شناسهٔ خبر: 70322119 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رژیم صهیونیستی عامل اصلی قتل‌عام خبرنگاران در سال ۲۰۲۴

براساس گز‌ارش‌های منتشرشده ازسوی نهاد‌های بین‌المللی، رژیم صهیونیستی اصلی‌ترین عامل رقم خوردن آمار نگران‌کننده قتل‌عام خبرنگاران در سال ۲۰۲۴ بوده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

روز‌های پایانی سال ۲۰۲۴ در حالی سپری می‌شوند که گزارش‌های حقوق بشری در زمینه‌های مختلف منتشر می‌شوند؛ ردپای آشکار و غیرقابل انکار کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر و شرکای آن‌ها در این گزارش‌ها موضوعی است که باید به شکل جدی مورد توجه قرار بگیرد.

یکی از موضوع‌های حقوق بشری یادشده، قتل‌عام خبرنگاران در مناطق درگیری است؛ براساس گزارش‌های منتشرشده، رژیم صهیونیستی عامل دو سوم قتل‌عام خبرنگاران در سال جاری میلادی بوده است.

غزه؛ مرگ‌بارترین جغرافیا برای خبرنگاران در سال ۲۰۲۴

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به شکل هدفمند و آگاهانه برای خاموش کردن صدای روایت خبرنگاران و اهالی رسانه از جنایت‌های این رژیم در غزه کارزار قتل‌عام اهالی رسانه را در دستور کار قرار داد.

فقط طی هفته گذشته، ۴ خبرنگار فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست هدف قرار گرفته و به شهادت رسیدند؛ احمد اللوح، تصویربردار شبکه الجزیره، هنگام پوشش حمله‌های هوایی رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان النصیرات در مرکز نوار غزه، محمد القریناوی، خبرنگار خبرگزاری سند بر اثر بمباران اردوگاه آوارگان النصیرات، محمد بعلوشه، خبرنگار شبکه المشهد در بمباران محله شیخ رضوان در غزه و ایمان الشنطی، گوینده رادیو الاقصی بر اثر حمله هوایی رژیم صهیونیستی به محله شیخ رضوان در غزه به شهادت رسیدند.

براساس اعلام دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در نوار غزه، از زمان آغاز جنگ علیه غزه تاکنون ۱۹۶ خبرنگار بر اثر حمله‌های ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) شهادت چهار خبرنگار فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی را در هفته گذشته، محکوم کرد؛ سازمان دیده‌بان نیز با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد که جامعه بین‌المللی نتوانسته است رژیم صهیونیستی را به دلیل افزایش اقدام‌های جنایت‌کارانه علیه اهالی رسانه پاسخگو کند.

کارزار قتل‌عام اهالی رسانه در غزه ازسوی رژیم صهیونیستی در حالی ادامه دارد که هیچ خبرنگار خارجی اجازه کار در غزه را ندارد و خبرنگاران فلسطینی تنها شاهدان و روایان جنایت‌های این رژیم برای جهان خارج بوده‌اند.

مدافعان حقوق بشر استدلال می‌کنند که ارتش رژیم صهیونیستی بدون توجه به هنجار‌های قانونی و اخلاقی اهالی رسانه را در غزه هدف قرار می‌دهد.

رژیم صهیونیستی عامل دو سوم مرگ‌ومیر خبرنگاران در سال ۲۰۲۴

مدیرعامل کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران درباره کشتار اهالی رسانه در جهان در سال ۲۰۲۴ گفت: دست‌کم ۹۵ نفر از اهالی رسانه در سال ۲۰۲۴ در سراسر جهان کشته شدند.

وی تاکید کرد: اسرائیل مسئول دو سوم این مرگ‌ها است و با وجود این، همچنان در قتل اهالی رسانه و حمله‌های خود به رسانه‌ها با مصونیت کامل عمل می‌کند؛ جامعه بین‌المللی در تعهد‌های خود برای پاسخگو کردن اسرائیل به خاطر اقدام‌هایش شکست خورده است.

برخی از سازمان‌های حمایت از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران نیز اعلام کردند که در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۱۴۱ خبرنگار فلسطنی در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به شهادت رسیدند که ۱۳۳ نفر آن‌ها از اهالی غزه هستند.

گزارشگران بدون مرز (RSF) نیز در گزارش پایان سال خود درباره حمله‌ها به خبرنگاران در سال جاری میلادی، تشدید هشداردهنده حمله‌های این چنینی را نگران‌کننده خوانده و اعلام کرد که تقریبا نیمی از متخصصان خبری در سال ۲۰۲۴ در مناطق درگیری جان خود را از دست دادند.

براساس گزارش یادشده، غزه به‌عنوان خطرناک‌ترین منطقه جهان برای خبرنگاران شناخته می‌شود و بیشترین تعداد روزنامه‌نگاران در ارتباط با کارشان در پنج سال گذشته در این منطقه به شهادت رسیده‌اند؛ در این گزارش آمده است: از اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۱۴۵ خبرنگار توسط ارتش اسرائیل قتل‌عام شده‌اند، ازجمله دست‌کم ۳۵ نفر از اهالی رسانه که مرگ آن‌ها به کار روزنامه‌نگاری مرتبط بوده است.

در گزارش سالانه گزارشگران بدون مرز آمده است که آسیا از نظر تعداد خبرنگاران کشته‌شده، دومین منطقه خطرناک برای خبرنگاران است.

رژیم صهیونیستی؛ سومین زندان بزرگ جهان برای خبرنگاران

رژیم صهیونیستی با اختلاف زیاد دارای بالاترین تعداد خبرنگاران و اهالی رسانه زندانی است و همین امر سبب شده تا به آن عنوان سومین زندان بزرگ خبرنگاران را بدهند.

رژیم صهیونیستی از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیشترین تعداد خبرنگاران عمدتا فلسطینی و اهل غزه را زندانی کرده است.

هشدار یونسکو درباره قتل‌عام خبرنگاران در مناطق درگیری

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) در گزارش خود اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۶۸ خبرنگار به قتل رسیدند.

براساس این گزارش، مناطق درگیری برای دومین سال متوالی خطرناک‌ترین مکان‌ها برای خبرنگاران بوده است؛ موضوعی که در بیش از یک دهه گذشته کم‌سابقه بود.

آدری آزولای، مدیرکل یونسکو، گفت: این غیرقابل قبول است که خبرنگاران جانشان را برای انجام کار هزینه کنند؛ من از همه کشور‌ها می‌خواهم که براساس قوانین بین‌المللی، حمایت خود را از کارکنان رسانه‌ها تضمین کنند.

کنوانسیون ایمنی خبرنگاران باید تصویب شود

براساس گزارش سالانه فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، سال ۲۰۲۴ یکی دیگر از سال‌های مرگ‌بار برای روزنامه‌نگاران و متخصصان رسانه بود.

بنا به اعلام این گزارش تا ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۹ آذر ۱۴۰۳)، ۱۰۴ خبرنگار در سراسر جهان قتل‌عام شدند؛ بیش از نیمی از این آمار در فلسطین ثبت شد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران بر عزم خود برای تصویب کنوانسیون بین‌المللی برای حمایت از خبرنگاران در سازمان ملل به‌عنوان یک موضوع فوری تاکید کرد.

دبیر کل فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران گفت: کنوانسیون ایمنی خبرنگاران به منظور پایان دادن به مرگ‌ومیر سالانه اهالی رسانه باید تصویب شود.

انتهای پیام/