شناسهٔ خبر: 70326263 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار گیلان

اراده دولت احیای کارخانه چوکا است 

رشت- ایرنا- استاندار گیلان گفت: اداره دولت بر احیای کارخانه صنایع چوب ایران(چوکا) و رساندن این واحدهای تولیدی به روزهای اوج است.  

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هادی حق شناس در نشست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مدیران و دستگاههای تابعه وزارتخانه در گیلان گفت: مجموعه ای که در فرآیند سه دهه با این مشکلات عدیده مواجه شده است در کوتاه مدت و ظرف ۶ ماه تا یکسال نمی‌ تواند به اوج برسد حل مشکلات با کمک نمایندگان مجلس و مدیران استانی و همه بخش ها ممکن است.

وی اضافه کرد:ساختار چوکا با هزار و ۲۰۰ هکتار وسعت، سوله ها و خطوط متعدد تولید و تجهیزات سالم مانده است. تلاش می شود از محل اختیارات و منابع استانی هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال از بدهی هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی این کارخانه شامل؛ بدهی های شرکت به دستگاههای خدماتی برق و گاز، مالیات و تامین اجتماعی و غیره تقسیط و یا با ایجاد تنفس و وقفه در پرداخت، بخشی از مشکلات آن کاهش یابد.

وی تصریح کرد: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی هم به این شرکت برای تزریق سرمایه در گردش و تعمیر ژنراتور ۱۵ هزار مگاواتی آن کمک کند تا به این ترتیب شرکت چوکا بی نیاز از برق شهری شود.

وی گفت: بانکهای رفه کارگران و صنعت نیز هرکدام ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به این کارخانه کمک کنند تا بخشی از مسائل و نقدینگی آن حل شود.

‌حق شناس با اشاره به ظرفیت گیلان در توسعه گردشگری دریایی و اقتصاد دریا محور گفت : می توان با استفاده از شناورها، گردشگری دریایی را در استان گسترش داد.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس نیز گفت: شرکت چوکا فقط واحدی تولیدی منحصر به غرب استان نیست بلکه سهم گیلان از صنعت کشور است.

سعید رحمت زاده اظهار کرد: گیلان خاطرات شیرینی از حمایت از صنعت ندارد، شرکت ابریشم‌گیلان، صنایع پوشش و بسیاری از کارخانه های استان وضعیت مناسبی ندارند اما امروز امیدواریم با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شاهد تحول در شرکت چوکا باشیم.

وی خواستار تکمیل پروژه درمانگاه تامین اجتماعی و تجهیز زمین ۶ هکتاری ورزشگاه کارگران این شهرستان شد.

نماینده مردم تالش، رضوانشهر وماسال نیز در این نشست اظهار کرد: شرکت چوکا با زندگی مردم استان عجین شده است و احیای این کارخانه از مطلبات مردم استان است.

یاسر اسلام‌دوست ادامه داد: اجرای سیاست های نادرست در مدیریت ها و استفاده از نیروهای غیر متخصص موجب شده چوکا در زمره شرکتهایی باشد که نتواند تسهیلات بگیرد.

وی عنوان کرد: این شرکت در تابستان به دلیل قطعی برق، سه ماه تعطیل بود که ضربه سختی به آن وارد شد، امروز می توان با ارائه راهکارهایی مانند استفاده از چوب های شکسته جنگلی به این شرکت کمک کرد.