شناسهٔ خبر: 70326448 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

در آستانه سال نو میلادی؛ این غذای ایرانی در لیست ۱۰۰ غذای محبوب دنیا قرار گرفت

یک غذای ایرانی در لیست ۱۰۰ غذای محبوب دنیا قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، یک غذای ایرانی در لیست ۱۰۰ غذای محبوب دنیا قرار گرفت.

خبر فوری نوشت: به مناسبت نزدیک شدن به سال میلادی ۲۰۲۵ و به رسم هر سال در ماه پایانی سال ۲۰۲۴ یکی از وب سایت های معتبر در زمینه غذا و نوشیدنی لیستی از ۱۰۰ غذا محبوب دنیا تهیه کرده است که در این لیست چلوکباب به عنوان نماینده ایران معرفی شده است.

چلوکباب غذای محبوب ایرانی است که آوازه‌اش تا آن طرف مرزها هم رفته و طرفداران زیادی در کشورهای مختلف دارد و در همین چند روز گذشته در سایت «اطلس مزه» در لیست ۱۰۰غذای خوشمزه جهان رتبه۵۲ را کسب کرده است.

یک مغازه بود که جارچی‌اش سر ظهر راه می‌افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می‌کرد. 

همشهری در خبری نوشت:مردها جمع می‌شدند توی دکان و روی سکوهایی که دورتادورش ساخته بودند می‌نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود، یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگک و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.

بعد «چلوبیار» از راه می‌رسید، برنج را روی ظرف بزرگی که سر دست گرفته بود می‌آورد و توی بشقاب هر کس می‌ریخت. بعد ظرفی پر از قطعات کره که بیشترش کره حیوانی بود، در دست متصدی‌اش می‌رسید و او هم یک قطعه در ظرف برنج می‌گذاشت و پشت سر او در حالی که هنوز مشتری برنج و کره خود را مخلوط نکرده بود، «کباب‌بده» سیخ کباب را روی برنج می‌کشید. در بعضی از چلوکبابی‌ها این سیخ کشیدن‌ها آنقدر ادامه داشت تا مشتری اعلام کند که سیر شده و دیگر چشمش به دست کباب‌بده نیست. چلوکبابی‌های قدیم تهران برای هر تعداد کباب اضافه‌ای که می‌خواستید پول همان پرس اولیه را حساب می‌کردند، نه سیخ اضافه.

YY5Rqb7TJkIE.jpg

چلوکباب در عهد ناصری

چلوکباب غذای محبوب ایرانی است که آوازه‌اش تا آن طرف مرزها هم رفته و طرفداران زیادی در کشورهای مختلف دارد و در همین چند روز گذشته در سایت «اطلس مزه» در لیست ۱۰۰غذای خوشمزه جهان رتبه۵۲ را کسب کرده است. چلوکباب ظاهرا خوراک نسبتا نوظهوری است که زمان پیدایش آن را به دوره قاجار نسبت می‌دهند. اینطور که میرزا محمدرضا معتمدالکتاب، نویسنده کتاب تاریخ قاجار نوشته، پای کباب را ناصرالدین شاه به ایران باز کرد. می‌گویند به دستور شخصی ناصرالدین شاه فردی قفقازی وارد دربار ایران شد و کبابی را که در این منطقه طبخ می‌شد برای دربار آماده کرد. این کباب بعدها از سوی آشپزهای دربار کمی تغییر کرد و به‌عنوان یک غذای کاملا ایرانی به شکل امروزی‌اش ماندگار شد. بعدتر، کباب از غذایی درباری کم‌کم به غذایی بازاری تبدیل شد و ۴-۳مغازه چلوکبابی در بازار تهران باز شد. کبابی‌های بازار از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین کبابی‌های تهران و حتی ایران هستند که تعدادی از آنها بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند.

۲۳۳۲۱۷

YY5Rqb7TJkIE.jpg