شناسهٔ خبر: 70320247 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

مرگ ۱۶۰۰ پناهجو در دریای مدیترنه در سال جاری میلادی

یک سازمان امدادی غیردولتی ضمن انتقاد از سیاست‌های ضد مهاجرتی اتحادیه اروپا از مرگ حدود ۱۶۰۰ پناهجو در دریای مدیترانه در سال جاری میلادی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سازمان غیردولتی SOS Humanity از مرگ 1600 پناهجو در دریای مدیترانه در سال جاری میلادی خبر داده و انتقاد شدیدی به این مسئله وارد کرد.

این سازمان امدادی اعلام کرد: تقریبا 21000 پناهجو هم در این دریا توسط به اصطلاح گارد ساحلی لیبی رهگیری شدند و مجبور به بازگشت به چرخه استثمار و خشونت در لیبی شدند.

این سازان امدادی اعلام کرد: اتحادیه اروپا روز به روز برای کسانی که به دنبال حمایت هستند غیرقابل دسترس تر می شود و از طرفی ممنوعیت سیاسی سازمان های غیردولتی علیه این قشر هم در حال افزایش است.

SOS Humanity همچنین از فرمان دولتی که از سال 2023 در ایتالیا اجرا می‌شود و به توقیف کشتی‌های نجات و ممنوعیت پرواز هواپیماهای شناسایی غیرنظامی از طریق ایتالیا مجوز می دهد شکایت کرد.

بر اساس اطلاعات این نهاد امدادی، کشتی‌های سازمان‌های غیردولتی در سال جاری میلادی 13 بار در ایتالیا توقیف شده‌اند که در نتیجه 323 روز زمان برای عملیات جستجو و نجات پناهجویان از دست رفته است.

SOS Humanity همچنین اعلام کرد که علیرغم فشارهای سیاسی، این نهاد همچنان متعهد به نجات پناهجویان از غرق شدن، صرف نظر از منشأ یا دلیل فرار آن ها است.

تیل رومنهول، مدیر کل این سازمان نجات دریایی که از سال 2015 فعال است، گفت: ما از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن می‌خواهیم که سرانجام به تعهدات خود برای نجات مردم در دریا با یک برنامه اروپایی عمل کنند.

دولت ایتالیا هم همسو با دیگر کشورهای اروپایی اقدامات سختگیرانه ای را در قبال مهاجران در دستور کار قرار داده است.

دولت ایتالیا به رهبری جورجیا ملونی سال گذشته پیش نویس طرحی موسوم به ماتی را تهیه کرد که مجموعه ای از مشارکت های به زعم خود برابر و سودمند را با کشورهای آفریقایی و کشورهای هم مرز با دریای مدیترانه برای مقابله با هجوم مهاجرت پیش بینی می کند.

بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان نیز برای محدود کردن هجوم مهاجران تشدید کنترل های مرزی را در دستور کار قرار داده اند.

در این میان «آنگلا مرکل»، صدراعظم سابق آلمان اعلام کرده است که مهاجرت غیرقانونی تنها از طریق همکاری بین المللی می تواند محدود شود، اما نه از طریق بستن مرزهای داخلی اروپا.

وی در این باره گفت: ما تنها در صورتی قادر به مبارزه با مهاجرت غیرقانونی خواهیم بود که با کشورهای مبدأ یا کشورهای ترانزیت همکاری کنیم. وی تاکید کرد فکر نمی‌کنم این مسئله در مرزهای داخلی ما حل شود. و اگر چنین باشد پس این فقط به قیمت بسیار گزاف به خطر انداختن آزادی حرکت در اروپا تمام می شود.

احزاب متحد مسیحی که بر اساس نظر سنجی ها پیروز انتخابات فدرال آینده آلمان هستند اعلام کرده اند که می خواهند پس از پیروزی احتمالی در انتخابات فدرال در ماه فوریه، توقف عملی برای پذیرش مهاجران غیرقانونی را اجرا کنند. در پیش نویس برنامه انتخاباتی مشترک این احزاب آمده است: به این منظور، ما کسانی را که در مرزهای آلمان از یکی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا منطقه شنگن وارد آلمان می شوند و می خواهند ازما درخواست پناهندگی کنند، رد می کنیم.