جعفر قادری درباره حذف ارز نیمایی و آغاز معاملات ارز توافقی اظهار کرد: این اقدام موجب میشود تا ارز بیشتری به سامانه وارد شود، اما دارای ایرادات و اشکالاتی نیز بوده و ممکن است هزینه تمام شده برخی از کالاها افزایش پیدا کند و برای جلوگیری از آن دولت باید کنترلهایی را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید حجم تقاضا برای ارز مبادلهای را در کنترل داشته باشد، ادامه داد: با توجه به عرضه محدود ارز مبادلهای، افزایش تقاضا برای آن ممکن است منجر به افزایش نرخها شود.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کنار تمامی موارد مطرح شده در زمینه ارز مبادلهای کنترل تورم نیز باید به صورت جدی در دستورکار دولت قرار بگیرد
قادری عنوان کرد: تمرکز بر مسائل اقتصادی و معیشتی مردم از موارد مهمی که باید از اولویتهای رئیسجمهور باشد و برخی از پیگیریهای مرتبط با سایر مسائل توسط زیر مجموعه دولت انجام شود و شخص مسعود پزشکیان درگیر موضوعات کلی و کلان کشور و رفع موانع و مشکلات پیش روی صادرکنندگان برای ورود به بازارهای بینالمللی باشد.
وی با بیان اینکه تغییرات ارز متغیر وابسته است و متغیر مستقلی نیست و از موضوعات مختلف اثرپذیری دارد، گفت: دولت باید توان متخصصان اقتصادی را به میدان بیاورد و از آنها استفاده کند. باید شخص رئیسجمهور و زیرمجموعه او کارهای مربوط به حوزه اقتصادی را با درایت انجام دهند تا گرهگشایی صورت بگیرد و مشکلات برطرف شوند.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید با اشاره به اینکه انتظار داریم دولت از شعارها و کلیگوییها به سمت جایگاه پاسخگویی و حل مسائل و مشکلات پیش برود و آنها را برطرف کند، خاطرنشان کرد: دولت باید ارزیابی کند، چرا نرخ ارز و تورم افزایش دارد و کنترل نمیشود و مردم نیز چنین انتظاراتی را دارند. حضور رئیسجمهور در میان مردم خوب است، اما مشکلات را برطرف نمیکند.