شناسهٔ خبر: 70325252 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مطرح کرد

پتانسیل بالای جهاد دانشگاهی خراسان شمالی در ارائه خدمت به حوزه کشاورزی استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: جهاد دانشگاهی استان دارای پتانسیل های بالایی است که می‌تواند خدمات زیادی را در حوزه کشاورزی و دامپروری به مردم ارائه دهد.

صاحب‌خبر -

محمد محمدزاده در دیدار با سرپرست جهاد دانشگاهی استان، با اشاره به اینکه از گذشته با این نهاد ارتباط کاری بسیار نزدیکی داشته‌ایم، اظهار کرد: اصلاح نژاد دام یکی از پروژه هایی است که با همکاری این نهاد در حال انجام هستیم.

وی افزود: جهاد دانشگاهی پتانسیل بالایی در حوزه اصلاح نژاد و انتقال جنین دام دارد و می تواند کمک های ارزنده ای برای سازمان جهاد کشاورزی داشته باشد.

محمدزاده با بیان اینکه این استان دارای بیش از دو میلیون راس دام است، ادامه داد: خراسان شمالی نیاز دارد تا بره ای که دامدار از دام می‌گیرد از هفت دهم راس به ۱.۲ راس برسد و این امر امکان پذیر نیست جز اینکه اصلاح نژاد دام انجام شود.

وی بیان کرد: سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور می شود و اگر بتوان از ظرفیت اصلاح نژاد دام استفاده کرد می‌توان جلوی واردات گوشت را گرفت و حتی صادرات را انجام داد.

این مقام مسئول در ادامه با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه ژنومیک و ژنوتایپینگ اسب نیز ورود پیدا کند، توضیح داد: ۱۷۰۰ سر اسب ترکمن در این استان وجود دارد و جهاد دانشگاهی ظرفیت و امکانات لازم برای انجام ژنومیک و ژنوتایپینگ اسب ها را دارد و می تواند در این زمینه به جهاد کشاورزی کمک کند.

وی تاکید کرد: اسب ترکمن برای خراسان شمالی یک ظرفیت محسوب می‌شود و اشتغال به همراه دارد و از سوی دیگر علاقمندان زیادی نیز دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به حوزه گیاهان دارویی تصریح کرد: خراسان شمالی در تولید زعفران، باریجه، آنغوزه، زیره سبز و گل محمدی فعال است اما در این زمینه نیاز به اسانس گیری هستیم و جهاد دانشگاهی در این زمینه از ظرفیت بالایی برخوردار است.

وی گفت: ۱۰ هزار هکتار مساحت کشتزارهای گیاهان دارویی در این استان است، ۲۹ تن زعفران در خراسان شمالی تولید می‌شود و این استان سومین تولیدکننده زعفران است اما همزمان با تولید این محصولات، صنایع وابسته به آن‌ها همچون اسانس گیری ایجاد نشده است.

 عبدالحسین طالبی، سرپرست جهاد دانشگاهی خراسان شمالی نیز در ادامه این دیدار اظهار کرد: جهاد دانشگاهی سالیان سال با سازمان جهاد کشاورزی ارتباط خوبی داشته است و ادامه ارائه خدمت به کشاورزان و دامداران را از رسالت های خود می‌داند.

وی افزود: جهاد دانشگاهی واحد استان می‌تواند همچون عصایی کمک دست جهاد کشاورزی برای محرومیت زدایی باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی، طالبی ادامه داد: تعداد زیادی از جمعیت این استان را کشاورزان، دامداران و جامعه روستایی تشکیل می‌دهد و مایه افتخار است که در کنار این افراد باشیم و نیازهای آن ها را مرتفع کنیم.

انتهای پیام