شناسهٔ خبر: 70321613 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بورس نیوز | لینک خبر

صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پیشران کشور/ تسهیل هم افزایی از ماموریت‌های صنعت پتروشیمی است

همایش پتروفن ۱۴۰۳ به عنوان بزرگترین رویداد ارائه نیاز‌های فناورانه صنعت پتروشمی در ۷ حوزه برگزا شد.

صاحب‌خبر -


به گزارش بورس نیوز، حسین افشین، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در این همایش اظهار کرد: همایش پتروفن مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی است. سال گذشته به عنوان کسی بودم که پتروشیمی‌های مختلف را ارزیابی کرده بودم. پتروفن با دقت طراحی شده و سال گذشته گفتم که نویدی از نوآوری در صنعت پتروشیمی است. صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پیشران کشور است. بعضا ما توسعه صنایع پتروشیمی را انجام دادیم، اما پایین دست را رها کردیم.

وی افزود: خلا دیگر در صنعت پتروشیمی این است که تکنولوژی‌های روز به سرعت در حال پیشرفت است و ما به این صنعت از نظر مالی نگاه می‌کنیم. شاید سهم تحقیق و توسعه و تحقیق و فناوری در صنعت پتروشیمی به نسبت حجم و بزرگ این صنعت بسیار کم است. اگر در صنعتی نوآوری نداشته باشیم آن صنعت محکوم به شکست خواهد بود. 

افشین در این باره ادامه داد: در معاونت علمی و فناوری آمادگی کامل داریم که برنامه کمک به صنعت پتروشیمی را با فناوری‌های نوظهور به خصوص هوش مصنوعی آغاز کنیم. باید بتوانیم از فناوری‌های نوظهور در یک صنعت پیشران استفاده کنیم که راه آن نیز به جز استفاده از تکنولوژی نیست. تکنولوژی زمانی به وجود می‌آید که روی توسعه سرمایه گذاری کنیم.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در پتروفن از مدیران نوآور تقدیر می‌شود. سال گذشته نظر ما بر این بود که تعداد افراد برنده را زیاد نکنیم. باید وقتی فرد آن جایزه را در کتابخانه خود می‌بیند، بداند که تعداد اندکی از مدیران کشور این جایزه را می‌گیرند. قسمت اصلی همایش پتروفن این است شرکت‌ها نیاز‌های خود را عرضه می‌کنند. شرکت‌های دانش بنیان براساس توانمندی نیاز صنعت را برطرف می‌کنند. دوره سوم پتروفن یک نمودار صعودی را نشان می‌دهد.

 

 

در ادامه این همایش، شریعتمداری، مدیرعامل هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیان کرد: گاهی به تجربیاتی که در گذشته داشتیم، اقدامات انجام شده، نتیجه و اثر اقدامات بر فعالیت‌های تولیدی کشور، باید اظهار ندامت کرد. در این هنگام به این جمع بندی می‌رسیم که در حوزه اجرا باید پرچمداری کرد و یک فعالیت بزرگ تولیدی را متفاوت دید. حضور معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در این حوزه راهگشاست و امیدواریم که این چنین ندامتی در آینده نصیب شما نشود. راهگشایی برای فعالیت‌های تولیدی کشور و نگاه به توسعه ایران کار ارزشمندی است که یک مدیر در عرصه فعالیت‌های اداری می‌تواند انجام دهد. 

شریعتمداری ادامه داد: ارزشمندترین کار این است که ما ایران را با توسعه جهانی همراه کنیم و در این حوزه تلاش کنیم تا کشور بدرخشد. جوانان ارزشمند داخل و خارج از کشور که نوآور، خلاق و مبتکر هستند را حول محور معاونت علمی و فناوری جمع کنیم تا در توسعه کشور نقش مفیدی ایفا کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: تحقیق و توسعه در دنیا بر پایه نگاه و رویکرد بنگاه‌های بزرگ است که طرح‌های توسعه شکل می‌گیرد. اگر در حوزه‌های گوناگون صنعتی رشدی اتفاق می‌افتد به این دلیل است که شرکت‌های بزرگ آن‌ها به امر تحقیق و توسعه توجه می‌کنند و به فعالیت‌های دانش بنیان اهمیت می‌دهند، بخش بزرگی از منابع را در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کرده و تلاش شان بر این است تا کار‌های خطرپذیر را حمایت کنند.

 

محدودیت صنعت پتروشیمی در نیازهای اولیه

 

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس گفت: صنعت پتروشیمی با محدودیت جدی در امر تامین نیاز‌های اولیه مواجه است. مهمترین مشکل این صنعت از حیث خوراک و مواد اولیه است. هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس کمتر مصرف کننده است. اما پتروشیمی کشور با این مشکل به طور جدی مواجه است و پتروشیمی خلیج فارس می‌تواند در حل مشکلات تامین خوراک اولیه همه پتروشیمی‌ها در سطح کشور راهگشا باشد که در این زمینه ما با مسئولین همکاری‌های آغاز کردیم.

وی ادامه داد: مشکل دوم صنعت پتروشیمی، منابع مالی برای ادامه فعالیت هاست. این صنعت به سرمایه اولیه قابل ملاحظه‌ای در عرصه‌های گوناگون حتی پایین دست نیاز دارد. تامین مالی فعالیت‌ها نیازمند سازوکار مناسب مالی، خلق برخی از ابزار‌های نوین مالی برای حل مشکلات مالی است که تلاش می‌کنیم با همکاری‌های داخلی و خارجی این مشکل را حل و فصل کنیم. 

شریعتمداری توضیح داد: امروز در دنیا اگر همه واحد‌های تولیدی به تحقیق و توسعه و نوآوری توجه نکنند، محکوم به فنا هستند. همایش پتروفن می‌تواند ضمن زنده نگهداشتن صنعت پتروشیمی در ایران می‌تواند نیاز‌های واقعی را از طریق آینده پژوهی و روش‌های نوین خلق ثروت در عرصه پتروشیمی شناسایی کند. البته لازم است پتروفن در این بخش نیز وارد شود. ما در ورود به حوزه دچار مشکل هستیم. آینده پژوهی، تکنولوژی، تشخیص نیاز‌هایی که در عرصه پتروشیمی در صنعت داخلی ما وجود دارد، اتصال به بازار‌های جهانی تکنولوژی، شکوفاکردن استعداد‌های جوانان در شرکت‌های دانش بنیان برای تحقق این هدف ضرورت دارد که عملکرد پتروفن در این حوزه خوب بوده است.

مدیرعامل "فارس" خاطرنشان کرد: آینده نگری در امر مسائل صنعت نیز از مسائل مهم است. اینکه ما صنعتی را پایه گذاری تا بعد از تولید محصول قابل عرضه در بازار جهانی نباشد. باید در این زمینه نیز گام‌هایی برداشته شود و پتروفن نقش بیشتری ایفا کند. اگر در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت کنیم، می‌توانیم حتما با کاهش هزینه‌های تولید و استفاده از فناوری‌های نو قدرت رقابت محصولات ایرانی را در بازار‌های جهانی افزایش دهیم. یکی ازکار‌های پتروفن این است که نیاز‌های صنعت پتروشیمی در ایران را به داخل و خارج از کشور بشناساند و تلاش کند این نیاز‌ها مرتفع شود.

وی افزود: پتروفن باید بتواند با تسهیل همکاری‌های بین بخشی میان دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی مهم و شرکت‌های تولیدکننده هم افزایی موردنیاز صنعت پتروشیمی را مرتفع کند. تسهیل هم افزایی یکی از ماموریت‌های این صنعت است. 

شریعتمداری همچنین عنوان کرد: در عرصه تحقیق و توسعه میزان سرمایه گذاری شرکت‌ها در مقایسه با استاندارد‌های جهانی کاملا پایین است. هرچند در این سه سال پتروشیمی خلیج فارس روند رو به رشد خوبی را در عرصه سرمایه گذاری داشته، اما باز هم با استاندرد‌های بین المللی فاصله قابل ملاحظه‌ای دارد. گزارش‌های پتروفن نشان می‌دهد میزان شرکت‌هایی که در این فعالیت مهم علمی شرکت کردند، روند رو به رشدی را نشان می‌دهد. ما هم در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست نیازمند نوآوری‌هایی در صنعت پتروشیمی هستیم. اگر به این موضوع توجه نشود، پسماندهایش برای جامعه بشری مشکل ایجاد می‌کند. یکی از اهداف ما این است که به سمت پتروشیمی سبز حرکت کنیم. پتروفن در عرصه آب، انرژی و محیط زیست می‌تواند اقدامات مهمی را در پیش بگیرد.

وی بیان کرد: برای هوشمندسازی جلساتی که برگزار کردیم و پیشنهادات ارزشمندی ارائه شد. می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی قدم‌های موثری را داشت. 

مدیرعامل "فارس"در خصوص زنجیره ارزش گفت: در زنجیره ارزش، معتقد هستیم که برای تکمیل زنجیره ارزش باید بخش خصوصی را تشویق کنیم تا به این حوزه ورود کند. در برخی از عرصه‌ها وارد شدیم. باید حلقات زنجیره ارزش را شناسایی شود. در این راستا اقدامات خوبی توسط پتروشیمی خلیج فارس برداشته شد. امیدوار هستیم پتروفن نیز در کنار همه کار‌هایی که انجام می‌دهد، بتواند گام‌های موثری را بردارد.

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
برچسب ها :
همایش پتروفن صنعت پتروشیمی مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری