به گزارش رکنا از مازندران؛ علی عباسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران ضمن هشدار به هموطنان در نحوه استفاده از وسایل گازسوز افزود: مرگ و میر ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در استان طی هشت ماه امسال ۶۳ درصد کاهش یافته است، با این حال در مدت یاد شده، ۹ نفر به دلیل گازگرفتگی در این خطه از شمال کشور جان باختند.
بر اساس این گزارش؛ وی گفت: بر اساس آمار، ساری با پنج فوتی بیشترین و شهرستانهای بابلسر، نور، بهشهر و فریدونکنار هر کدام با یک فوتی کمترین فوتی گزارش شده است.
این مقام مسوول، با تأکید بر ارتباط مستقیم تغییرات جوی و افزایش مرگ و میر ناشی از گازگرفتگی، افزود: تغییرات ناگهانی جوی مانند کاهش دما، بارشهای پیشبینی نشده و عدم آمادگی هموطنان برای استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد ارتباط مستقیم با افزایش آمار مرگ و میر با این کشنده خاموش دارد.
وی از هموطنان درخواست کرد با رعایت نکات ایمنی و توصیههای ارائه شده مانع از وقوع مخاطرات جانی و حوادث تلخ برای خود و عزیزانشان شوند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت: بهترین راهکار در هنگام برخورد با بیمار مسموم با گاز منوکسیدکربن، خارج کردن مصدوم از محیط حادثه است. در کمترین زمان ممکن باید بیمار را در هوای آزاد و در معرض اکسیژن قرار داده و سریعا وی را به اولین مرکز درمانی رساند. باز کردن پنجرهها و ایجاد تهویه در محیط از مسمومیت سایر افراد جلوگیری خواهد کرد.
طی ۱۵ سال اخیر، ۴۰۷ نفر در مازندران به دلیل رعایت نشدن نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز جان خود را از دست دادند و خانوادههای زیادی را عزادار کردند. یعنی به طور میانگین و تقریبی سالانه ۲۷ نفر نفر در مازندران بر اثر خفگی با مونوکسید جان خود را از دست میدهند.
بر اساس آخرین آمارهای شرکت گاز مازندران، در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۵ هزار و ۷۴۹ مشترک گاز در این استان وجود دارد. ۹۰ درصد خانوارهای شهری و ۹۷ درصد خانوارهای روستایی مازندران از نعمت گاز بهرهمند هستند.
۵۹ شهر و بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ روستای مازندران از نعمت گاز بهرهمند هستند و حدود ۳۰۰ روستای مازندران هنوز به شبکه گاز متصل نشدهاند که هدفگذاری شرکت گاز مازندران گازرسانی به همه مناطق روستایی کوهستانی و برخورداری همه خانوارهای روستایی استان از شبکه گازرسانی است. پیشبینی میشود که تا کمتر از ۲ سال آینده گازرسانی به این مناطق نیز انجام شود.
مازندران / مسعود پاشنا