی داشته باشند، باید با نظارت والدین و نه به صورت تنها، مستقل و بدون اجازه آن‌ها باشد.

خطیب‌زاده در ادامه تصریح کرد: ما در کشور قوانین حمایتی و برنامه‌های محافظت و صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی را داریم، اما با این حال با وجود این اسناد شاهد هستیم که فضای مجازی در کشور ما رها است که از آسیب‌های آن نیز متأثر می‌شویم، اما می‌بینیم که این قوانین دارد در کشورهای غربی با جدیت اجرا می‌شود.

ایران دارای ظرفیت خوبی از متخصصان فضای مجازی است

وی افزود: در سخنرانی خود به بحث آسیب بازی‌های وارداتی‌ای که بچه‌های ما در تلفن‌های همراه با آن بازی می‌کنند و حتی فیلم‌ها و محتواهایی که در همین شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نیز اشاره کردم. این مسائل بسته ترویج سبک زندگی غربی، رواج ابتذال، ترویج برهنگی، افزایش خشونت‌طلبی، اعتیاد مجازی و مواردی از این دست است که بخشی از آسیب‌ها را در حوزه کودک همراه دارد.

استاد دانشگاه با اشاره به مهم‌ترین نکته خود در سخنرانی گفت: موضوع شبکه ملی و اطلاعات مهم‌ترین موضوع سخنرانی من بود، چراکه با وجود دستورهای مکرر رهبری، هنوز این موضوع اجرایی نشده است؛ در صورتی که این فرایند می‌تواند جزو نمونه‌های موفق قرار گیرد.

وی اظهار کرد: در دنیا کشورهایی همچون چین و کره دارای شبکه ملی اطلاعات هستند و این فرایند را طی کردند و اکنون دارند از منافع آن استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند؛ ما در ایران متخصص داخلی کم نداریم که بگوییم دستمان خالی است، پس چرا این موضوع باید معطل بماند؟

وی با اشاره به آخرین پیشنهاد خود در راستای تأثیرگذاری زن در بستر خانواده و نقطه کانونی بودن او برای تربیت فرزند تصریح کرد: چرا یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور نباید زن باشد تا با نگاه زنانه به موضوعات و دغدغه‌های روز حوزه زنان، خانواده و کودک در عرصه فضای مجازی نگاه کند؟